Erdoğan sen fırsatçısın, iki yüzlüsün, zorbasın; Canan cesurdur, bizimdir

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararları onadı. Karar üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile çok sayıda milletvekili ve yurttaş CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Erdoğan sen fırsatçısın, iki yüzlüsün, zorbasın; Canan cesurdur, bizimdir
12 Mayıs 2022 - 19:29 - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 - 10:44

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan verilen cezaları onadı, 2 davayı ise düşürdü


Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu için toplanan kalabalığa seslendi: Erdoğan sen fırsatçısın, iki yüzlüsün, zorbasın; Canan cesurdur, bizimdir

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen cezaları onamasının ardından yaptığı çağrı sonrası, 18.00 itibarıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanılmaya başlandı. CHP milletvekilleri ve CHP İstanbul İl Örgütü başta olmak üzere toplanan kalabalığa Kaftancıoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen ikiyüzlüsün, sen fırsatçısın, sen bir zorba ve bir manipülatörsün. Ama zulmün ve küstahlığın son buluyor. Erdoğan yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü mahallelerini sığınmacılara sattığın insanların gürültüsüdür. Bu gürültü aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü elektriklerini kestiğin 4 milyon insanın karanlıktaki sesidir. Özgürlüğün şarkısını söyleyen insanların sesini duyuyor musun? 

Erdoğan biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini, bu zulmün de son bulacağını bir kez daha huzur ve sükunetin bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün acımasızlıklar senin zayıflıklarından doğuyor. Evet sen zayıfsın biz güçlüyüz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın biz omuz omuza yaşayacağız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma.

Canan cesurdur, Canan yüreklidir, Canan bizimdir. Herkes duysun! 21 Mayıs günü Bursa'da miting yapacaktık. Buradan duyuyorum artık mitingin adresi Bursa değil İstanbul'dur."

Toplanan kalabalık, "Faşizme karşı omuz omuza", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları atıyor. 

CHP lideri İstanbul'a geldi, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın önüne gelmesi bekleniyor 

Ayrıntılar geliyor... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum