FETÖ liderine suikast yapılacak mı?

Yapılmasın, hatta Fetullah Gülen asla Türkiye’ye iade edilmesin, Amerika’daki korunaklı hayatını yaşamaya devam etsin diye yoğun bir kampanya sürüyor .

FETÖ liderine suikast yapılacak mı?
20 Kasım 2018 - 09:06
Yapılmasın, hatta Fetullah Gülen asla Türkiye’ye iade edilmesin, Amerika’daki korunaklı hayatını yaşamaya devam etsin diye yoğun bir kampanya sürüyor. NBC News geçen hafta ortalığı karıştıran bir haberle Türkiye’nin Trump’la Gülen pazarlığı yaptığını iddia etti. Anında yalanlanan habere göre Amerikan tarafı Türkiye’ye Suudi Arabistan üzerindeki Cemal Kaşıkçı baskısını azaltmak için Gülen’i iade etmeyi önermiş. 

İki devlet arasında milli güvenliği ilgilendiren pazarlıkların kapalı kapılar ardında yapılması, her türlü ihtimalin tartışılması doğal. Devletler arası gizliliğin nedeni muhtemel bir operasyonu her iki tarafa da zarar vermeyecek şekilde yürütmek. Türkiye elindeki her türlü kozu devletin bir numaralı düşmanı FETÖ lideri için kullanacak elbette; sonuçta diplomasi böyle yürüyor. 

Önemli olan en sakin ve kitabına uygun bir şekilde işleyişi götürmek. 

Bu gibi sızıntı haberlerin ise tek bir amacı var: Süreci baltalamak. Nasıl MİT’in Oslo pazarlığı basına FETÖ’cüler tarafından sızdırıldıysa NBC News’ün bu kadar iddialı bir senaryoyu haberleştirmesi de Beyaz Saray’ın elini kolunu bağlama maksatlı. 

Basın daha önce Trump’ı zor durumda bırakmak için göreve geldiğinde danışmanı olarak görev yapan ve Türkiye’ye para karşılığında lobicilik yapan Michael Flynn’i deşifre etti, sonunda görevden alındı. Flynn hala koltuğunu korusaydı Fetullah Gülen çoktan Silivri Cezaevi’nde olacaktı halbuki.

 



 

GÜLEN’İ ABD’DE KORUYANLAR VAR

Bugüne kadar Türkiye’nin Gülen’in iadesine yönelik stratejileri Amerikan devletinin iç çekişmesine kurban gitti. 

NBC News sızıntısından anlaşılansa ABD içinde hala bir kliğin Gülen’i koruduğu. Bir kısmı FETÖ’cüler tarafından besleniyor olabilir; silah lobisi, sigara lobisi gibi büyük bağışlarla satın alınan siyasetçiler ABD’de epey yaygın sonuçta. FETÖ de yıllar içinde oyunun kurallarını öğrendi, bölge temsilcilerinden başkan adaylarına kadar yıllardır bağış yapıyor. Ayrıca lobicilik faaliyetlerinde de epey tecrübe kazandılar, kendilerini Kongre üyelerine, basına, üniversitelerine mağdur gibi tanıtmayı, insanları kandırmayı beceriyorlar.

New York Magazine mesela geçenlerde Gülen’den “muhalif figür” olarak bahsediyordu, New York Post ise “Türk hükümetine eleştiriler getiren” diye… Sanki Gülen devleti ele geçirmek isteyen bir terörist değil de, düşünceleri yüzünden sürgüne götürmek isteyen biri.

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum