Ev sahibi kiracıya "yüksek kira öde veya çık" diyerek tahliye edebilir mi?

Ev sahibi, kiracısına “yüksek kira öde veya çık” diyerek evden tahliye edebilir mi? Kira artışı ne kadar olabilir? Kiracının başka hangi durumlarda evden tahliyesi talep edilebilir?

Ev sahibi kiracıya "yüksek kira öde veya çık" diyerek tahliye edebilir mi?
18 Eylül 2021 - 23:08

Son dönemde birçok ilde kiralık ev bulmak zorlaştı; olanın da kirası cep yakıyor. Bazı uzmanlar konut üretimi yavaşlayınca arz sorununun ortaya çıkmaya başladığını söylüyor. Diğer yandan artan konut kredi faizi nedeniyle orta gelirli vatandaş ev alımından uzaklaştı, kiraya yöneldi. Salgının da artışta etkisi oldu. Kısıtlamaların gevşetilmesi ile ertelenen düğünler yapılınca kiralık eve talep arttı. Hem bu yıl üniversiteyi kazanan, hem de pandemi nedeniyle evini kapatan öğrenciler ev arayışına girdi derken İstanbul’un bazı ilçelerinde kiraların ikiye hatta üçe katlandığı görüldü.

Fahiş artış nedeniyle eski kiracıyı tahliye edip evi daha yüksek fiyatla kiraya vermek isteyenler ise dava üstüne dava açıyor. 10 yıllık sözleşme uzama süresi dolan kiracılara noterden ihtarname yollanmaya başlandı. Beş yılı dolan kiracılar için de kira tespit davaları açılıyor. Mülk sahipleri bu davayla kiraya zam talep ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum