Erdoğan'ın hedefinde Atatürk ve İnönü var

Erdoğan, "Tek parti yıllarında olduğu gibi İslami gerilik emaresi olarak gören faşist zihniyet ülkemizde tarihe karışmıştır" dedi.

Erdoğan'ın hedefinde Atatürk ve İnönü var
29 Kasım 2019 - 09:42 - Güncelleme: 29 Kasım 2019 - 17:32
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6. Din Şurası kapanış programında konuştu.

Siyasetteki yeni durum tartışmalara neden olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü dönemi için de “faşist zihniyet” ifadelerini kullandı.  Erdoğan konuşmasında, “Tek parti yıllarında olduğu gibi İslami gerilik emaresi olarak gören faşist zihniyet ülkemizde tarihe karışmıştır. Ezan sesine hasret kaldığımız karanlık dönemler, inşallah bir daha geri gelmemek üzere kapanmıştır. Gerici, yobaz, takunyalı diyerek insanımızın inancı ile kavga edenler son 17 senedir hep olduğu gibi kaybetmeye mahkumdur” ifadelerini kullandı.

Erdoğan son dönemde Atatürk ismine sık sık göndermeler yaparken, bu konuşmasında Atatürk ve İsmet İnönü'yü hedef alması dikkat çekti.

Öte yandan Erdoğan İzmir’de bir evin duvarına “Defol Alevi” şeklinde yazılan yazı için de, “Son günlerde bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor. Niye? Ülkemizi bölmek parçalamak için. Türkiye'de bizim devlet olarak, yönetim olarak böyle bir problemimiz yok. Bu kapılara bu işaretleri koyanların tüm güvenlik teşkilatlarımız çalışmakta. Yakalandığında da hesabı sorulacak. Geçmişte Çorum'da, Maraş'ta yaşadık. Bu tarz girişimlere karşı hepimiz uyanık olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasında, "Benim kayınbiraderlerimin bir tanesinin adı Hüseyin'dir, bir tanesinin adı Hasan'dır, bir tanesinin adı da Ali'dir. Acaba bu Şiilere sorsak, kaç tanesi kayınbiraderlerinin adını böyle koymuş" şeklindeki sözleri de dikkat çekti.

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum