Erdoğan NATO'yu nereye çağırıyor?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Die Zeit gazetesine verdiği demeçte, "Amerikalılarla, Menbiç ve Fırat'ın doğusundaki kentlerin istikrara kavuşturulması yönünde mutabık kaldık .

Erdoğan NATO'yu nereye çağırıyor?
12 Mart 2018 - 09:59
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Die Zeit gazetesine verdiği demeçte, "Amerikalılarla, Menbiç ve Fırat'ın doğusundaki kentlerin istikrara kavuşturulması yönünde mutabık kaldık." dedi.

Amerikalılarla, Menbiç ve Fırat'ın doğusu için mutabakata varıldığını, bu sütunlardan 17, 22 ve 24 Şubat 2018 tarihli yazılarla duyurmuştuk.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra "O bölgelerde kim daha egemen olacak bunlara da karar vereceğiz. Kuzey Suriye'nin tamamı üzerinde çalışmaya devam edeceğiz." demişti.

Türkiye'nin ABD'ye Menbiç'te ortak görev önerdiği haberleri de görüşmeden önce basına yansıtılmıştı. Habere göre Türkiye, ABD'den, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesini istemişti.

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, bu konuda şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"Bu durumda, Türkiye, Fırat'ın doğusundaki PKK devletini meşru kabul etmiş olmuyor mu? O zaman, Türkiye'ye 'Afrin'de niye savaşıyorsunuz? Oradaki teröristlerin de Fırat'ın doğusuna geçmelerine izin verin.' demezler mi?"

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum