Kadın orgazmının anahtarı 'Altın Üçlü'

Kadın orgazmı genellikle ulaşılamaz olarak tanımlansa da araştırmacılar orgazma ulaşma şansını artırmanın yollarını keşfetmiş olabilirler.

Kadın orgazmının anahtarı 'Altın Üçlü'
22 Ağustos 2018 - 10:20
ABD’li araştırmacılardan oluşan bir ekibin yaptığı araştırmaya göre genital uyarılma, tutkulu bir öpüşme ve oral seksten oluşan “altın üçlü” kadınlarda partnerle orgazma ulaşma şansını artırıyor. ABD’li araştırmacılar, online bir araştırma çerçevesinde 18-65 yaş arasında ve bir ilişkisi olan 52.000 kişinin katıldığı bir anket yaptı ve verilerini inceledi. Bu araştırmadan çıkan sonuçlar Cinsel Davranış Arşivleri dergisinde ve NBC Haber sitesi’nde de yayınlandı.

 

Bu sonuçlar sadece cinsiyetler arasındaki farklara değil, farklı cinsel yönelimdeki bireyler arasındaki orgazm uçurumlarına da ışık tutmuş oldu. Araştırmanın başında olan Chapman Üniversitesi’nden David Frederick ise bu konu hakkında şöyle konuştu: “2000 gay, lezbiyen ve biseksüel kadın ve erkeği de içeren toplamda 50.000 kişilik bir araştırma sayesinde çok nadir bir fırsat ele geçirmiş olduk”.

 

Heteroseksüel erkeklerin yüzde 95’i cinsel ilişki sırasında orgazm olurken bu oran heteroseksüel kadınlarda yüzde 65’e düşüyor. Buna karşın gay erkeklerin yüzde 89’u, lezbiyen kadınların yüzde 86’sı, biseksüel erkeklerin yüzde 88’i ve biseksüel kadınların da yüzde 66’sı orgazm oluyor. Frederick sözlerine şunu ekliyor: “Heteroeksüel kadınlar ve erkekler arasındaki orgazm uçurumu bu araştırmadan önce de biliniyordu. Fakat lezbiyen ve heteroseksüel kadınlar arasındaki uçurum daha az tahmin edilebiliyor ve daha küçük gruplara dayanıyordu. Bu son araştırma ise tam olarak çoklu orgazm uçurumlarını gün yüzüne çıkarıyor.”

 

Araştırmacılara göre farklı cinsel yönelimleri olan kadınlar arasında daha geniş ayrımlar görünüyor, ayrıca kadınların orgazmın vajinal seksle alakalı olmadığını erkeklerden daha çok anladığı da bir gerçek. Araştırmanın yardımcı yazarlarından ve Kadınlarda Orgazm Olgusu kitabı yazarı, Indiana Üniversitesi biyoloji profesörü Elisabeth Llyod ise bu konu hakkında “Erkeklerin neredeyse yüzde 30’u kadınların orgazma ulaşması için en iyi yolun cinsel ilişki olduğunu söylüyor fakat aslında bu biraz trajik çünkü bundan daha yanlış bir düşünce yok!” diyor. 

 

Araştırmaya göre heteroseksüel kadınların yüzde 35’i vajinal seks sırasında bazen veya her zaman orgazm olduğunu belirtirken yüzde 44’ü hiç olmadığını söylüyor. Bunun yanı sıra heteroseksüel kadınların yüzde 80’ni ve lezbiyenlerin yüzde 91’i de genital uyarılma, tutkulu bir öpüşme ve oral seks kombinasyonuyla –vajinal seks olmadan- orgazm olduğunu belirtiyor. Arka planda müzik olup olmaması, pozisyon değiştirmek veya “Seni seviyorum” demek bir erkeğin orgazma ulaşıp ulaşmamasını çok az etkilerken kadınlar bunlar olduğunda yüzde 20 daha fazla olasılıkla orgazm oluyor.

 

 



ORGAZM OLAMAMA NEDENLERİ NELERDİR?



 

 

Fredireck, kadınların uyarılmasının erkeklerden daha uzun sürdüğünü ve erkeklerin kadınlardan daha çok orgazma ulaşmak istediğini de göz önünde bulundurarak bu konu hakkında başka olasılıklar da olabileceğini belirtiyor ve ekliyor: “Araştırılması gereken bir başka konu ise kadınların yüzde kaçının orgazm sıklıklarından memnun olduğu.” Araştırmalarda ayrıca heteroseksüel erkeklerin yüzde 41’inin partnerlerinin orgazm olduğunu belirtirken heteroseksüel kadınların sadece yüzde 33’ü orgazm olduğunu belirtiyor. Araştırmacılar bu noktada şunu ekliyor: “Bu farkın sebebi kadınların orgazm taklidi yapmasından kaynaklanıyor. Kadınların bunu yapmasının sebebi ise artık partnerlerine aşık olmamaları, parternelerinin özgüvenini kırmak istememeleri,  alkol tüketimi veya cinsel birleşmeyi sonlandırma isteği olabilir”.

 

Araştırmanın daha detaylı sonuçları ise daha sık orgazm olan kadınların daha uzun süre seks yapabileceğini ve ilişkilerinden daha fazla tatmin olacağını gösterirken yataktaki davranışların ve partnerle gün içinde flörtleşmenin kadınlarda daha sık orgazm olmak için küçük fakat etkili noktalar olduğunu da ortaya çıkardı. Bu sonuçlar çiftlere özellikle kadınlarda orgazm sıklığını nasıl artırabileceğini gösteren birçok farklı yaklaşımı gösteriyor. “Kadınların ne kadar kolaylıkla orgazm olabileceği farklılık gösterebilir ve bir kadını orgazma ulaştıran şey başka bir kadını ulaştırandan çok farklı olabilir” diye belirten Frederick, “Şeffaf ve doğru iletişim partnerler için anahtardır” diye de ekledi.

 

Sosyolog ve seksolog olan Osmo Kontula, araştırmaya dahil olmamasına rağmen, Finlandiya’da bu konuda yapılan ulusal araştırmalarla bu araştırmanın sonucunun uyumlu olduğunu söyledi. Ayrıca bu araştırmada bahsedilmeyen fakat kadın orgazmında önemli rol oynayan cinsel arzu, konstantre olabilmek ve cinsel özgüven gibi başka faktörler de ekledi. Llyod, “altın üçlü”nün çiftler tarafından kadın orgazmında dikkate alınması gereken en önemli şey olduğunu belirtti ve “Kadınların bunu düşünmelerini, partnerleriyle bu konuya kafa yormalarını ve konuşmalarını istiyorum. Eğer kapasitelerinin çok altında cinsel haz alıyorlarsa araştırmalarımıza göz atmalarını öneririm” diye ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum