Gazino çok güzel, gelsene!

Eskisi gibi binlerce insanın aynı anda eğlendiği Laila’lar, Reina’lar yok artık. Evet, 2 bin 500 kişilik Ayazağa Klein Wall açıldı ama... Kapandı.

Gazino çok güzel, gelsene!
05 Ocak 2020 - 10:43
 Kuruçeşme Oligark’ın adı var, esamisi yok. Ha keza Sortie... Artık ne kadar küçük o kadar iyi. İsimler bile ‘İki Masa’‘Üç Masa’... Hatta Balat’ta yeni bir yer var; tek masa: Balat Gibi. Tek kişiye ne zaman düşeceğiz, bilmiyoruz.

*  Mekânlar, hacimler küçülüyor; bir de içlerine orkestra girdi. Eskiden bizimkiler yetmez, İstanbul’a haftada beş baba yabancı DJ gelirdi. DJ’lerin papucu dama atılıyor, artık yer-gök konser, canlı müzik, performans... Bu bir süre daha böyle gidecek gibi.

 

2020’de nelerin peşinde olacağız Hulahopunuz, oyuncak aksesuarlarınız, mavi giysileriniz, gazinoda rezervasyonunuz hazır mı
 


 

*  Yeme-içme ve eğlence konusunda trend semtler Boğaz hattı boyunca yukarı tırmanıyor. Nispet yapar gibi hepsinin de sonu ‘köy’le bitiyor: Karaköy’den sonra Arnavutköy. Arnavutköy’den sonra şimdi de Yeniköy. İnsanın, ‘Eski köyler öldü, yaşasın Yeniköy’ diye başlık atası geliyor.

*  Çocukken anne-babalarımızla gittiğimiz gazinolar, bu yaşımızda geldi yine bizi buldu. Herhalde toplum olarak eskiye duyduğumuz özlem/histerinin eseri. Bir örnek Avrupa Yakası’ndan: En son Maslak’ta 500 kişilik Yeni Kulüp açıldı. Bir örnek de Anadolu Yakası’ndan, hatta o da kulüp olsun... Büyük Kulüp’te 18 Ocak’ta aile gazinosu var: Gülden KaraböcekSeyyal Taner ve Gönül Yazar...

MODA

Ana konumuz; sürdürülebilirlik

Instyle Genel Yayın Yönetmeni Bahar Kader

*  Moda açısından 2020’nin en güzel yanı ‘logomanya’nın artık bitecek olması. Son yıllarda bütün markalar logolarını görünür hale getirmişlerdi. Artık bununla vedalaşıyoruz.

*  Pantone’nin klasik maviyi yılın rengi olarak açıklamasıyla beraber daha sade, daha dingin ve rafine bir döneme geçiyoruz. Klasik mavi netlik getirecek, daha net hatlar ve kesimler göreceğiz. Ancak bu, bol kesimlerin hayatımızdan tamamen çıkacağı anlamına gelmiyor. Büyük ve gösterişli parçalar yalınlık üzerinde ilerleyecek bir tezatla karşımızda.

*  Yüksek bel ve bol paça pantolonlar geri geldi. Üzerine dökümlü sweatshirt ve kazaklar giyilecek.

*  Gösterişli takılar rol çalmaya devam edecek.

*  2020’nin asıl trendi; ‘tona ton’ yani tepeden tırnağa aynı renkte giyinmek.

*  Toprak renklerini eşleştirmek ve bunu büyük bir çantayla tamamlamak sezonun en trend stili.

*  Dünyada küresel iklim kriziyle beraber farkındalık yükseldi ve dünyayı en çok kirleten ikinci endüstri olan moda da kaçınılmaz olarak sorumluluğunu aldı. Moda devleri ellerini taşın altına koydu. 2020’nin en önemli konusu; sürdürülebilirlik kavramı. Bu kavramla beraber geri dönüşümlü kumaşlar, tensel kumaşlar ve sürdürülebilir bütün akımlar hayatımızda olacak.

 

2020’de nelerin peşinde olacağız Hulahopunuz, oyuncak aksesuarlarınız, mavi giysileriniz, gazinoda rezervasyonunuz hazır mı
 


 

 

Hürriyet kent yazarı Savaş Özbey

YORUMLAR

  • 0 Yorum