Fenerbahce kazandı...AMA

Her geçen hafta irtifa kaybeden, maalesef kötü yönetilen futbolumuzda takla attırılmış bir fikstür ile aslında sonra oynanması gereken maçı, derbi öncesinde oynamak zorunda kalan Fenerbahçe, Kayseri deplasmanına takımın en golcü futbolcusu olan Dzeko'suz gelmişti.

Fenerbahce kazandı...AMA
20 Aralık 2023 - 21:54 - Güncelleme: 21 Aralık 2023 - 10:07

Sezonun en formda oyuncularından biri olan İrfan Can Kahveci de hoca tercihi ile dinlendirilince Fenerbahçe’nin ideal lig on birinde Batshuayi ve Cengiz vardı. Bu durum Sarı Lacivertli takımın hücum performansı için soru işareti oluşturuyordu.

Oysa maça oldukça hızlı başladı. Sarı Lacivertliler, henüz 3. dakikadayken Batshuayi, kaleci Bilal ile karşı karşıya kaldı ve topu dışarıya gönderdi. 8. dakika, erken golün dakikasıydı. Fred’in güzel pasını asiste dönüştüren Cengiz’in topla birlikte dönüşü ve gol vuruşu birinci sınıftı. Aynı Cengiz 40. dakikada bu kez Batshuayi’nin golünde asisti yapan oyuncuydu. İlk yarı bu skorla tamamlanacak diye düşünürken, 45+4’te Serdar ve İsmail’in anlaşmazlığı ile başlayan pozisyonda, Kemen’in golüyle fark bire indi.

Fenerbahçe, zorlu Kayseri deplasmanında soyunma odasına 2-1 önde giderken, ilk yarının son saniyelerinde yediği gol nedeniyle psikolojik avantajı rakibine kaptırmıştı. Bu psikolojik avantajla ikinci devreye ev sahibi Kayserispor’un daha baskılı başlaması beklenirken, 50. dakikada Batshuayi ile erken gol bulan taraf yine Fenerbahçe'ydi. Fark bir kez daha ikiye çıkınca, Sarı Lacivertlilerin rahatlayacağını düşünürken 56. dakikada Thiam’ın penaltı golüyle fark, yeniden bire indi.

 

Recep Uçar ile sezonun en başarılı takımlarından birisi olan ve geride kalan haftalarda puan tablosunda kendisine 3. sırada yer bulan Kayserispor, önde baskıyla birlikte Fenerbahçe’yi zorlamaya başladı. İsmail Kartal, ilk değişikliklerini Tadic ve Cengiz’in yerine King ve İrfan Can Kahveci’yi alarak yaptı. Bu değişikliklerden bir dakika sonra ev sahibi takım, Cardoso ile 3-3’lük eşitliği yakaladı. 79. dakikada VAR uyarısı sonrasında Zorbay Küçük, ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu gole çeviren Batshuayi, hat trick yaparak “Dzeko yoksa ben varım” dedi.

Geride kalan dakikalarda tempolu ve seyir zevki yüksek bir mücadele vardı sahada. 89’da Szymanski’nin yerine Mert Hakan, Batshuayi’nin yerine de Umut girdi oyuna.

İlave süre oynanırken, sakin kalması gerekirken itirazları ile gerginliği tırmandıran Mert Hakan, hem kendisi çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı hem de Fred’in kırmızı kartla saha dışına gönderilmesinde rol oynamış oldu.

Kayserispor karşılaşmasında Fenerbahçe’de on bire dönüp bu sezon golle tanışan ve üç gol atarak galibiyette büyük pay sahibi olan Cengiz ve Batshuayi kadar oyunun her iki yönünü de mükemmel oynayan Ferdi, Szymanski ve Fred de maçın en iyileri arasındaydı. Ama Fenerbahçe’nin geniş ve kaliteli kadrosu içerisinde belki de tek alternatifi olmayan oyuncusu olan Fred’in haftaya Kadıköy’de oynanacak derbi öncesinde kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesi bence maçın en önemli anı ve olayıydı.

Derbi öncesi sarı lacivertliler çok önemli bir 3 puan aldı ama Fred ile de çok önemli bir kayıp verdiler.
 

Melih Gümüşbıçak

[email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum