Erdoğan: Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız

Erdoğan Atatürk Havalimanı pistlerinin tepki çeken yıkımıyla ilgili konuşurken "Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız" dedi. Bu sözler, hali hazırda yıkılmayacağı açıklanmış olan doğu-batı pistinin dışında bir pistin daha muhafaza edilme ihtimalini ortaya çıkardı. Bununla birlikte Erdoğan sözlerini açmadığı için konu belirsizliğini koruyor. Pistlerden birinde geçen hafta yıkım başlamıştı.

Erdoğan: Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız
19 Mayıs 2022 - 17:43 - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 - 09:29

İsveç ve Finlandiya'nın 'terör odaklarını kendi ülkelerinde barındırdıklarını' söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan"NATO'da tam ittifak gerekiyor. Bir ülke hayır derse alamazlar. İsveç tam bir terör odağıdır, terör yuvasıdır. Kararlı bir şekilde bu politikamızı sürdüreceğiz ve NATO'ya Finlandiya ve İsveç'in girmesine hayır diyeceğimizi söyledik ve yolumuza böyle devam edeceğiz" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesine 'hayır' diyeceğiz.

Ne Putin ile ne Zelenski ile bağları koparıp atmaya niyetim yok. İkisi ile de telefon diplomasimi sürdürüyorum.

Her iki tarafla değişik bağlarımız var. Önümüzdeki yıl Rusya ile Akkuyu Nükleer Santrali'ni bitirip açacağız. Bizim için ciddi bir kaynak. Şu an kullandığımız doğalgazın yüzde 50'sini Rusya'dan temin ediyoruz. Bunlar bizim için stratejik önemde münasebetler, bunları kesip atamayız. Ukrayna ile gıda alanında birçok şu anda ortaklıklarımız var. Aynı şekilde bunları da devam ettiriyoruz.

Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım

Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım hakkında da açıklama yapan Erdoğan, "Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız yeşil alanları zenginleştireceğiz" dedi.

İsveç ve Finlandiya üyeliğinde Türkiye blokajıİsveç ve Finlandiya üyeliğinde Türkiye blokajı

Çavuşoğlu iddiası: İsveçli mevkidaşına 'Feminist politikanızdan rahatsız oldum' diye çıkıştıÇavuşoğlu iddiası: İsveçli mevkidaşına 'Feminist politikanızdan rahatsız oldum' diye çıkıştı

YORUMLAR

  • 0 Yorum