"Ersun Yanal, Fenerbahçe'yi küme düşürmemek için gelmiş"

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında Antalyaspor - Fenerbahçe karşılaşmasının ikinci yarısını değerlendirdi. Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Ersun Yanal, Fenerbahçe'yi küme düşürmemek için gelmiş"
25 Aralık 2018 - 11:00



Fenerbahçelilerin hayal ettiği Fenerbahçe bu değil. 2 tane maçta 4 tane puan birden gitti. Erzurum ilk yarı kalene gelemiyor ikinci yarıda niyeti yoktu.

Bu maçtada Reyes ile Şener giriyor. Bülent Korkmaz'da kadro zafiyetinden dolayı ödü kopuyordu. 10 kişi beklediler sahalarında.  90+3'te taç oldu Antalyaspor taçın orada baskı yaptı ilk kez. Baktı Fenerbahçe gelmiyor ben çıkayım dedi sahamdan.



 



 





Yeni hocayı düşmemek için getirmiş Fenerbahçe. Soldado'yu çıkarıp Slimani'yi alırsan demek ki düşmemek için oynuyorsun. Bu taraftarın kulübünü yönetiyorsunuz. Reyes'i sokma 1-0 mağlup ol, altyapıdan bir oyuncu sok 1-0 mağlup ol.



 





Şener'le Reyes'i oyuna sokan bir teknik direktörün sözleşmesinin düşmesi lazım. Geçen hafta 2-0 bitebilir miydi? Bitebilirdi... Hatta 3-0 bitebilirdi ama 2-2 bitti. Ersun Yanal takımı son dakikalarda Reyes'i oyuna sokuyorsa gerçektende düşmemek için gelmiştir. 



 



 





Şu maç 11 puanlık farklık bir maç mı? Antalyaspor'un kapasitesi beli, beraberliğe yatkın. Birçok sakat ve cezalı oyuncusu olduğu için bunu söylüyorum. Fenerbahçe, Reyes ile Şener'i sokamaz oyuna. Buna hakkın yok! Fenerbahçe en fazla 1-0 mağlup olur. Slimani'yi sokarsın Soldado'nun yanına. Rakip kalene gelmiyor kalenin önünde bekliyorlar. Eğer sen santrfor çıkarıp santrfor sokmuyorsan Şener ile Reyes'i oyuna alıyorsan sen düşmemeye gelmişsin.



 





Fenerbahçe, Ersun Yanal ile ilk 10 diye imza attıysa oynanan 2 maçı kazanamadı. Fenerbahçe futbol takımı küme düşmemeye oynayacaksa oynamasın ve yönetmesin. Koskoca Fenerbahçe'yi kümede kal diye getirdiyseler vay halimize.



 





2 haftadır kümede bırakmak için oynuyorlar. Bugün de 1 puan ne olur olmaz dediler diye düşünüyorum. Oyuna baktığımız zaman küme düşürmemeye gelmiş. Ben diyorum ki Avrupa kupasına oynayın. Fenerbahçe üst üste 6 maç kazanabilir. Baştan itibaren siz hedefinizi başka boyutlara götürürseniz olmaz. O formaya hürmet. Fenerbahçe küme düşmemeye oynayamaz.



 



 





Mehmet Ekici bugün vurdu her şeyi denedi ama olmadı. Mehmet Ekici'yi bir kere ikinci yarının 17 maçı için iyi hazırlamak gerek. Yeter ki sakatlık problemi yaşamasın.

Antalyaspor 1-0 kazansa ilk yarıyı averajla ikinciliği kaybediyor sanırım. Yorucu bir maç mı oldu? Bence olmadı. Tempo yok.

 



 





Antalya'ya gidiyorsunuz 5 oyuncu yok rakipte. 1 oyuncuda maçta sakatlandı. Hemen hemen tek kale oynanan maç. Roman ilk yarı taktik faul ile bir kart gördü. Devre arası dikkat etmesi gerektiğini söyledik ama ikinci yarı ikinci kartı gördü ve Fenerbahçe 10 kişi kaldı. Aslında bu kırmızı kart Fenerbahçe'in lehine olacaktı. Antalyaspor savunmadan çıkacak ve Fenerbahçe daha çok boş alan bulacaktı.



 





İlk yarıyı Başakşehir'in lider bitirmesi değil, Galatasaray'ın az puan alması değil, Beşiktaş'ın geçmiş yıllara göre düşüşte olması değil, Malatya'da olağanüstü değiller ama idare eder. Fenerbahçe'nin ilk yarıyı 17. bitirmesi yılın değil futbol tarihinin en önemli 3 olayından biridir.



 



 





İlk yarı takım değerlendirmesi yaparsak;

Başakşehir kulüp olarak 4, teknik direktör olarak 5. Şampiyonlar ligi için B ve C planlaları olması lazım ama.

Trabzonspor kulüp açısından Muharrem Usta ve Ağaoğlu dönemini ayırmak lazım. Kulüp olarak 3, hoca 1 'den 3'e çıktı. Bu takım enerjisiyle kalitesiyle 3.5. Trabzonspor'un takviye yapması lazım. Ama gençleri oynattığı için 4 yıldız diyebiliriz.

Evkur Yeni Malatyaspor 4, takım 3, Erol hoca 5.

Kasımpaşa kulüp 5, futbol takımı keyif veridği için 4, teknik direktör 3'ten 4'e çıktı.

Galatasaray kulüp olarak 2, oyuncu grubu olarak 2, Fatih Terim 2, taraftar 5.



 





Antalyaspor hepisine 5. (Oyuncu, hoca, yönetim) Beşiktaş taraftar 3, takım 2, Şenol Güneş 2, yönetim 1.5'tan 2. Konyaspor ortalama 3. Hepisine 3. (Yönetim, hoca, oyuncu)

Sivasspor 1'den 4'e çıktı.

Göztepe taratar 4, takım 2, yönetime 4.

Bursaspor'da taraftar devrede değil 3, yönetim 2, Samet hoca 3, oyuncular 2.

Ankaragücü yönetim 2, takım 2, teknik direktör 2, taraftar 3

Kayserispor kadro yapısı Karaman'dan öncesi oyunculara 1, taraftar eskiye göre 3,

Alanyaspor stabil 2.5'tan 3. 

Akhisarspor 2 ortalamayla gidiyor.

Erzurumspor ortalama 2

Çaykur Rizespor 2 ortalamayla gidiyor.

Fenerbahçe sıfırın altında gidiyor, -1, taraftar 4, oyunclar 1, Üç hoca da 1, yönetim 1.



 





VAR uygulamasına mağlup oldum. VAR'ı ben genel olarak dünya futbolu olarak önemli görüyorum. VAR ben varım dedi.



 



 





Yıldırım Demiröeren ve ekibi devam edecekse bu 14 yerli kuralı tekrar konuşlması gerekiyor. Kimsenin kimseden haberi yok. Sayın Lucescu'nun sözleşmesi ne zaman bitiyor? Sen biliyor musun? Yok...



YORUMLAR

  • 0 Yorum