Fransa 1-1 Türkiye Bekle bizi Euro 2020

Euro 2020 Elemeleri'nde Türkiye, Fransa karşısında kritik bir mücadelede karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1'lik eşitlikle son buldu. Bu skor grup elemelerin bitimine iki maç kala Türkiye için büyük avantaj oldu.

Fransa 1-1 Türkiye Bekle bizi Euro 2020
15 Ekim 2019 - 09:16
Türkiye Fransa ile birlikte 19 puana yükseldi ve ay-yıldızlılar liderlik koltuğundan inmedi. Türkiye bir sonraki maçını 14 Kasım'da İzlanda ile oynayacak. Türkiye bu maçta beraberlik bile alsa turu garantileyecek. Son maç ise Andorra ile..

MAÇTAN DAKİKALAR

17’nci dakika sol kanattan ceza sahasına giren Griezmann’ın şutunda kaleci Mert gole izin vermedi. Dönen topu önünde bulan Sissoko’nun gelişine yaptığı vuruşta kaleye giden topu Mert Günok yumruklarıyla uzaklaştırdı.

 

 

21’inci dakikada sol kanattan çizgiye inen Coman’ın ortasında Griezmann kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Mert’te kaldı.

36’ncı dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Griezmann’ın sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0’lık skorla sona erdi.

MİLLİLERE TAM DESTEK

A Milli Futbol Takımı’nı Fransa’ya konuk olduğu mücadelede Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TFF Başkanvekilleri Mehmet Baykan ve Erdal Bahçıvan ile TFF Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Erdem ve Selim Soydan da yalnız bırakmadı.

Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych tarafından yönetilen Fransa -  Türkiye maçı, TSİ 21.45’te başladı. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanıyor.



 

ŞENOL GÜNEŞ'LE 60. MAÇ

A Milli Futbol Takımı'nın başındaki ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş, ay-yıldızlı ekiple 60. maçına Fransa mücadelesiyle çıktı..

Şenol Güneş yönetiminde 59 maçta milliler, 31 galibiyet, 13 beraberlik ve 15 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 91 gol attı, kalesinde 53 gole engel olamadı.

A Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde 41 resmi maç yaptı.

Türkiye, Güneş idaresindeki resmi maçların 26'sını kazandı, 8'ini yitirdi, 7'sinde ise eşitliği bozamadı. Bu maçlarda 76 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 32 gol gördü.

FRANSA İLE 6. RANDEVU

Türkiye ile Fransa A milli takımları tarihlerinde ilk kez 1996'da karşılaştı. Parc des Princes'te oynanan özel maçta Fransa, sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı. İlk yarısı da 2-0 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona eren mücadelenin golleri Laurent Blanc, Reynald Pedros, Youri Djorkaeff ve Robert Pires'ten geldi.

İki ülke milli takımları son olarak 8 Haziran'da Konya'da karşılaştı. Türkiye, EURO 2020 Elemeleri'nin 3. haftasındaki bu maçı 2-0 kazandı ve rakibini ilk defa mağlup etti.

Türkiye ile Fransa, Paris'te yapacakları maçla 6. kez birbirlerine rakip olacak. Geride kalan 5 maçta Türkiye 1, Fransa 4 kez galip geldi. Üçü özel olmak üzere geride kalan 5 maçta Fransa 12, Türkiye ise 4 gol attı.

TÜRKİYE LİDERLİK İÇİN SAHADA 

Türkiye'nin yer aldığı grupta 14 Ekim Pazartesi günü ayrıca TSİ 21.45'te İzlanda-Andorra ve Moldova-Arnavutluk maçları da var.

Grupta yaptığı 7 maçta 6 galibiyet alan ve 1 mağlubiyet yaşayan ay-yıldızlı ekip, 18 puan ile lider durumda bulunuyor. Aynı puana sahip Fransa ikinci, 12 puanlı İzlanda ise üçüncü sırada yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum