Fenerbahçe başkanı Ali Koç topu Acun Ilıcalı'ya attı: Sormak lazım!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Muriqi'nin iyi ücrette satılabileceğini, yeni hocanın sezon bitiminde açıklanacağını belirten Koç, Mesut Özil transferi için de topu Acun Ilıcalı'ya attı.

Fenerbahçe başkanı Ali Koç topu Acun Ilıcalı'ya attı: Sormak lazım!
02 Temmuz 2020 - 09:51


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk'te yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


"Futbolda ilk sezon başımıza ne gelebilecekse geldi. Pek çok hatalarımız oldu, başarısız bir sezondu. İkinci sezona iyi başladık, iyi de bir planlama yaptık. İkinci yarının ikinci haftasına kadar, Başakşehir’i yendikten sonra ne olduysa 7 haftada, tarihimizde ender rastlanacak bir döneme girdik. 7 haftada 21 puanın 18’ini kaybettik ve yarışın dışında kaldık. Bunun nedenleri var. Bizden kaynaklı nedenler var, eskiden gelen nedenler var, dışarıdan kaynaklanan nedenler var. "


"ACUN'A SORMAK LAZIM"



"Mesut Özil'i Acun çıkardı galiba. Ona sormak lazım. Mesut Özil, çok iyi bir Fenerbahçeli'yse sembolik bir rakama gelmek isterse olur tabii ki. 12 milyon euro net para alıyor. Haydi indirim yaptı, 6 yaptı, 4 yaptı. Yok bu paralar artık. Bu sene Adidas'la son senemiz, teklifler var, nihai kararımızı vereceğiz."


"Emre Belözoğlu benim için önemli bir kişilik. Müthiş bir Fenerbahçe aidiyet duygusu var. Lider, bu devirde arma için oynayan futbolcu sayısı azaldı. Luiz Gustavo zannedersiniz ki Kadıköy’de doğmuş büyümüş. Bu futbolculardan da az kaldı. Bize teklif edildiğinde aklımızın ucundan geçmemişti. Almamızın en önemli nedeni karakteriydi. Emre lider bir karakter, zeki, çalışkan. Dolayısıyla Fenerbahçe’nin futbol aklında önemli rolü olacak. Sezon sonunda karar vereceğiz."


"Sol bek eksiğimiz ortada, iki sezondur stopere istediğimiz kaliteyi koyamadık. Dört futbolcumuzun kontratı bitiyor. Kruse gitti, Isla gitti. İki tane net hızlı kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Diğerleri de kim gelecek, kim gidecek bağlı. Fazla maaşlar veriyoruz. Altyapıya transferlerimiz var. Vedat Muriqi ile ilgilenenler var. Her oyuncunun bir değeri vardır. Şahsen gitmesini istemem ama her futbolcu yatırımdır. O da karakter gösteren biri. Ben kupalar kaldırıp gitmesini isterim."


“SİYASET GEREĞİNDEN FAZLA FUTBOLUN İÇİNDE”



“Siyasetin futbolun içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz dönemde gereğinden fazla olduğuna inanıyorum. Bunun da ne futbola, ne siyasete fayda sağladığını düşünmüyorum.”


"SEZON BİTER BİTMEZ HOCAMIZI AÇIKLAYACAĞIZ"



"Biz 102 günü nasıl hoca bulmadık diye tenkit ediliyoruz. Türk spor tarihinde hiçbir başkan bu kadar eleştiriye uğramamıştır. Biz çok çalıştık. Biz de arzu ederdik kalan 8 haftaya hoca getirelim, hoca takımı tanısın, Türkiye’yi tanısın. Belirlediğimiz alternatifler pandemi sürecinde gelebilecek alternatifler değildi. Bir kişiye odaklandık. Sezon bitince açıklayacağız. Ligler biter bitmez hocamızı açıklayacağız."


“ARALIK’TA İSTİFA ETMİŞTİ…”



"Aralık civarı bir maç sonrası beklenmedik mağlubiyet. Saçma sapan mağlubiyetler oldu. O da artık bunalmıştı ne yapsak fayda etmiyor diye istifasını sundu. Vazgeçmemeyi sen bize öğrettin dedik. Velev ki kötü sezon geçirdin, ne olacak, biz senin arkandayız dedik. Hatta Euroleague tarihinin en büyük geri dönüşünü yapma fırsatımız olacak istiyorsan transfer yapalım dedik, iki kişi daha aldık. Ama onu da anlayışla karşılıyorum, bazen ne deneseniz olmuyor. Daha sonra bize teşekkür etti arkasında durduğumuz için. Bütün planlamayı hocamızla devam etmek üzere yaptık. Basketbolda her şey Obradovic’in istekleri doğrultusunda yapıldı.”


“OBRADOVIC’IN KALMASINI İSTEDİK”



“Her yerde bütçeleri küçültüyoruz. Obradovic Fenerbahçe’ye gönül vermiş, Fenerbahçe için kalbi atan herkesin gönlünde yatan bir insan. Ne şanslıyız ki Obradovic gibi bir hocamız olmuş. Kontratı bu sene bitiyordu. Bu da diğer pek çok konuda olduğu gibi bize saldırılan konulardan bir tanesi. Yeterince ilgilenmemişiz, çalışmak istememişiz, Semih beyle hocamızın arası açıkmış. Böyle bir karakteri, böyle bir sembolü bile bile göndermek hangi kulüp başkanının işine gelir."


YABANCI SINIRI KONUSU



“Biz bu yabancı oyuncu modeliyle gidemeyiz. Bu oyuncu sayısını indirmek midir, başka kriterler midir bilemiyorum. Federasyonun yaptığı çalışmayı anlattılar. Önemli olan sayıdan çok buranın yaşlı yabancı futbolcu çöplüğü olmaması. Türkiye’nin öz kaynağından futbolcu üretebileceği mevzuata yöneltilmesi. Ve bunun için de yabancılar için nitelik getirilebilir, altyapıdan oyuncu oynatma mecburiyeti getirilebilir. Bunun üzerinde çalışmalar olduğu dile getiriliyor. Azaltılması Fenerbahçe’nin işine gelir."


YENİDEN BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?



“Zamanı gelince yeniden başkanlığa aday olup olmayacağımı göreceğiz. Fayda sağlamayacağıma inanırsam aday olmam, sağlayacağıma inanırsam aday olurum. Varsa başkan adayı hemen seçime gidelim. Bu saatten sonra seçim yapmanın kıymeti yok Mayıs’ta bir daha yapacaksınız. Varsa aday olacak, bizim tek görevimiz onların önünü açmak. Ben bunları yaşamadım. Hem camia içi, hem camia dışı. Bugün seçime gittiğiniz zaman birden fazla aday varsa her aday FB TV’ye çıkacak. Tesisleri kullanacak. O günkü başkanın ne imkanı varsa, adaylar da aynı imkana sahip olacak.”












YORUMLAR

  • 0 Yorum