En iyi tost makinesi markaları

Tost makineleri, iki menteşe yardımıyla tutturularak ısıyı iki yüzey arasında hapseden ve ekmek kızartma ya da tost yapma amacıyla kullanılan küçük ev aletleridir

En iyi tost makinesi markaları
24 Mayıs 2021 - 11:31

 Tost makinelerinin plakalarında granit, alüminyum, döküm ya da teflon gibi materyaller kullanılır. Tek ve çift yönlü olarak kullanılabilen plakalar, yiyeceklerinizi hızlı bir şekilde ısıtarak mutfakta geçirdiğiniz süre zarfında pratiklik kazanmanıza yardımcı olur. İhtiyaçlarınızı belirlediğiniz takdirde sizin için en iyi tost makinesini bulmak çok kolaydır. Tost makinesinin hızlı bir şekilde ısınması, yüzeyde hangi materyaller kullanıldığına bağlıdır. Granit gibi ısı geçişi hızlı gerçekleşen yüzeylerde birkaç dakika içerisinde tek ya da birden fazla porsiyon öğün elde edebilirsiniz. Döküm plakalı tost makineleri, teflon plakalı modellere nazaran daha ağır bir yapıda olabilir. Pratik kahvaltılarda, acele atıştırmalıklarda ve gün içerisinde hızlı öğünler hazırlayabileceğiniz tost makineleri, dış tasarımında yer verilen farklı renk seçenekleri ile mutfaklarda görsel açıdan uyum elde etmenize de yardımcı olur. Tost makineleri, genellikle oldukça kompakt tasarımlar üzerinden kullanıcılara sunulur ve bu yapı, hem taşıma hem de saklama konusunda mutfağınızdaki alandan tasarruf etme konusunda size avantaj sunar. Siz de ihtiyaç ve bütçenize hitap eden tost makinesi alternatiflerini inceleyebilir, hızlı ve lezzetli öğünler hazırlayabilirsiniz. Tost makineleri, ev içi kullanımın yanı sıra kafe, büfe ve restoran gibi kamu alanlarının mutfak alanlarında da yaygın olarak kullanılır. Izgara özelliği bulunan tost makinelerinin plakaları, 180 derece dönerek size geniş bir pişirme alanı sunar.

 

Tost Makinesi Seçerken Bilinmesi Gerekenler

Tost makineleri, farklı kullanım opsiyonları, tasarımları ve çeşitli Watt değerleri ile birçok ihtiyaca hitap eder. Yalnızca tost yapmak için kullanacağınız bir tost makinesinde plakaların hızlı ısınma özelliğinin olup olmadığına dikkat etmeniz yeterlidir. Bazı tost makinesi modelleri, ızgara ve mini fırın fonksiyonlarını da bünyesinde barındırır. Izgaralı bir diğer adıyla çift taraflı kullanım sunan modeller, ızgara et ve yumurta gibi tost harici farklı ürünleri de pratik bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olur. Tost makinesini ızgara ya da sebze yemeklerini pişirmek için kullanacak kişiler, ısı kademesi ayarı yapılan model seçeneklerine göz atabilirler. Tost makinesi yüzeyinin yapışmaz plakalardan oluşması, yüzey temizliği konusunda size avantaj sunar. Granit tost makinesi, granitin hızlı ısınabilme özelliğinden yararlanarak yaklaşık bir dakika içerisinde yüzeyde yiyecekleri ısıtabilecek uygun ortamı yaratır. Tost makinelerinin belirli modelleri açma kapama tuşu ile, bazı modelleri ise fişe takıldığı an otomatik olarak çalışma özelliğine sahiptir. Açma kapama tuşu bulunan seçeneklerde, fişe takılı olsa dahi tost makinesinin çalışma durumunu kendiniz belirleyebilirsiniz. Fişe takıldığında otomatik olarak çalışan modeller ise, birkaç dakika içerisinde ısınarak tost ya da diğer yiyecekleri hızlı bir şekilde ısıtmanıza olanak tanır. Seramik, granit ve teflon malzemeler kullanılan plakalara sahip olan tost makineleri, yiyeceklerin yüzeye yapışma riskini minimuma indirir. Mutfağında renk uyumuna dikkat eden kişiler, kırmızı, gri, pembe, yeşil ve kahverengi gibi farklı renk alternatifleri bulunan model seçeneklerini inceleyerek mutfak dekorasyonlarına da katkıda bulunabilirler.
 

Her İhtiyaca Yönelik Tost Makinesi Modelleri

Tost makinesi fiyatları, model, ısı kademe ayarı seçenekleri, boyut, plakalarında yer alan materyaller ve elektrik gücü gibi kategoriler içerisinde birbirleri arasında değişiklik gösterir. Markaların kullanıcılara sunduğu tost makinesi alternatifleri arasında da fiyat farkına rastlamak mümkündür. Plakalarda yer verilen döküm, demir sac ve alüminyum gibi materyaller, tost makinelerinin fiyatlarına etki etme konusunda önemli bir rol oynar. Kilitli mandal sistemi kullanılan modeller, kullanım ya da kullanım sonrasında mutfağınızda güvenli bir ortam elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca kilit sistemi bulunan tost makineleri çocuklu ailelerin de tercih edebileceği tost makinesi model seçenekleri içerisinde yer alır. Sıkça misafir ağırlayan ya da ev hanesi kalabalık olan kişiler, 8 ya da 6 dilim gibi birden fazla porsiyonu aynı anda hazırlayabilecek tost makinesi seçenekleri ile zengin sofralar hazırlayabilirler. Mini tost makineleri, 2 ya da 4 dilimlik kapasitedeki plakaları ile tek ya da çift porsiyon öğün elde etmenize yardımcı olur. Ufak boyutlu tost makineleri tek yaşayan ya da çekirdek ailelerin gün içerisinde kahvaltı, öğle yemeği ya da ara öğünlerinde hazırlayacakları menüler için cazip bir alternatif olarak gösterilebilir. Izgara özellikli tost makinelerinin yüzeyindeki derinlik seviyeleri, ısıtılan ekmek, sebze ya da et ürününün iç kısmına da ısının eşit bir şekilde yayılmasına yardımcı olur. Tost makineleri, farklı dilim kapasitelerinin yanı sıra farklı fonksiyonel özelliklere de sahiptir. 4 ya da 5 farklı ısı kademesine yer verilen tost makineleri, hazırlayacağınız öğünün besinlerine uygun bir ısı değeri elde etmenizi sağlar.
 

Tost Makinesi İle Mutfağınızda Pratiklik Kazanın

Tost makineleri, pratik kullanımları ile birçok mutfakta kurtarıcı görevi üstlenen küçük ev aletlerinden biridir. Hızlı ısınma özelliği ve kompakt tasarımları ile ön plana çıkan tost makineleri, yaygın olarak lezzetli tostlar ve çıtır ekmekler hazırlamak için kullanılır. Belirli modellerinde bulunan ızgara özelliği, et ürünlerini de birkaç dakika içerisinde servise hazır bir hale getirmenize yardımcı olur. Ufak bir mutfağa ya da mutfağınızda kısıtlı saklama alanına sahipseniz, küçük tost makinesi seçeneklerini inceleyerek kullanım ve muhafaza konusunda alandan tasarruf edebilirsiniz. Tost makineleri tek ve çift yönlü olarak iki farklı kullanım özelliğine sahiptir. Bazı tost makinesi modellerinin plakaları çıkarılabilir ve bulaşık makinesinde yıkanabilir özellikleriyle temizlik konusunda da pratik ve hijyenik bir kullanım sunar. Çıkarılabilir özelliği bulunmayan plakaları temizlemek de oldukça kolaydır. Tost makinesini kullandıktan sonra ürünü açma kapama tuşundan kapatarak ya da fişini çektikten sonra belirli bir süre soğumasını beklemeniz gerekir. Yüzey soğuduktan sonra yumuşak bir sünger ya da yumuşak bir fırça yardımıyla yemek kalıntılarını kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Yüzeyi elle temizlerken, bulaşık deterjanı gibi kimyasal içerikli ürünler kullanmamanız gerekir. Deterjan ya da diğer temizleyiciler, plaka yüzeyine zarar verebilir ve plaka aralıklarında kalıntı bırakabilir. Sıkça yağ kullanılan öğünler hazırlayan kişiler, yağ haznesi bulunan tost makinelerini tercih ederek zorlu yağ kalıntılarını temizleme zahmetinden kurtulabilirler. Ürünün kullanma kılavuzuna göz atarak plaka özellikleri ve plaka temizliği hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Plaka temizliğine zaman bulamadığınız anlarda, yiyeceklerinizin üst ve alt kısmını tek katlı pişirme kağıdı ile sararak tost makinesi içerisine yerleştirebilirsiniz.
 

En Çok Tercih Edilen Tost Makinesi Markaları


Mutfakta pratiklik sunan küçük ev aletlerinden tost makinesi farklı markalar tarafından çeşitli özelliklerle piyasaya sunulur. Alacağınız modele karar veremiyorsanız aşağıda yer alan modellere göz atarak karar verme sürecini hızlandırabilirsiniz:

 Arçelik TM 6006 G 2000 W Tost Makinesi
Arçelik 6006 2000 Watt tost makinesi, 6 dilimlik kapasitesi ile tek kullanımda çok porsiyonlu bir menü elde etmenizi sağlar. 2000 Watt ile çalışan modelin pişirme yüzeyinde ısıdan dolayı aşınmaya karşı 7 kat daha dayanıklı Armor türü plakalar bulunur. 4 farklı ısı kademesine yer verilen Arçelik 2000 Watt tost makinesi ile öğünlerinizi dilediğiniz ısıda pişirebilirsiniz. Arçelik 6006 G, 4.5 kilogram ağırlığı ve 21x41x38 cm ölçüleri ile saklama ve taşıma konusunda kullanıcılarına kompakt bir yapı sunar. Modelin kilitleme mandalı, cihaz açıkken olası kazalara karşı önlem almanıza yardımcı olur. Gri renk seçeneğine sahip olan tost makinesinin plaka kullanımı tek yönlüdür. Arçelik tost makinesini açtıktan sonra yüzeyi ısıtmak ya da tostu hazırladıktan sonra plakaları soğumaya bırakmak için açma kapama düğmesini kullanabilirsiniz.
  • Arçelik TM 6046 Resital 2400 W Tost Makinesi
2400 Watt enerji gücüyle çalışan Arçelik 6064 Resital, çift yönlü plakalarıyla cihazı ızgara olarak da kullanabilme açısından size fonksiyonel bir kullanım sunar. 33 m derinlik, 37 cm genişlik, 11.5 cm yüksekliğe sahip olan Arçelik Resital’in 5 farklı ısı ayarı kademesi bulunur. Modelin ağırlığı ise 5 kilogramdır. Aşınmaya karşı 7 kat direnç gösteren Armor plakalar, uzun yıllar boyunca mutfağınızda size keyifle eşlik eder. Plakaların altında yer alan yağ toplama özelliği, pişirme sırasında yiyeceklerin fazla yağlarını hazneye toplar. 6 dilim kapasiteli Arçelik marka tost makinesinin çıkarılabilir plakalarıyla pratik bir temizlik süreci elde edebilirsiniz. Dilerseniz diğer Arçelik tost makineleri arasında karşılaştırma yapabilir, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize yönelik ürünü kolaylıkla bulabilirsiniz.
  • Tefal Toast Expert 1800 W Tost Makinesi
Gri, karamel, kırmızı, mürdüm, pudra siyah, turuncu ve yeşil gibi zengin renk seçenekleri bulunan Tefal Toast Expert, 1800 Watt elektrikle çalışır. Hem tost hem de ızgara özelliğine sahip olan tost makinesi, çift taraflı olarak açıldığında 1400 cm kare pişirme alanı sunar. Mini fırın olarak da kullanılabilen tost makinesi, ızgara etten yumurtaya kadar birçok yiyeceği pratik bir şekilde hazırlamanıza olanak tanır. Modelin plakalarını çıkarabilir, bulaşık makinesinde yıkayabilir ve pişirme sırasında plakaların her iki yüzeyini de kullanarak temizlik açısından avantaj elde edebilirsiniz. Tefal Toast Expert’in ikili ışık sisteminin birincisi, içerisindeki yiyeceğin ideal pişirme ısısına ulaştığını gösterir. İkinci ışık göstergesi ise ürünün çalışır durumda olduğunu size bildirir. Modelin plaka yüzeyi yanmaz ve yapışmaz özellikli kaplamalardan oluşur. Böylelikle temizlik ve pişirme konusunda size her daim hijyenik bir ortam sunar.
 Sinbo SSM-2513 Kompakt 750 W Mini Tost Makinesi
Sinbo SSM-2513 kompakt mini tost makinesi, fişe takıldığı andan itibaren çalışarak hazırlamak istediğiniz öğünlerde hız kazanmanıza yardımcı olur. Ufak boyutları sayesinde taşıma ve saklama kolaylığı sunan Sinbo mini tost makinesinin plakaları döküm materyaldir. Pratik kahvaltılar, hızlı atıştırmalıklar ve açlığınızı anında bastıracak öğünler hazırlamanız için tasarlanan tost makinesi, ısı ikaz ışığı ile yiyeceğiniz hazır olduğunda size ışık yoluyla bilgi verir. Modelin kilitleme mandalı, makine kullanılırken ya da kullanıldıktan sonra olası kazaların ve ısı kaynaklı cilt tahrişlerinin önüne geçer. Sinbo kompakt tost makinesini, yazlık, piknik ve kamp yolculuklarınızda da kolaylıkla yanınızda götürebilir, birkaç dakikada dilediğiniz öğünü sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
 Dökümix DT 30 1800 W Organik Döküm Tost Makinesi
Tek parçalı tutma kulbu bulunan Dökümix DT 30 döküm tost makinesi, 1800 Watt elektrik gücü ile çalışır. 8 dilimlik plaka kapasitesi bulunan tost makinesi, inox, kırmızı, lila ve siyah renk seçeneklerine sahiptir. Güç ikaz ışığı ile makinenin çalışır durumda olduğunu ve yiyeceğiniz pişme durumunu bildiren Dökümix DT 30, ayarlanabilir ısı derecesi ile yiyeceklerinizi onların yapısına uygun bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olur. Modelin tüm yüzeyi döküm materyalden oluşur ve sağlığa zararlı herhangi bir madde içermez. Dökümün çabuk ısınabilme özelliği, dilediğiniz yiyeceği birkaç dakika içerisinde sıcacık bir şekilde servis için hazır hale getirir. Tost makinesinin plaka ebatları 30x32 santimetre, dış boyutları ise 32x32x17 santimetredir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum