Galata Kulesi İBB'den alınıp ihale ile özel işletmeye verilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi’nin işletmesinin sözleşmesi biten İBB’den alınacağını ve ihale ile özel işletmeye verileceğini söyledi. Ekrem İmamoğlu da buna karşılık dava açtıklarını belirtti. Bakan Ersoy, “Hukuki yollara başvurup haklarımızı koruyacağız demek İstanbul açısından doğru bir uygulama değil” ifadelerini kullandı.

Galata Kulesi İBB'den alınıp ihale ile özel işletmeye verilecek!
26 Şubat 2020 - 22:15

Sözcü'den Deniz Zeyrek'in aktardığına göre, Bakan Ersoy, Galataport'a ilk geminin 5 Nisan'da geleceğini, eylül ayı itibarıyla liman dışındaki operasyonların da başlayacağını söyledi. 

2021 itibarıyla Galataport'un bütün rezervasyonlarını dolduracağını aktaran Ersoy, 2022'den sonra İstanbul'a ikinci bir portun gerekeceğini belirterek, Yenikapı'daki port için ihalenin yapıldığını anımsattı.


 

Galata Kulesi'nde meydan düzenlemesi




Galata Kulesi'nde meydan düzenlemesi



 
Bakan Ersoy, Galataport'tan Atatürk Kültür Merkezi'ne uzanan bir de kültür yolu planladıklarını, ismini de “Beyoğlu Kültür Yolu” koyduklarını anlattı. Buna göre  Galataport'tan başlayıp Galata Kulesi'ne gelinecek. Kule işletmesi sözleşme süresi dolan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınacak. İstanbul'un ilk meydanı olan Galata Kulesi etrafındaki alan genişletilecek. Bunun için meydandaki büyük bina kamulaştırılacak. 

Kulenin karşısındaki yokuş, doğal akışında basamaklarla halka açık bir tiyatroya dönüşecek. Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi gösterilerini sergileyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum