Erdoğan, Tunç Soyer'i hedef aldı: Haddini bilmez, ahlaksız!

Yeni yurt binası açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aylık 250-450 lira arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağını belirtti. Ermenistan- Azerbaycan çatışmasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu tüm dünya bilmeli" dedi.

Erdoğan, Tunç Soyer'i hedef aldı: Haddini bilmez, ahlaksız!
14 Eylül 2022 - 20:17 - Güncelleme: 15 Eylül 2022 - 10:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Yeni Yurtlar Kampüsü'nde, 105 yeni yurt binası açılış töreninde konuşuyor.

Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışmaya dair değerlendirmeler yapan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'Bu tutumun Ermenistan için sonuçları olacaktır'

Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünya bilmelidir. Karabağ savaşının ardından imzalanan anlaşma şartlarını yerine getirmeyen Ermenistan tarafı için bu tutumun elbette sonuçları olacaktır.

Kardeşim Aliyev

Temennimiz Ermenistan'ın bu yanlış yoldan bir an önce dönmesi, mutabakat şartlarını yerine getirmesi, vaktini ve enerjisini barışı güçlendirme yönünde kullanmasıdır. Kardeşim Aliyev'e başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

'Otel konforunda odalara sahip yeni yurt binaları inşa ettik'

Bugün toplam yurt sayımızı 800'e, yatak sayımızı da 850 bine çıkardık. Bay Kemal bu iş lafla olmuyor. 'Şöyle yaparız, böyle yaparız.' Elini kolunu tutan mı var, büyükşehir belediyeleri var elinde, yaptır bakalım. Lafla olmuyor bu iş.

Otel konforunda odalara sahip yeni yurt binaları inşa ettik. Bu süreçte özel sektörümüzün dinamizminden de faydalandık.

'Türkiye dünyanın en iyi ülkelerinden'

Gençler, bugün Türkiye yurtlar ve üniversite öğrencilere tanınan fırsatlar bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor. Konfor, çalışma alanları, spor sahaları, güvenlik, temizlik, ücretsiz internetle öğrencilerimiz için birer yaşam merkezi haline gelmiştir.

Kendini sosyal devlet addeden pek çok Avrupa ülkesinde böyle bir altyapı yoktur. Bu gerçeği uluslararası kuruluşların bilimsel çalışmaları da ortaya koyuyor. Türkiye'nin yurt kapasitesi İspanya, Hollanda, Almanya ve Fransa'nın toplamından daha fazladır.

'Yurt ücretlerine zam yok'

İlk yerleştirmede yüzde 80'lik rekor karşılama oranıyla tarihimizin en yüksek yerleştirilmesi seviyesine ulaşılmıştır. 41 merkezimizde başvuran her öğrenci yerleştirilmiştir. Salgın döneminde yurt ücretlerinde herhangi artışa gitmedik. Aylık 250 lira ile 450 lira arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağının müjdesini paylaşmak istiyorum.

Yılbaşında kredi, burs ve beslenme yardımı rakamlarını günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz.

'Ya cahildir ya provakatör'

Kim yurt kapasitesi üzerinden başka ülkeleri örnek göstererek bizi eleştiriyorsa ya cahildir ya da provokatördür

Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerimiz de sadece aldıkları kredi rakamı kadar geri ödeme yapacaklar.

'Bunun babası da aynıydı'

Kabinemin içerisinde imam hatip lisesi mezunu, meslek lisesi mezunu bakanlar. Demek ki oluyor. Bunlar öyle alçak, ahlaksız bir tezgah kurdular ki, kendi çocukları ile milletin çocukları arasında devasa uçurum oluşturdular. İşte İzmir'de belediye başkanı çıkıyor, Osmanlı'ya hakaret ediyor. Be haddini bilmez. Be ahlaksız. Ya sen İzmir'i sel afetlerinden kurtaramıyorsun, pislikten, lağım sularından kurtaramıyorsun, körfezi o pis kokulardan kurtaramıyorsun. Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın? Be hadsiz! Bunun babası da aynıydı, kendisi de aynı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum