"Elimde çok ucuza boğaz var" esprisi gerçek oldu...

AKP'li belediye borçlarını böyle ödeyecek Üsküdar Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne olan borçlarına karşılık, yine Çengelköy’de bulunan iki arsayı trampa etmek için de Belediye Meclisi’nden yetki istedi...

"Elimde çok ucuza boğaz var" esprisi gerçek oldu...
14 Mayıs 2022 - 14:02

AKP’li Üsküdar Belediyesi, Çengelköy’de Boğaz manzaralı arsaları satmak için Belediye Meclisi’ne teklif sundu.

Üsküdar Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantı gündemi belli oldu. AKP’li Belediye yönetimi, 4’ü Çengelköy’de diğer üçü başka ilçelerde bulunan 7 arsayı, Belediyeye gelir getirmesi için Meclise teklif sundu. Belediye ayrıca, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne olan borçlarına karşılık, yine Çengelköy’de bulunan iki arsayı trampa etmek için de Belediye Meclisi’nden yetki istedi. 
 

Söz konusu teklifler önümüzdeki toplantılarda Meclis’te görüşülmesi bekleniyor.

AKP’Lİ BELEDİYE’NİN SATMAYI TEKLİF ETTİĞİ ARSALAR

Maltepe Altayçeşme Mahallesi 15080 ada 10 parsel bin 785 metrekare.

Üsküdar Çengelköy Mahallesi 1151 ada 274 parsel 730 metrekare

Üsküdar Çengelköy Mahallesi 877 ada 51 parsel (belediye hissesi) 404 metrekare.

Büyükçekmece Eskice Mahallesi 3097 parsel 460 metrekare.

Büyükçekmece Eskice Mahallesi 3098 parsel 345 metrekare.

Üsküdar Kandilli (Küçüksu) Mahallesi 936 ada 30 parsel 453 metrekare.

Üsküdar Çengelköy 847 ada 9 parsel 110 metrekare.

VAKIFLARIN BORCUNU ARSA İLE KAPATACAK

Üsküdar Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne olan borcunu arsa trampasıyla kapatacak. Belediye Meclisi’ne sunulan teklifte özetle şöyle denildi:

“Belediyemize tahakkuk ettirilen davalı/davasız borçlarımız ile yol ve yeşil alanda kalan ecrimisile konu Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlara karşılık, Belediyemize ait Çengelköy Mahallesi, 1151 ada, 105 parsel sayılı taşınmazdaki hissemiz ve/veya Çengelköy Mahallesi, 1159 ada 54 parsel sayılı taşınmazın kısmen veya tamamen trampasının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususunda karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.

Bu görüntü karşısında akıllara eski filmlerde işlenen, Anadolu bölgesindeki insanlara “Boğaziçi köprüsünü satmak” tabirini getirdi. 

Bununla birlikte bir zamanlar İstanbul’un ünlü dolandırıcısı olarak bilinen Osman Ziya Sülün de akıllara geldi. Sülün Osman olarak da bilinen Ziya Sülün, “saf” insanlara çeşitli kamu mallarını satmakla bilinmekteydi. Örnek olarak birçok vatandaşa İstanbul’daki Galata Köprüsünü, İstanbul tramvaylarını, Galata kulesini, Kız kulesini sattığı biliniyor.
ODA TV


YORUMLAR

  • 0 Yorum