'Eylül sonunda başlatmakta kararlıyız'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan,"Eylül ayının son haftasına kadar Fırat'ın doğusundaki güvenli bölge oluşumunu kendi istediğimiz şekilde fiilen başlatmakta kararlıyız" dedi.

'Eylül sonunda başlatmakta kararlıyız'
05 Eylül 2019 - 18:44
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Partimizin 18. kuruluş yıl dönümünde geçmişten bugüne bir muhasebe yapma fırsatı bulduk.

-İstisnasız her birimiz, önce ülkem, önce milletime hizmet, önce partim diyerek işlerimize dört elle sarılmak mecburiyetindeyiz. Aksi halde hizmetkarı olduğumuz kutlu davaya da zarar veririz. Hiç kimsenin böyle bir vebalin altına bilerek ve isteyerek gireceğine ihtimal vermiyorum. AK Parti milletimiz tarafından kurulmuş, milletimizin duası sayesinde ayakta kalmış bir partidir.

-Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmeyeceğiz. Biz dedikodulara asla kulak asmadan kendi işimize bakacağız. Yeni üye kazandırma çalışması AK Parti teşkilatları için daimi bir görevdir. İl ilçe ve belde başkanlarımızın yeni üye ve kayıt işlemlerini aksatmadan sürdürmeleri önemlidir.

ÜYE SAYISINDA 290 BİN AZALMA

-Şu an 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup bir başka parti söz konusu değil. Üye listelerimizi güncelliyor, ölümler ve diğer sebeplerle kayıtları düşenleri belirliyoruz. Üye sayımızda, yüzde 95’ten fazlası vefatlardan kaynaklanan yaklaşık 290 bin kişilik bir eksilme olduğunu gördük.

-İl, ilçe ve belde başkanlarımızın yeni, üye kayıt işlemlerini aksatmadan sürdürmeleri önemlidir. Delege listelerinin yenilenmesi, kongrelerin yapılması, kadın ve gençlik kollarımızın da kongrelerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup başka bir parti söz konusu değil. Tüm bu çalışmaların önümüzdeki temmuz ayına kadar bitirilmesini hedefliyoruz.

-Ak Parti’nin en büyük özelliği sürekli kendini yenileme, tazeleme kabiliyetine sahip olmasıdır.

-Böyle bir üye kaydına mensup bir başka parti söz konusu değil. Tüm bu çalışmaların önümüzdeki Temmuz ayına kadar bitirilmesini hedefliyoruz.

-Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeklerini kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmeyeceğiz.

-En azimli, en dinamik isimleri partimizin yönetim kademelerine kazandıracağız.

-Eğer biz sürekli birilerinden korkar halde yaşarsak bilesiniz ki yaşama hakkjmız olmaz, hakkımız olmaz. Önümüzdeki dönem bu bakımdan yeni ve tarihi önemi birlikte yaşayacağımız bir dönem olacaktır. Biz bu biz yolda yürürken birçok korkakları tanıdık bunu da bilesiniz...

-Bize korkaklık norktasında bize nasihatta bulunanları da iyi biliriz. Bugün parlementoda olan siyasi partilerin içinde de bu korkakların boyunu posunu her şeyini iyi biliriz.

-15 Temmuz üzerinde önemle durmamız gereken bir milattır. Darbeye direnen tüm kesimleri Türkiye ortak paydasında bir raya getirmek için çalıştık.

-Şiddetle arasına mesafe koyan herkesle işbirliği zeminimizi güçlendirmek istedik. Tankların arasından kaçan CHP yönetimine bile el uzattık

-Yenikapı’da Türkiye olarak tarihi bir dayanışma tablosu sergiledik

-Biz ülkemizin birliği için elimizden geleni yapıyoruz

-Bizim iyi niyetli çabalarımıza rağmen o tabloyu devam ettirmek kolay olmadı. İlk darbe kontrollü darbe diyen CHP tarafından vuruldu. CHP kısa sürede fabrika ayarlarına geri döndü

-OHAL uygulamasına saldırdı.

-Bu parti FETÖ ile mücadeleyi zaafa uğratmaya çalıştı. CHP ve şurekasına terörle mücadelenin siyaset üstü Bir konu olduğunu anlatamadık.

-Milletin safında yer almak varken artık diyet borçlarından mı bilmiyoruz CHP ekibi hep milli irade düşmanlarıyla yol yürümeyi tercih etti. Bugün de aynı tavırlarını sürdürüyorlar

-CHP’nin ilkesizliği karşısında AK Parti olarak MHP ile Yenikapı’da başlattığımız işbirliğini yeni bir safhaya taşıdık.

Güvenli bölge oldu oldu, olmadı kapıları açarız

-Güvenli bölgede gelin buralarda bizler Türkiye'de çadır kentler var, ve iz burada adeta konut yapalım. Bu konutlara da bunları taşıyalım. Böyle bir şey yaparsak biz de Türkiye olarak rahatlamış oluruz. Buralarda insanca yaşama gibi bir durum söz konusu değil.

-Bir taraftan insanca yaşatmaktan bahsedeceksiniz, bir taraftan güvenli bölge teklifimize çok güzel bir teklif diyeceksiniz, tamam gelin bize lojistik ve maddi destek verin, buralara bu binaları yapmak suretiyle Trump’ın 30 km derinlik bölgede bu konutları yapalım. Böylece insanca yaşama imkânını onlara sağlayalım. Güzel bir teklifse hadi verin, yapalım bunları. Ama biz kovalamaya devam edeceğiz. Niçin?

-Çünkü İdlib tehdidi var bunu dışında Afganistan tehdidi var. Bir taraftan geliyor, diğer taraftan geri gönderiyoruz. Bu durum bizi farklı bir yere götürebilir. Oldu oldu, olmadı kapıları açmak zorunda kalırız. Bir yere kadar bu işe katlandık, katlanıyoruz. Bu yükü sadece biz mi çekeceğiz?

-Bu tür zulme kusura bakmayın biz vesile olamayız. Siz de bir nasıl taşınırmış bir görün. Bugün burada söylüyorum dünyadan almamız gereken desteği alamadık, almak için de bunu yapmak zorunda kalabiliriz. Tabi bu işleri yoluna koyana kadar desteğimizi vermeye devam edeceğiz.

Eylül’ün son haftasına kadar...

-Bizim istediğimiz güvenli bölge ile muhataplarımızın kafasındaki güvenli bölge arasında milyonlarca fark var. Eylül’ün son haftasına kadar Fırat’ı doğusundaki güvenli bölge oluşumunu kendi istediğimiz şekilde fiilen başlatmak zorundayız. Bunu Amerika ile yapmak hepimizin isteğidir. Ama olmazsa kendi imkânlarımızla buna başlayacağız.

-Eylül’ün son haftasına kadar Fırat’ın doğusundaki güvenli bölge oluşumunu kendi istediğimiz şekilde fiilen başlatmakta kararlıyız.

Hedefimiz ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizden en az bir milyonunu bu güvenli bölgede iskân etmektir. Gerekirse dostlarımızdan alacağımız desteklerle bu bölgeyi Suriyeli kardeşlerimiz için yaşanabilir hale getirmektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum