'Fatih Terim Fonu'nda Yeni Gelişme: Avukatı 'Galericinin' Adını Verdi

Fatih Terim Fonu’ adı verilen saadet zinciri yöntemiyle 50 milyon dolardan fazla para toplamakla suçlanan banka şube müdürü Seçil Erzan’ın tahliyesi istendi. Halktv.com.tr’nin ulaştığı tahliye talepli dilekçeye göre, Erzan üzerinden en fazla para kazananlardan biri Ali Yörük oldu. Çorlu’da araç satışı yapan Yörük, bir iş insanın verdiği 2,2 milyon doları elden almıştı. Yörük de tutuklu durumda.

'Fatih Terim Fonu'nda Yeni Gelişme: Avukatı 'Galericinin' Adını Verdi
10 Mayıs 2023 - 09:50

Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan 11 Nisan günü tutuklandı. Erzan bu süreçte iki ayrı ifade verdi. Bankacı Erzan 11 Nisan’da verdiği ifadenin yanı sıra 2 Mayıs’ta yeni bir ifade daha verdi. Son ifadenin içeriğine ilişkin bir takım detaylara, Erzan için dün sunulan tahliye talepli dilekçede yer verildi.

 

Para verenleri 2 gruba ayırdı

Erzan’ın avukatı, müvekkilinin tahliyesi için nöbetçi sulh ceza hâkimliğine başvuruda bulundu. Dilekçede, Erzan’ın 11 Nisan tarihli ifadesini baskı, korku ve tehdit altında verildiği öne sürüldü. Dilekçede “Şüpheli savunmasında, mağduriyetine sebep olduğu kişi ve kişileri iki gruba ayırmıştır” denildi.

RELATED VİDEO

Advertisement: 0:10

Yüksek faizi alan kaynağını sormadı

Dilekçenin devamında Erzan’ın bazı kişilerle, faiz ödemek şartı ile para alışverişinde bulunduğuna işaret edildi. Dilekçede özetle “Birtakım mağdurlar, şüpheli ile olan para alışverişlerinde yüksek faiz elde etti. Bu kişiler faiz beklentileri karşılandığı sürece, teslim ettikleri paraların ne şekilde nemalandığı ile ilgilenmemişler. Yüksek faiz getirisi, şüpheliyi, bu grup için cazip bir insan durumuna getirmiştir” denildi.

Yüksek faiz talebi fona sevk etti’

Seçil Erzan’ın, taahhüt ettiği faizden daha fazla oranda ödeme yapması için tehdit edildiği kaydedilen dilekçede “Ödeme yapması hususunda tehdit eden, şantaj yapan, yağma ve darp eden kişiler şüphelinin fon adı altında bir takım tahsilatlar yapmasına sebep olmuştur” ifadelerine yer verildi.

‘Birilerinin maşası haline geldi’

Dilekçenin devamında şu ifadelere yer verildi: "Şüpheli müvekkil, aslen sadece yüksek faiz getirisi ile bir nevi parayı kendi içinde el değiştirerek faiz gelirinden hem kendisi hem de iştirakçilerine gelir yaratmak dışında başka bir kasıt içinde değilken zaman içinde birtakım insanların maşası haline gelmiştir. Bu kişilerin tehdit, cebir, şantaj, yağma ve hakaretine maruz kalan müvekkilin adeta suç işlemesinde azmettrici olan bu kişiler elde edilen paralara da faiz adı altında el koymuşlardır.”

Malvarlıkları araştırılsın

Erzan’ı baskı altına alan kişiler hakkında soruşturma başlatılması talebinde bulunulan dilekçede “İhbar edilen kişilerin malvarlığı araştırmalarının yapılması halinde suça konu elde edilen paralardan kimlerin mal edindiği ortaya çıkacaktır” ifadelerine yer verildi.

‘En fazla para alanlardan biri Ali Yörük’

whatsapp-image-2023-05-09-at-22-19-54-kopyasi.jpeg

Dilekçede ismi yer alan kişi ise Ali Yörük oldu. Yörük, soruşturma kapsamında tutuklanan kişilerden biri. Çorlu’daki bir otomotiv bayinin satış müdürü olan Yörük, iş insanı Bülent Ç.’nin eşi ve oğlundan 2,2 milyon doları elden alan isim. Dilekçede Yörük ile ilgili şöyle denildi: “Dosya kapsamında örgüt üyesi olduğu iddiası ile tutuklanan Ali Yörük, şüpheliden (Seçil Erzan) yüksek faiz getirisi kazanan ve şüpheliden orantısız menfaat tesis eden kişidir.

Tahliyesi talep edilen Erzan’ın, adli kontrol şartı altında yargılamasının yapılması talep edildi. Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu, Volkan Bahçekapılı ve Buse Terim’in de olduğu onlarca kişi 80-90 milyon doları yüksek faiz beklentisi ile Erzan’a vermişti.

KAYNAK: halktv.com.tr
DİNÇER GÖKCE


YORUMLAR

  • 0 Yorum