Evlilik Kredisi Hakkında 11 Bilgi

Kimi bankalar faizsiz ya da çok az faizle yeni evlenen çiftlere kredi imkanı sağlıyor! Bu tarz bir evlilik kredisinin detaylarını gel aşağıdaki listemizde seninle paylaşalım

Evlilik Kredisi Hakkında 11 Bilgi
04 Haziran 2023 - 09:13

1. Evlilik kredisi başvuru şartları neler?

T.C. vatandaşı, 18 yaşın üstünde, kredi notu ve kredi sicili bu krediyi temin etmeye uygun, gerektiğinde kefil gösterebilecek ve düzenli bir işi olan evlenecek herkes bu krediye başvurabilir.

2. Evlenme kredisinin vadeleri ne kadardır?

Bankadan bankaya değişmekle beraber evlilik kredisi veren çoğu banka en uzun vadeyi 60 ay en az vade süresini de 36 ay tutmaktadır.

3. Evlenme kredisinde çekilebilen maksimum tutar nedir?

Yine bankadan bankaya değişen bu meblağ 5 bin TL'den 250 bin TL'ye kadar ihtiyacına göre geniş bir yelpaze sunmaktadır. Bazı bankalarda üst limit dahi olmadığını söyleyebiliriz bankaya gidip görüşerek senin için en uygun kredi meblağsına karar verebilirsin.

4. Evlilik kredisinin ödeme planı nedir?

Kimi bankalar kredi çekilmesini takip eden ay taksit ödenmesini beklemek yerine 3 ay erteleme imkanı sunar. Erteleme imkanın olup olmadığını öğrenmek için bankalarla görüşmek en iyisidir.

5. Evlilik Kredilerinde faiz uygulanıyor mu?

Bankaların faizleri belirlemesinde kredi notunuz, o dönemki faiz oranları ve banka uygulamaları rol oynadığından faiz oranları için bankalarla görüşmek gereklidir. Bazen faizsiz evlilik kredisi imkanları olması sebebiyle bankalara sormakta fayda var!

 

 

6. Evlilik kredisinin masrafları nelerdir?

Evlilik kredileri, ihtiyaç kredisi ürünü kapsamında olduğu için ihtiyaç kredilerinden alınan KKDF ve BSMV vergilerine tabidir. Kredinin belirlenen oranında tahsis ücreti ve sigorta masrafları kredi dosyasına eklenir. Evlilik kredileri bankaların dönemsel olarak sunduğu bazı özel kampanyalarla masrafsız olarak kullanılabilir.

7. Kredinin aylık ödemesi ne kadar olacak?

Eğer 72 ay içinde ödeneceği taahhüt edilirse; aylık ödemesi 2.084 TL olacak,48 ay içinde ödeneceği taahhüt edilirse; aylık ödemesi 3.125 TL.olacak.

8. Devlet destekli evlilik kredileri çok daha avantajlıdır.

Gerekli şartları sağlayan herkes 1 yıl boyunca geri ödemesiz, faizsiz evlilik kredisi alabilir. Toplam geri ödeme süresi 4 yıl olan kredinin geri ödeme başlangıç tarihi, evlenilen yıl çocuk sahibi olunması durumunda 1 yıl daha ertelenebilir. Kullanılan kredi, belirlenen taksit süresi boyunca her yıl eşit taksitler halinde ödenerek devlete iade edilir.

9. Devlet destekli evlilik kredisinden yararlanma şartları nelerdir?

Krediden faydalanabilmek için evlenmek isteyen çiftlerin genellikle 18 ile 24 yaş arasında olması gerekir. Devlet destekli evlilik kredisinden faydalanmak isteyen çiftlerden herhangi birinin Türk Ceza Kanunu'nda yer alan ağır suçlardan ceza almamış olması gerekir. Ayrıca çiftlerin maddi durumlarının evlenmelerine imkân vermemesi de kredinin onaylanması için gerekli koşullardan biridir

10. Evlilik kredisine çift olarak mı başvuru yapılır?

Evlilik kredisi bir ihtiyaç kredisi türü olduğu için krediye bireysel olarak başvuru yapılmaktadır. Krediyi kullanan kişi kredinin ödemesinden sorumlu olur. Bankanın isteği doğrultusunda çiftler birbirine kefil olabilmektedirler.

 

 

11. Evlilik kredisi başvurularında hangi belgeler istenir?

Evlilik kredisi başvuru sürecinde bankaların istediği belgeler şu şekildedir:

Gelir beyan belgesi

3 ay içerisinde alınmış ikametgah belgesi

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

Serbest meslek sahipleri için son vergi levhasının fotokopisi

Emekliler için maaş cüzdanlarının fotokopisi

Kira geliri varsa tapu ve kira kontratı fotokopisi

Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin önceki 3 ay içinde ve başvuranın ismine düzenlenmiş bir fatura aslı

YORUMLAR

  • 0 Yorum