Emniyetli Bıçak ve Kimyasal Emici

İş ortamlarının güvenliğinin sağlanması için çalışanlara verilen iş ekipmanlarının yanı sıra işin yapılma aşamasında kullanılan ekipmanları da güvenli olması gerekir. Bu anlamda teknolojinin gelişimi ile birlikte üretilen ve birçok hizmet sektöründe kullanıma sahip olan emniyetli bıçaklar, yüksek oranlarda kesim işlemlerinde güvenli bir şekilde kullanıma sahiptir. İş kazalarını en aza düşürmek için üretilen bu ürünler, özellik ev tasarım bakımında normal bıçaklardan farklıdırlar.

Emniyetli Bıçak ve Kimyasal Emici
01 Aralık 2022 - 11:55

Çeşitli uygulamalarda kullanılan emniyetli bıçaklar, kesilme yaralanmalarının önlenmesinde en ideal seçimlerin başında gelir. Bıçaklar genel yapısı itibari ile cilde çok kolay tahriş yaratabildiklerinden, emniyetli bıçak kullanımında da her ihtimale karşılık eldiven takılması tavsiye edilir. İş yeri ortamlarının sağlıklı ve konforlu olması için özellikle sanayi sektöründe kullanılan ürünlerden bir tanesi de kimyasal emicilerdir.

Emniyetli Bıçak Özellikleri
İş güvenliği ekipmanları içerisinde en önemli yere sahip olan emniyetli bıçak, üretici firmalarına bağlı olarak tasarımsal farklılıklar göstermiş olsa da kullanım hedefi aynıdır. Emniyetli bıçakların özellikleri asla paslanmayan, manyetik olmayan, kirletmeyen ve kimyasal maddelere karşı duyarlı, iletken olmayan ve kıvılcım çıkarmayan olarak sıralanabilir. Emniyetli bıçaklar güvenli olmalarının yanı sıra kol ve bazı geri çekme özellikleri ile de iş ortamlarında birçok avantaj sağlarlar. Ergonomik bir yapıya sahip olmaları çalışanlar için taşıma kolaylığı sağlar. Emniyetli bıçakların kullanıldıkları alanlarda kimyasal emici ürünlere de rastlamak mümkün.

Kimyasal Emici Nedir?
Kimyasal ürünlerin yoğun olarak kullanıldığı ortamlarda bulunan kimyasal emici, emme kapasitesi oldukça yüksek olan ürünlerdir. Eşil renge sahip olması nedeni ile emilme durumlarında kolay tespit yapabilme özelliği gösterir. İç ve dış tüm mekânlarda kullanıma uyum sağlayan kimyasal emiciler, toksit ve asidik gibi agresif kimyasallar da dahil olmak üzere tüm kimyasalları emebilir. Ayrıca kimyasal emici ürünler kimyasal reaksiyona girmez ve esnek sağlayan gözenekli bir yapıya sahiptir. Kimyasal emiciler kimya endüstrisinde, boya fabrikalarında, ilaç sanayisinde, dağıtım ve lojistik sektöründe sıklıkla tercih edilir. Kimyasal emici ürünler rulo, ped, sosis, yastık olmak üzere birçok farklı çeşitte kullanıcısının karşısına çıkar. Sitemizden ayrıntılı hizmet alabilirsiniz.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum