Europoll anketi: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı

Europoll anketine göre Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı giderek açılıyor.

Europoll anketi: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı
19 Mart 2023 - 10:23 - Güncelleme: 20 Mart 2023 - 10:07

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok oyu alması beklenen Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkını son seçim anketi araştırmasını yapan Europoll tarafından açıklandı.

Europoll anketi

EuroPoll Araştırma tarafından yapılan son seçim anketine göre Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında çok ciddi bir fak olduğu görülüyor.

14 Mayıs’ta yapılması kararlaştırılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için partiler ve ittifaklar çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gündemin çok hızlı değiştiği Türkiye’de oy oranlarının da hız değiştiği gözlemleniyor. Son seçim anketlerine göre Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’nın önünde seçim yarışını götürdüğü görülürken yeni bir anket daha açıklandı.

 

Europoll anketi

EuroPoll Araştırma, mart ayında yaptığı Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri anketlerinin sonuçlarını açıkladı. Ankette çarpıcı sonuçlar yer aldı. İşte partilerin aldığı oy oranları:

seçim anketi

  • CHP: Yüzde 31,9
  • AKP: Yüzde 29,8
  • HDP: Yüzde 11,3
  • İYİ Parti: Yüzde 8,8
  • MHP: Yüzde 7,6
  • Gelecek Partisi: Yüzde 3,4
  • DEVA Partisi: Yüzde 2,6
  • Bağımsız Türkiye Partisi: Yüzde 1,9
  • Diğer: Yüzde 3

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı

EuroPoll Araştırma, Mart ayında yaptığı Gündem Ölçümü ve Siyset Algısı Araştırma Raporu’nda vatandaşa “Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz” sorusu soruldu. Çıkan seçim anketinin sonuçları kamuoyuna duyuruldu.

 

europoll anketi

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında yapılan ankete katılanların yüzde 56,8’i Kılıçdaroğlu’nu tercih ederken Erdoğan’ın oyu ise yüzde 43,2’de kaldı. Bu seçim anketine göre Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki farkın Kılıçdaroğlu lehine 13,6’a çıktığı ölçüldü.

Anket künyesi: Europoll anketi, 10-13 Mart 2023 tarihlerinde, 21 ilde 2544 kişi ile telefonla mülakat yöntemi ile yapılmıştır.

Ocak ayı anketinde tablo biraz farklıydı:

ocak

Europoll’ün 27-31 Aralık 2022 tarihleri arasında yaptığı ve Ocak 2023’te yayımladığı araştırma sonuçlarına göre AKP yüzde 30,6 ile birinci partiydi. CHP’nin oy oranı yüzde 25,4’tü, İYİ Parti’nin oyu ise yüzde 11,2’ydi.

 

Mart ayında yapılan anketle kıyaslandığında son 3 ayda AKP 0,8 puan oy kaybına uğramış. CHP ise oy oranını 6,2 puan artırmış görünüyor. İYİ Parti yüzde 2,4 oy kaybına uğramış.

Son anketler: 4 ayın karşılaştırması

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum