Erkeklerde Cinsel Estetik Tabu Olmaktan Çıktı

"2000'li yıllardan itibaren erkeklerde estetik operasyonlara başvuru sayısının arttığını belirten Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık "Erkekler artık penis estetiğinden de çekinmiyor" dedi."

Erkeklerde Cinsel Estetik Tabu Olmaktan Çıktı
06 Eylül 2020 - 08:47


Erkekler genital bölgeye çok fazla önem veriyor. Son dönemlerde erkeklerden bu konuyla ilgili çok fazla talep alınıyor. Özellikle cerrahi tekniklerin gelişmesi, anestezi kolaylığı ve hastane kalitelerinin artışıyla beraber son 2-3 yılda erkeklerin de estetik talepleri ciddi oranda yükseldi. Özellikle sıkça uygulanan burun ve karın bölgesi estetiğinin yanına son dönemde penis estetiği de eklendi.

Erkekler bu konuda artık daha öz güvenli

Özellikle cinsel aktif dönemdeki erkekler genital bölge epilasyonuna ve beyazlatma işlemine sıkça başvuruyor. Erkekler, genital bölgelerinin temiz olmasının yanında cinsel organlarının duruşunun da iyi olmasını istiyorlar. Bu nedenle penis büyütme operasyonlarına talep günden güne artmaya başladı. Sıklığı gittikçe artan ve konforlu bir ameliyat olması sayesinde erkekler de artık bu konuyu konuşmaktan çekinmiyorlar.

2 saatlik konforlu bir operasyon

Penis estetiği, spinal (belden aşağı) anestezi altında 1.5-2 saat içerisinde tamamlanan konforlu bir operasyondur. Aynı seansta genellikle uzatma ve kalınlaştırma yapılır. Kalınlaştırma için en çok tercih ettiğimiz yöntem hastamızın karın bölgesinden yağ alarak bunun peniste cilt altına enjekte edilmesidir.

Operasyon sonrasında verilecek egzersiz önerilerinin de hasta tarafından iyi uygulanmasıyla beraber uzun süreli ve etkili sonuçlar elde edilmektedir. Genel anesteziye ihtiyacın olmaması sayesinde de yalnızca 1 günlük yatıştan sonra taburculuk sağlanabilir.

 
Duraklat

Ses Aç

Süre0:50

/

Toplam Süre7:56

Yüklendi: 0%

Yükleniyor: 0%

Tam Ekran

ft

Doğum kontrol hapının kontrol edemeyeceği şey nedir?Sarı Mikrofon ekibi olarak sokağa "Doğum kontrol hapının kontrol edemeyeceği şey nedir?" diye sorduk. Birbirinden komik cevaplar aldık.

daha fazla video için



by Taboola

Sponsored Links

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Son dakika Whatsapp görüntülü konuşma internetinden yemiyorVodafone

Bu oyunu 1 dakika oynayın ve neden herkesin hayran olduğunu görünVikings: Free Online Game

Rose gold sevenler buna bayılacak.Schafer







Bizi Takip Edin




  •  

  •  

  •  

  •  




YAZARLAR












Popüler Haberler









Haberler>Mahmure>Aşk İlişkiler>Cinsellik>Kovid-19'un Erkek Üreme Fonksiyonlarına Etkisi Var mı?

Cinsellik

 

AA

Kovid-19'un Erkek Üreme Fonksiyonlarına Etkisi Var mı?





  • Yazdır

  • A

    Yazı Tipi




  •  

  •  

  •  

  •  






 

Kovid-19'un Erkek Üreme Fonksiyonlarına Etkisi Var mı?

Abone Ol google-news

"Küresel salgın yeni tip koronavirüsün (Kovid-19), erkek üreme fonksiyonunu kısa vadede geçici olarak etkileyebileceği, ancak uzun vadede etkileri hakkında yorum yapılamayacağı, iyileşen üreme çağındaki erkeklerde testis fonksiyonunun periyodik olarak izlenmesi gerektiği bildirildi. ndokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Araz, konuyla ilgili bilgiler verdi."



Kovid-19 virüsünün hücrelere girmek için kullanıldığı düşünülen protein olan 'Anjiotensin konverting enzim 2 (ACE2)', yetişkin insanların akciğer, böbrek ve kalbinde olduğu gibi testislerinde de bol miktarda bulunuyor. Bu durum Kovid-19 geçiren erkeklerde ilerleyen dönemlerde infertilite (kısırlık) gelişebileceği yönünde endişelere yol açıyor.

Ateşle birlikte testis sıcaklığı artışının sperm üretimini bozduğu yaygın olarak kabul edilmektedir. Ancak bu bozukluk ateş geriledikten kısa bir süre sonra düzelmektedir. Ayrıca kabakulak virüsü başta olmak üzere bazı virüsler testise geçerek orşit adı verilen testis iltihaplanmasına yol açmakta, sperm üreten hücrelerde hasara ve böylece kısırlığa neden olmaktadır.

Kovid-19 gibi koronovirüs olan SARS enfeksiyonu sonrasında ölen belirli sayıda hastanın testislerinin değerlendirildiği bir çalışmada, SARS'ın testis iltihaplanmasına yol açtığı ve sperm üretiminden sorumlu hücrelerde hasara neden olduğu tespit edildi ancak Kovid-19 salgını sırasında belgelenmiş hiçbir testis iltihaplanması vakası kaydedilmedi.

Kovid-19 enfeksiyonu geçiren 12 ve 34 erkekte yapılan iki çalışmada, hastalık iyileştikten sonra semende veya testis dokusunda koronavirüsün bulunduğuna dair herhangi bir kanıt bulunamadı. Bununla birlikte Kovid-19 geçiren erkeklerin sperm sayısı veya kalitesinin değerlendirildiği bir çalışma yok.

Mevcut verilerin çoğu küçük ölçekli çalışmalara dayanmakta. Uzun vadeli takip verileri mevcut değil. Kovid-19 enfeksiyonu erkek üreme fonksiyonunu kısa vadede geçici olarak etkileyebilir ancak uzun vadede etkileri hakkında yorum yapılamaz. Bununla birlikte, Kovid-19'un testis tutulumu olasılığını da akılda tutmak gerekir. Salgının büyüklüğü, hastaların büyük bir kısmının üreme çağında olmaları göz önüne alındığında Kovid-19'dan iyileşen üreme çağındaki erkeklerde testis fonksiyonunun periyodik olarak izlenmesi faydalı olacaktır.



YORUMLAR

  • 0 Yorum