Erdoğan'dan "kira" açıklaması

Son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan "kira" açıklaması
19 Eylül 2021 - 12:21 - Güncelleme: 19 Eylül 2021 - 12:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD yolculuğu öncesinde havalimanında açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Başkanlığını Büyükelçi Volkan Bozkır'ın üstlendiği geçtiğimiz yılki genel kurul salgın nedeniyle fiziken yapılamamıştı. Bu nedenle 14 Eylül itibarıyla görevini tamamlayan Bozkır'ı şahsım milletim adına tebrik ediyorum.

Bu yılki genel kurul salgının atlatılması, sürdürülebilirliğin yeniden inşası, insanların haklarına saygı ve BM'nin yeniden canlandırılması için dayanıklılığın umut yoluyla tesisi temasıyla gerçekleştiriliyor.

Öncü rol oynadığımız sağlık, iklim ve sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin meseleler gündemde ağırlıklı bulunuyor.

"BMGK'YA HİTAP EDECEĞİM"

Görüşmelerin ilk gününde 21 Eylül Salı günü BMGK'ya hitap edeceğim. BM'nin gündeminde yer alan temel meselelere ilişkin görüşlerimizi paylaşacağım. Tüm insanlığı tehdit eden meydan okumalara yönelik yaklaşımımızı genel kurul kürsüsünden dile getireceğim.

Ziyaretim vesilesiyle çok sayıda devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmelerim olacak. Ayrıca Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenecek Daha Adil Dünya Mümkün programına katılacağım. Türkevi binamızın açılışını pazartesi günü anlamlı bir törenle gerçekleştireceğiz.

BM'nin hemen karşısında yer alan arsamız üzerinde inşa edilen binamız milletimize kazandırdığımız yeni bir şahaser olarak hizmete girmiş olacak.

GIDA VE KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Gerekli bakan arkadaşlarımızın vesilesiyle bu konuda adım atacağız.

Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye'de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bizim bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Bizden önceki dönemlerde böyle bir şey söz konusu değildi. Yurtlar, çift yatak bilemediniz üç yataklı odalar olmak üzere modern şekilde yurtlarımızı yaptık. Bu konuda yurtlarımızla iftihar ediyorum.

Bizim atacağımız adım şu, zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerde bu denetimleri ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız. İnşallah ABD dönüşü de bizzat kendim de ilgilenmek suretiyle üzerine gideceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum