Epstein'in seks ticareti ağında sırada kim var? 'Asıl suçlu o!'

Epstein'in seks ticareti ağında sırada kim var? 'Asıl suçlu o!'
12 Ocak 2022 - 10:06

Modern zamanların en korkunç suçlularından biri olan Jeffrey Epstein'in seks ticareti ağındaki faillere hesap sorma süreci devam ediyor. Sırada Ghislaine Maxwell'ın yargılanması esnasında adı en çok geçen isimlerden biri olan Sarah Kellen var gibi görünüyor. Kellen'ı Maxwell'ın avukatları "Asıl suçlu o" diye kurtların önüne attı, Kellen ise "Ben de Epstein kurbanıyım, ben de tecavüze uğradım" diye savunuyor kendini... Önümüzdeki günlerde adını daha sık duyacağınız bu kadını biraz daha yakından tanımak istedik.

Onlarca genç kız ve kadının birer meta haline getirildiği korkunç bir seks ticareti operasyonu kurduğu geçmişte alınan mahkeme kararlarıyla kesinleşen Jeffrey Epstein'in adı 2021 yılında Haber gündeminin ilk sıralarından hiç düşmedi. Epstein, 10 Ağustos 2019 günü Manhattan'daki bir hapishanede tutulduğu hücrede mahkeme gününü beklerken, hayatına son verdi ama bu defterin kapandığını söylemek çok zor.

Önce geçtiğimiz Aralık ayında Epstein'in eski sevgilisi ve bu operasyondaki sağ kolu olduğu iddia edilen Ghislaine Maxwell yargılandı ve suçlu bulundu. Ancak jüri üyelerinden birinin de cinsel saldırı kurbanı olduğunu açıklaması ortalığı karıştırdı. Maxwell'ın avukatları hemen hükümsüz yargılama başvurusunda bulundu. Eğer bu yönde bir sonuç çıkarsa Maxwell sil baştan yeniden yargılanabilir.

Diğer yandan Epstein'le alakalı suçlanan en üst profil isimlerden biri olan Prens Andrew hakkındaki yargı süreçleri de devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Prens'i de sanık sandalyesinde görme ihtimalimiz yüksek. Ancak anlaşılan o ki yargılanacak isimler bununla sınırlı değil.

 

Jeffrey, Ghislaine... Epsteinin seks ticareti ağında sırada kim var Asıl suçlu o
Epstein ve Kellen, Epstein'in Karayipler'deki adasında

 

CAROLYN İFADESİNDE BİR BAŞKA KADININ DAHA ADINI VERDİ

Maxwell'ın duruşmaları sırasında tanık sandalyesine oturtulan kişilerden Carolyn isimli bir Epstein kurbanının ifadesindeki bir detay o günlerde çok fazla dikkat çekmese de ancak önümüzdeki günleri belirleyecek gibi görünüyor. Carolyn, ifadesinde sadece Maxwell'ın değil, ikinci bir kadının da Epstein'in hastalıklı fantezilerine aracılık ettiğini anlattı. Bu kadın Epstein'in eski asistanı Sarah Kellen'dı.

Gözden Kaçmasın

53 odalı malikâneden tek kişilik hücreye... Ghislaine Maxwell suçlu bulundu, Prens Andrewa ne olacak
#GHİSLAİNE MAXWELL#PRENS ANDREW
53 odalı malikâneden tek kişilik hücreye... Ghislaine Maxwell suçlu bulundu, Prens Andrew'a ne olacak?Hürriyet LogoHürriyet.com.tr

Carolyn, Kellen'ın Epstein'in Palm Beach'teki malikanesindeki "masaj" randevularını planladığını, kendisini aldırmak için gelen araçların organizasyonunu yaptığını hatta bir keresinde Epstein'in adına kendisinin çıplak fotoğraflarını çektiğini söyledi ve ekledi:

"Kellen aradı ve Bay Epstein'le alakalı olarak aradığını söyledi. Fotoğraflarımı çekerse bana 500-600 Dolar ödeme yapacaklarını söyledi."

Carolyn daha sonra "Kellen ne olup bittiğini biliyordu" diye konuştu ve şöyle devam etti: "Yaşça benden büyüktü yani bir yetişkindi. Ne yaşandığını biliyordu."

2008'DEKİ DAVADA DA ADI GEÇMİŞTİ

Gerçekten de 10 yılı aşkın bir süre boyunca Epstein'in yakın çevresindeki isimlerden biri olan Kellen, Epstein'in 2008 yılında Florida'da yargılandığı ve suçluluğunu kabul ettiği davanın iddianamesinde dört "potansiyel iş birlikçi" arasında yer alıyordu. O tarihte, aralarında Carolyn'ın da bulunduğu ergenlik çağındaki çok sayıda kurban Epstein ve Kellen hakkında davalar açmıştı.

Müştekilerden biri Kellen'ı Epstein'in "emir eri" olarak nitelendirmiş hem plan program işlerini yürüttüğünü hem de ağa yeni kızlar katılması için çalıştığını anlatmıştı. Şimdi, Maxwell hakkındaki suçlu hükmünün ardından Kellen'ın da yargılanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Jeffrey, Ghislaine... Epsteinin seks ticareti ağında sırada kim var Asıl suçlu o
Kellen, Epstein'e masaj yaparken

 

"NEDEN YARGILANMADI" DEĞİL "NEDEN HENÜZ YARGILANMADI"

Kurbanların avukatı Brad Edwards, neden Kellen'ın Maxwell'la birlikte yargılanmadığı sorusuna, "Bence bu soruyu 'Neden henüz yargılanmadı?' olarak sormak daha doğru olur" diye cevapladı.

The Daily Beast'e konuşan Edwards, "Ben olayı şöyle görüyorum: Sarah'ya bu hikayenin içinde kendisini yeniden konumlandırması için onlarca hatta yüzlerce fırsat verildi. Ya kurbanların yanındasınızdır ya da diğer tarafta yani kötü adamların yanındasınızdır" ifadelerini kullandı.  

Kellen'ın kurbanların açtığı asli hukuk davalarına da hiç katkıda bulunmadığını hatırlatan Edwards, "Ben yeni davalar açmayı planlıyorum. Yakın zamanda kurbanların yanında mı yoksa karşısında mı durmak istediğine dair karar verme fırsatını elde edecek" diye konuştu. Kellen ve temsilcilerinden ise bir yorum gelmedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum