'Gazetecilere gözdağı için açılmış bir dava'

Fahrettin Altun'un 'Boğaz'da Kaçak Var' başlıklı haber için dava açtığı gazetecilerden Hazal Ocak ve İpek Özbey, bugün görülecek dava öncesi Medya Mahallesi'nde konuştu. Dava öncesi konuşan İpek Özbey, "Dünyanın her yerinde haber niteliği taşır" derken Hazal Ocak ise "Gazetecilere gözdağı vermek için açılmış bir dava" diye konuştu.

'Gazetecilere gözdağı için açılmış bir dava'
27 Eylül 2022 - 13:04

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye izinsiz yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkılmasını haberleştirmeleri nedeniyle gazeteciler Hazal Ocak, Olcay Büyüktaş Akça, İpek Özbey ve Vedat Arık bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 14.15'te hakim karşısına çıkacak. Gazeteciler hakkında 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Bugün görülecek duruşmada karar çıkması bekleniyor.

Bugün görülecek dava öncesi Hazal Ocak ve İpek Özbey, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi'ne canlı bağlantıyla konuk oldu.

'Dünyanın her yerinde haber niteliği taşır'

İpek Özbey, dava öncesi şu açıklamalarda bulundu:

"Beraat etmek istiyoruz. Çünkü biz gazeteci olarak bir kamu görevi yapıyoruz. Burada da dünyanın her yerinde haber niteliği taşıyacak bir mesele vardı. Arkadaşlarımız bütün unsurlarıyla masaya getirdiler. Yayınlanmaması mümkün değildi. 'Fahrettin Altun'u teröre hedef göstermekle' yargılanıyoruz. Halbuki Fahrettin Altun, İletişim Daire Başkanı'dır. Terörle mücadelede etkin bir görevi yoktur. Ama bu maddeyi kullanarak yargılanıyoruz. Bugün bir karar duruşması olduğunu zannediyoruz. Umuyorum ki beraat ederiz."
'Gazetecilere gözdağı için açılmış bir dava'

YORUMLAR

  • 0 Yorum