Futbol takımlarının doğum oranına etkisi

Futbol takımlarının maçları kaybetmesinin ülkedeki doğum oranının etkilediği ortaya çıktı. Milli takımların büyük spor müsabakalarındaki performansları ile doğum oranları arasındaki ilişki araştırıldı. Uluslararası futbol müsabakalarında milli takım performansındaki artışın doğumlarda bir düşüşe sebep olduğu belirlendi.

Futbol takımlarının doğum oranına etkisi
23 Mayıs 2022 - 11:14 - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 - 21:48

Yapılan bir araştırmada Milli takım performansı doğum oranlarını artırır mı sorusunun cevabı arandı. Araştırmada 50 Avrupa ülkesi için aylık doğum oranları hesaplandı. 27 uluslararası futbol etkinliğinde milli takımların performans ölçümleri bununla karşılaştırıldığında ise doğum oranlarını etkilediği sonucuna varıldı. 

DOĞUMLAR ARTIYOR 

Araştırma kapsamında, özelikle büyük spor müsabakalarında mağlup ayrılan taraftarın doğumlarının arttığı gözlemlendi. Bir başka araştırmada mağlubiyetlerin tam aksine galibiyetlerin doğum oranının arttırdığı söylenmişti. Yapılan bu araştırmada aslında galip tarafların değil mağlup taraflardaki doğum oranının arttığı ortaya çıktı. İddiaya göre, Euro 2016'nın İngiltere'ye karşı galibiyetinden dokuz ay sonra İzlanda'da bebek patlaması, Iniesta'nın 2009 Şampiyonlar Ligi yarı finalinde son dakika golü sonrasında Barselona'da doğum oranlarında artış yaşanmasının doğru olmadığı kaydedildi. 

11 AY SONRA SONUÇ

Araştırmada ilk olarak, turnuvaların sadece Haziran veya sadece Temmuz ayları göz önüne alındı. Yapılan analizler sonucu haziran ve temmuz aylarından yaklaşık 11 ay sonra tekrar sonuçlara bakıldığında mağlup takımları tutanların doğum oranlarında artış yaşandığı belirtildi. 

Araştırmacılar bu bilgileri dahilinde çok net bir sonuç elde edemediklerini söylese de futbol takımlarının mağlubiyetlerinin doğum oranında artış etkisi yarattığı ortaya çıktı. 

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum