En iyi Güzellik Vitamini Hangisi

İncelen saçlar, kırılgan tırnaklar, donuk cilt ve esneklik kaybı gibi şikayetler genel cilt sağlına özen göstermeyi gerektiren önemli işaretlerdir. Cilt bakım ürünleri cildin dış katmanına nüfuz ettiğinden sınırlı etkiye sahiptir.

En iyi Güzellik Vitamini Hangisi
24 Şubat 2022 - 11:05

İncelen saçlar, kırılgan tırnaklar, donuk cilt ve esneklik kaybı gibi şikayetler genel cilt sağlına özen göstermeyi gerektiren önemli işaretlerdir. Cilt bakım ürünleri cildin dış katmanına nüfuz ettiğinden sınırlı etkiye sahiptir. Etkili ve gözle görülür sonuçlar için aradığınız çözüm doğal güzellik vitaminlerinde olabilir. Vücudunuzu içerden besleyerek zamanın yıpratıcı etkilerinin üzerinden gelebilir, yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Güzellik vitamini çeşitleri söz konusu olduğunda herkes için bir şeyler bulmak mümkün. Kolajen, biotin ve selenyum ile zenginleştirilmiş özel formüllerle cilt, saç ya da tırnak yapısını güçlendirebilirsiniz. C, E ve A vitamini gibi temel vitaminlerin güzellik faydalarına ek olarak zihinsel sağlığı, uykuyu ve çok daha fazlasını hedefleyen takviyeler bulabilirsiniz.

Kimler Güzellik Vitamini Kullanmalı?

Mineraller, vitaminler, yağ asitleri ve sağlıklı vücut fonksiyonları için gerekli diğer maddelerden oluşan dengeli bir diyete bağlı kalan kişiler genellikle besin takviyelerine ihtiyaç duymaz. Ancak yoğun bir yaşam tarzına sahipseniz ve öğünleriniz cildinizin sağlığı için gerekli olan tüm besin maddelerini karşılamıyorsa, cilt bakımınızı destekleyecek vitamin takviyelerine ihtiyacınız olabilir. Cildiniz nem kaybı gibi sorunlarla karşı karşıya ise kozmetik ürünlerine güvenebilirsiniz. Bununla birlikte kremler, serumlar ve diğer topikal ürünlerin sınırlı etkiye sahip olduğunu unutmamalısınız. Daha güzel bir cilde sahip olmak için vücudunuz vitaminlerle içeriden beslenmeye daha fazla ihtiyaç duyar. Beslenmenizi cildin yapıtaşı olan maddelerle desteklemek, cilt, saç ve tırnak görünümünü iyileştirmede önemli bir rol oynar. Sağlıklı bir cilt için en yararlı vitaminlerden bazıları, A, B, C, D ve E vitaminleridir. Örneğin E vitamini, birçok gıdada doğal olarak bulunan yağda çözünen bir besin maddesiidir. Aynı zamanda cildinizi serbest radikallerin, kirliliğin ve güneşe maruz kalmanın zararlarından koruyan bir antioksidan görevi görür. Akneyi önlemeye yardımcı olur. Ayrıca kan dolaşımını iyileştirir, daha güçlü bağışıklık oluşturur ve kardiyovasküler aktiviteyi destekler. Vitaminler, doğru oranlarda ve düzenli aralıklarla alındığında cildinizde ve saçınızda harikalar yaratabilir. Farklı cilt tiplerine göre formüle edilen ürünler parlaklık, esneklik ve tazelik gibi faydalarıyla cildinizin doğal güzelliğini geliştirmeye yardımcı olabilir.

Güzellik Vitamini Kullanıldığında Vücutta Neler Olur?

Vitaminler her şeyden önce sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeye yardımcı olur. Dengeli beslenmeyi kolaylaştıran çeşitli bileşenler vücudun normal fonksiyonlarını destekler. Bağışıklık sistemine olan katkıları ile bilinen C vitamini daha uzun süre aktif kalmanıza için enerji seviyenizi artırmayı sağlar. Güçlü bir antioksidan olarak aynı zamanda cilt bakımı rutininize harika bir katkı sunar. Antioksidanlar yaşlanma karşıtı özellikleri ile bilinir. Vücutta genellikle çevresel faktörlerin sonucunda meydana gelen hücre hasarını en aza indiren bu bileşikler, daha genç bir cilt için önemli görevler üstlenir. Antioksidanların yenileyici gücü ile zamanı geri alabilir ve cildinizin esnek dokunuşunu yeniden kazanabilirsiniz. B vitamini açısından zengin güzellik vitaminleri saç dökülmesi ve donuk cilt sorunlarına karşı etkilidir. Önceliğiniz saç bakımı ise B7 vitamini olarak da bilinen biotin ile sağlıkla parlayan saçlara sahip olabilirsiniz. Cildinizi ve saçınızı güçlendirmek için en iyi vitaminlerden biri olan biotin, güzellik vitamini olarak formüle edilen multivitamin desteklerinde sıkça yer alır. C vitamini ile zenginleştirildiğinde, hem kolajen üretimini hızlandırır hem de saç büyümesini desteklemeye yardımcı olur. Vitaminlere ek olarak takviyelerde bulunan probiyotikler ve enzimler, cildi derinden besleyerek cilt dokusunu iyileştirir, saç köklerini güçlendirir. Cilt sağlığını teşvik eden bir diğer vitamin A vitaminidir. Göz sağlığına faydaları ile bilinen A vitamini aynı zamanda bağışıklığı ve cilt sağlığını da destekler. Aktif A vitamini karışımları cilt yenilenmesini teşvik eder. Kuruluğa karşı kozmetik ürünlerde de sıkça kullanılan E vitamini ise cildin su tutma ve emme absorbe etme kapasitesini artırır. İçeriğinde bulunan antioksidanlar, genel cilt bakımında olumlu bir değişiklik meydana getirir. Donuk saçlar ve kuru cilt gibi sorunlardan şikayetçiyseniz E vitamini aradığınız desteği sunabilir. Kolajen, cildi, saçı, tırnakları ve kemikleri genç tutmak için gerekli bir bileşendir. Yaşlanmaya bağlı olarak cildin kolajen üretimi yavaşlar. Kolajen takviyeleri cildin doğal kolajen artışına katkıda bulunur. Böylece cildin elastikiyetini ve nemini geri kazandırır. Hyaluronik asit, deniz bazlı kolajen peptitler, biotin ve C vitamini gibi özel bileşenlerle formüle edilen kolajen takviyeleri cildiniz için harikalar yaratabilir. 

Güzellik Vitaminine İhtiyacım Olduğunu Nasıl Anlarım?

Vitamin eksikliğinin belirtileri vitaminini türüne ve kişiden kişiye değişiklik gösterir. Her vitamin vücudun farklı fonksiyonlarında görev aldığı için, vitamin yetersizliği durumunda meydana gelebilecek semptomlar farklılaşır. Örneğin kırılgan tırnaklar, dökülen saçlar, kepek ve diş eti kanaması gibi tipik vitamin eksikliği belirtileri gösteriyorsanız, C veya E vitamini içeren bir multivitamin almanın zamanı gelmiş olabilir. Altta yatan ciddi bir sağlık sorununu gözden kaçırmamak için doktorunuzla görüşebilir, cilt sağlığınız için vücudunuzun ihtiyaç duyduğu en iyi vitaminler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Doktorunuzun önerdiği vitamin ya da multivitamin türüne ve dozuna göre cildinizi güzelleştirmeye hemen başlayabilirsiniz. 
Besin takviyelerinin sonuçlarını göstermesi çoğu durumda üç hafta ile iki ay arasında sürer. Ancak sonuçlar kişiden kişiye veya aldığınız doza bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Antioksidanlar, vitaminler, amino asitler, mineraller ve probiyotikler gibi bileşenlerle formüle edilmiş ürünler ve düzenli kullanım ile sadece birkaç hafta içinde cildinizdeki gözle görülür değişimi fark edebilirsiniz. Cilt tipiniz ne olursa olsun güzellik vitaminlerinin sağladığı doğal güç ile yaşlanmaya meydan okuyabilirsiniz.
Kaynakça:
https://www.webmd.com/beauty/nutrients-for-healthy-skin#1
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/
https://www.va.gov/WHOLEHEALTHLIBRARY/tools/supplements-for-skin-health.asp
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum