Erdoğan'dan Şahan ve Yılmaz Erdoğan'a

Bize teşekküre geleceksin, bunlarla şakşakçılık yapacaksın Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel Beyoğlu iftar yemeğinde iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'dan Şahan ve Yılmaz Erdoğan'a
12 Mayıs 2019 - 23:24
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Taksim Meydanı'nda düzenlenen Geleneksel Beyoğlu İftarı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bizim için anneler, hayat boyu anılması gereken varlıklardır. Onun için bizim dinimizde cennet annelerin ayakları altındadır, babaların değil. Öpülesi ayaklarının altı annelerdir. Ben öptüm, siz de öpün. Vatanımızın bekası için, ciğerparelerini kara toprağa veren tüm fedakâr şehitlerimizin annelerine buradan bir kez daha ülkem ve milletim adına minnettarlığımızı ifade ediyorum."

"İstanbul'un ve 80 vilayetiyle tüm Türkiye'nin ihtiyacı darbe çığırtkanlığı yapanlar değil, 15 Temmuz'da olduğu gibi canı pahasına istiklaline ve istikbaline sahip çıkan milletin bizatihi kendisidir."

"Ana muhalefetin başındaki zat, nasıl tehditler sallıyor ortada. Anayasanın 138. maddesini ayaklar altına alıyor ama buna karşı hiçbir ses yok. İma dahi edemez, ben söylemiyorum Anayasa söylüyor.

Bunlar imayı bırakın tehdit ediyor. Sandıktan korkan siyasetçilerin olduğu tek yer bizim memleketimizdir. Halbuki bir yerde seçim yapılıyorsa, gerektiğinde yenileniyorsa orada demokrasi işliyor demektir. Bu demokrasi nasipsizleri ne yaparsa yapsın umursamayacak ve sonuna kadar milli iradenin sandığın yanında yer almasını sürdüreceğiz."

"Kazanı kaynatıp darbe çağrısı yapanlar kimlerdir? Milletim gereken dersi bunlara 23 Haziran'da verecektir. Dağdan talimatlar geliyor. Sandıklardan oy çalanlarla milletimin bir arada olacağına zerre kadar ihtimal veremiyorum."

"Bir yerde seçim yapılıyorsa, gerektiğinde yenileniyorsa demokrasi işliyor demektir. "Milli irade bizim her şeyimizdir, sonuna kadar savunacağız. Vesayet heveslilerinin kazanı kaynatarak birilerine kullanışlı ortam hazırlamasına asla müsaade etmeyeceğiz."

"Bunlar o kadar şirazeden çıktı ki, şimdi statların tribünlerine pankartlar asıp, FETÖ'nün uşaklarının sloganlarını yazıyorlar. Bu statları biz yaptık biz. Kapalı spor salonunda beyefendinin ifadelerini orada söylettiriyorlar. Bunlara eyvallah diyemeyiz.

ERDOĞAN "HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK" SLOGANIYLA İMAMOĞLU'NA DESTEK VEREN SANATÇILARI ELEŞTİRDİ. ŞAHAN GÖKBAKAR VE YILMAZ ERDOĞAN'I KASTEDEREK ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar, kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz?

Sanatçılarımızın arasına da nifak tohumu ektiler. Sanatçılarımızı da tehdit ettiler. Sanatçı sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz."


Erdoğan ve Yılmaz Erdoğan


 

"Taksim'de anırmaktan, koltuğunu bırakmaya kadar nice büyük laflar edenlerin hepsi de sözlerinin üzerine yattı. Bunların altından katıksız bir despotizm, bir medeniyet düşmanlığı çıkar. Siyaset meydanı er meydanıdır. Kendine güvenmeyenler Gezi'deki tencere tava çalma hadisesinde olduğu gibi kendileri çalar, oynar."

"23 Haziran'da bir kez daha milletimizin hakemliğine gidecek olmaktan memnunuz. İstanbul için çok büyük hayallerimiz, projelerimiz var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ ve Şahan Gökbakar'ın da aralarında bulunduğu sinemacılarla Saray'da bir araya gelerek Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun'u imzalamıştı.

Erdoğan, Gökbakar ve Akbağ'ın da aralarında olduğu çok sayıda sanatçı; İBB seçimlerinin YSK kararıyla iptal edilerek yenilenmesi kararının verilmesinin ardından Ekrem İmamoğlu'nun "Her şey Çok güzel olacak" sloganına destek vermişlerdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum