Erdoğan: 7.7 büyüklüğündeki depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti

enkaz altından 2 bin 470 kişi kurtarıldı.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde 912 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını açıkladı. Erdoğan, enkaz altından da 2 bin 470 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Erdoğan: 7.7 büyüklüğündeki depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti
06 Şubat 2023 - 10:06 - Güncelleme: 06 Şubat 2023 - 15:07

Erdoğan, AFAD Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, "Geniş bir alanda hissedildi. Derinliği 7 km olarak belirlenen depremde Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa illerimizde yıkıma yol açtı. Deprem merkezine yakın illerde küçük hasarlar olmasına rağmen asıl yıkımın buralarda olduğu anlaşılıyor." dedi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Devletimiz tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir"

Suriye'de de ciddi yıkımlar olduğu anlaşılmıştır. Devletimiz tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir. Depremden etkilenen 10 ilimize mevcut valiliklerimizin yanı sıra onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir.

TSK ve belediyelerimiz başta olmak üzere afet çalışmalarında eğitime sahip kurumlarımız göreve çağrılmıştır. Hali hazırda 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte. Yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızın tespiti ve kurtarma faaliyetleri kesintisiz bir şekilde sürüyor. Biz de depremin yaşandığı andan itibaren gerek bölgedeki gerek Ankara'daki arkadaşlarımızla iletişime geçerek takibe aldık. Bakanlarımız deprem bölgesindeki şehirlere giderek çalışmaları yerinde koordine etmeye başladılar. Ülkemizin 4 bir yanından deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri sevk edildi sevk ediliyor. Gönderilen yardım ve arama kurtarma ekiplerine vatandaşlarımızda yardımcı oluyor.

"Şu ana kadar tespitlere göre 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır"

Şu ana kadar tespitlere göre 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkaz altından kurtulan vatandaşımız 2470'i bulmuştur. Yıkıldığı tespit edilen bina sayısı 2 bin 818'dir

Deprem bölgesindeki pek çok binada enkaz kaldırma çalışmaları sürdürdüğü için ölü ve yaralı rakamının nereye kadar yükseleceğini bilmiyoruz. Böyle dönemlerde ulaşım ve iletişimin sağlıklı yönetilmesi önem taşıyor.

Yardıma gidecek kişi ve kurumlar AFAD'la koordinasyon içinde hareket etmeli. Bunun dışındaki yardımlar kargaşaya yol açmakta, amaca ulaşılması zorlaşmakta. Gün 85 milyon tek yürek, tek bilek olma günüdür."

Adana'da 10 kaybımız 118 yaralımız ve 16 yıkılan binamız var.

Malatya'da da 47 kaybımız, 550 yaralımız ve 300 yıkılan binamız var.

Toplam an itibariyle 284 can kaybımız, 2 bin 323 yaralımız, 1712 binamız var yıkılan.

Ayrıntılar gelecek…

YORUMLAR

  • 0 Yorum