Erkekler, kasım ayında en az 28 kadını öldürdü

Kasım ayında en az 28 kadın, erkekler tarafından katledildi. İki kadının ölümü basına "faili meçhul cinayet" olarak yansırken en az 6 kadın, koruma kararına rağmen öldürüldü.

Erkekler, kasım ayında en az 28 kadını öldürdü
07 Aralık 2022 - 20:43 - Güncelleme: 09 Aralık 2022 - 10:05

Bianet'in hazırladığı Yerel ve ulusal gazetelerden derlenen "Erkek şiddeti çetelesi" raporu paylaşıldı. Rapora göre, erkekler kasımda en az 28 kadını öldürdü. Geçen yılın kasım ayında bu sayı 34’tü.

Erkekler, en az 53 kadına şiddet uyguladı ve en az 4 kız ve erkek çocuğu istismar etti. Erkekler, en az 9 kadını taciz etti, basına yansıyan verilere göre en az bir kadına tecavüz etti.

İstanbul ve Van’da 2 kadının ölümü basına "faili meçhul cinayet" olarak yansıdı. Şırnak’ta erkekler, bir kadını öldürmekle tehdit etti.

 

Erkekler, en az 6 kadını koruma kararına rağmen öldürdü. Erkeklerin 18 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler 8 kadını ayrılmak istediği veya barışmak istemediği için öldürdü.

Erkekler bir kadını “yemek yapmadığı” bir kadını da “cin çıkarıyorum” diyerek öldürdü. Erkeklerin 18 kadını öldürme “bahanesi” basına dahi yansımadı.

 

5 GÖÇMEN KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca erkekler, kadınların yanındaki en az 2 erkeği de öldürdü. Erkeklerin öldürdüğü 2 kadın Irak, biri Suriye, iki kadın da Özbekistan göçmeniydi.

Erkekler, 18 kadını ev içinde, 9 kadını işyeri, araç, sokak gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin bir kadını nerede öldürdüğü basına yansımadı.

 

2 kadını kurye, bir kadını iş arkadaşı, bir kadını gazeteci, bir kadını da savcı taciz etti. 4 kadını taciz eden erkeklerin yakınlık derecesi basına yansımadı.

KORUMA KARARINA RAĞMEN ŞİDDET UYGULANDI

Erkeklerin şiddet uyguladığı en az 9 kadın “ağır” hasta olarak hastaneye kaldırıldı. Erkekler en az 12 kadına “koruma kararını” ihlal ederek şiddet uyguladı. Erkeklerin şiddet uyguladığı bir kadın Arabistanlı bir kadın da Suriyeliydi.

Erkekler, en az 16 kadına boşanmak istediği veya barışmak istemediği için şiddet uyguladı. Erkeklerin 37 kadına şiddet uygulama “bahanesi“ basına yansımadı.

Kasım’da basına yansıyan seks işçiliğine zorlama haberi yoktu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum