Evlilikte cinsellik yoksa...

Evlendikten sonra cinsellikten soğuduğunuzu hissediyorsanız ve hatta evliliğinizde cinsellik bittiyse yazımızdan kendinize çıkaracağınız dersler var!

Evlilikte cinsellik yoksa...
22 Ağustos 2018 - 10:21
Bir boşanma avukatı olarak çok fazla evli insanla tanışıyorum, bu insanların da haliyle oldukça aktif cinsel yaşamları var. Çoğu zaman ne yazık ki bu aktif cinsel hayatın olması gereken kişiyle; eşleriyle değil başkasıyla olduğunu görüyoruz. Problemin çıkış noktası tam da burası. Eğer on yıldan fazladır evliyseniz ve partneriniz hala sizinle cinsel birleşmeyi arzuyla istiyorsa o zaman doğru yoldasınız demektir. Hala böyle sürebilen evlilikler var elbet ancak yolunda gitmeyen evliliklerin sayısı da hayli fazla. Problem çok net: Ya cinsel yaşamları yeterince tatmin edici değil ya da yeterince sık değil.

 

Bir diğer tür evliliklerde ise iki tarafın da cinselliğe olan ilgisi neredeyse bitmiş. Belki yaş belki başka sebeplerden ötürü cinsellik iki taraf için de öncelik olmaktan çıkmış. Belki çiftin çok ilgi çekici hobileri var belki de birlikte spor yapmaktan daha çok keyif alıyorlar. Şunu söylemem lazım ki ofisimi dolduran çiftler bu gruptan değil. Bu gruptakilerin asıl problemi ise şu: Eşlerden biri cinsel olarak aktif ve cinsel hayatını eşiyle yaşamak istiyor (ki yasal olarak da olması gereken bu) ancak diğeri cinselliği tamamlanacak bir iş olarak görüyor - aynı ev işleri gibi- ve keyif almıyor.

 

Ya idare et ya da başının çaresine bak!

 

Eğer evliyseniz ve cinsel ihtiyaçlarınız eşiniz tarafından karşılanmıyorsa o zaman iki seçenek var:

 

1- Durumu kabul edip yoksun kalmak

2- Bir başkası…

 

Ya ihtiyaçlarınız giderilmeden yaşamaya alışacaksınız ya da eşiniz olmayan biriyle ilişki kuracaksınız.

 

Her çiftin iyi seksten anladığı şey başkadır. Bu durum cinsel hayatın başladığı ilk zamanlarda çift tarafından kararlaştırılır. İlk zamanlarda seks çok daha sık yaşanır, çok daha heyecanlı ve eğlencelidir. Bu durumda iyi bir cinsel hayat için sıklıkla olması ve eğlenceli olması şart denebilir.

 

İlişki ilerledikçe sıklığın azalmasının bir dizi sebebi olabiliyor. Ben iş hayatım boyunca en çok şu cümleleri duyuyorum:


“Bütün gün çocuklarla uğraşmaktan çok yoruldum.”
“O kadar çok çalışıyorum ki seks şöyle dursun, iki laf edebilmek için aynı odada zor duruyoruz.”
“Artık ilgilenmiyorum cinsellikle. Tamam, kayak yapmayı da severim ama 6 sene boyunca sürekli yapsam bıkardım.”


 

Bir de eğlenceli kısmın düşüşünün sebeplerine bir göz atalım:


“Karımı bütün gün bebeklerin altını silerken izlemekten onun karım olduğunu ve eskiden arzu uyandırdığını unuttum resmen. Eskiden birbirimiz için gizemdik, artık değiliz.”
“Kocam son beş yıldır kendini iyice saldı. Evlendikten bu yana tam 10 kilo aldı, eskisi gibi seksi ve enerjik değil. Artık onu gördüğümde eskisi kadar heyecanlanmıyorum.”


Evet bu örnekler biraz yaralayıcı ve sert ama dürüst. Zaten boşanma avukatına yalan söylemek için çok az sebebiniz vardır bu nedenle dile getirilen duygular asla spekülasyon değildir.

 

 



EVLİLİKTE CİNSEL İLİŞKİ NASIL OLMALI?



 

 

“Bütün iyi niyetimle işleri mahvettim!”

 

Evli insanlar cinsel hayatlarını kurtarmaya çalışmıyor değiller. En iyi niyetli çiftler bile deniyorlar ancak denerken bir şeyi atlıyorlar. Çiftler, cinselliğin sıklık kısmını doldurmaya çalışıyorlar ve eğlence kısmını atlıyorlar. Bu da sorunu daha da çözümsüz hale getiriyor. Çünkü hiç keyif almadan yapılan bir sürü cinsel ilişki size daha iyi bir cinsel hayat yaşatmaz.

 

Şimdi bir örnek verelim ve bu çifte bir de isim koyalım. Ayşe ve Mehmet diyelim; 5 yıllık da evli olsunlar. İkisi de birbirini hala çekici buluyor, cinsellikle ilgili takıntıları yok. İkisi de evliliklerine bağlı durumdalar ve ortak olarak tatmin edici bir cinsel hayatları var. Cinsel birleşme yaşayan iki insan gibi onlar da zamanla, iletişimle ve birbirlerinin taleplerini gözlemleyerek neyin onları mutlu ettiğini çözmüşler. Birbirlerinin yatakta hoşuna giden/gitmeyen şeyleri uygulama noktasında anlayış ve özveri göstermişler. Birbirlerinin ihtiyaçlarını ve keyif aldıkları noktaları anlamakta duyarlı olan bu çift hem ilişkilerindeki cinselliğin sıklığını hem de keyfini sabit tutmayı başarmışlar. Böylece az zamanda da olsa cinsellikten alacakları keyfi maksimum seviyeye çıkarmayı başarmışlar. Bu yaklaşım, birbirinden ve cinsellikten keyif alan bir çiftin uygulayabileceği en rahat yaklaşım denebilir. Onların da her evli çift kadar önceden belli olan günlük rutinleri ve hayatla ilgili sorumlulukları var. Onlar da çocuklu, sosyal hayat sahibi ve kısıtlı zamanlara keyif sıkıştırmaya çabalıyor. Yani onlar bunu bir şekilde birbirleri için planlama haline getirmeyi başarmışlar.

 

Dört durum mevcut olduğunda olması gerekenler de oluyor elbette:


Yalnızlar,
Uyanıklar,
Birlikteler
En sevdikleri dizi o esnada yayında değil.


 

Şimdi Ayşe ve Mehmet’in birbirlerine ihtiyaçlarını rahatlıkla en iyi niyetle ifade ettiklerini söyleyebilir miyiz? Peki onlardan birini benim ofisime getiren nedir?

 

 



SEKS YAPMANIN FAYDALARI NELERDİR?



 

 

Evlilik cinsel yaşamı nasıl mahveder?

Ayşe ve Mehmet de diğer çiftler gibi seks yapabilecekleri ortamı güzelce planlamışlar. Perşembe akşamları, yemekten sonra, televizyonun olmadığı ana yatak odasında. Her şey belirli, her şey önceden planlanmış. Yalnız bu önceden planlanmış durum ideal bir cinsel hayat için ana madde değil. Bu planlamada cinselliğin ne zaman, nerede ve nasıl yaşanacağı da var üstelik. Birbirlerinin neyi sevdiğini de gayet iyi biliyorlar... Kısaca, hayatlarındaki cinsellik de diğer bütün şeyler gibi rutin olmuş. Rutin de yine iyi bir cinsel yaşamı ifade etmek için kullanılacak kelimelerden değil.

 

Peki evliliğin cinselliği mahvetmesini nasıl engelleyeceğiz?

İşin gizli noktası yine cinsellik hakkında konuşabilmek ve bu konuda nasıl hissettiğinizi açıkça ifade edebilmek. Cinselliğin hayatınızdaki yerini iyice ifade edebilmek önemli. Ayrıca, cinselliğin hayatınızda ne yoğunlukta ve ne sıklıkta olmasını istediğinizi belirtmeniz de önemli. Konuşmazsanız, partneriniz sizi duyamaz ve eğer evliliğinize değer veriyorsanız, evliliğinizle ilgili hiçbir şeyi şansa bırakmak istemezsiniz.

 

Konuşmak için sinirlerinizin iyice gerilmesini beklemeyin. Cinsel hayatınıza renk getirmek istiyorsanız da önce hamleyi yapıp sonra sorular sormayın. Yapmak istediğiniz her şeyi önce konuşmanız ve sonra uygulamaya koymanız önemli. Aklınızda olan biteni partnerinizle paylaşmanız ve bu paylaşmada olabildiğince açık ve dürüst olmanız en önemlisi. Partnerinize ihtiyaçlarınızın giderilmesini istediğinizi ve bunun nasıl olmasını istediğinizi mutlaka söyleyin. Bu konuda ondan destek görmek istediğinizi ve bunun hayatınızın ne kadar önemli bir parçası olduğunu ona da kendinize de hatırlatın. Çünkü asıl önemli olan evliliğinizi mutlu, tatmin edici ve mümkün olduğunca benden uzaklarda yaşamaktır. Malum, hiçbir evlilik bir boşanma avukatının ofisinde sona ermek için başlamaz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum