'Gençlik aşısı' yaptırdı, bakın ne oldu

İzmir’de sosyal medyadan iletişim kurduğu bir güzellik merkezinde, yüzünü nemlendirmek isterken uygulanan ‘gençlik aşısı’ nedeniyle hastanelik olduğunu ileri süren Seline Ferah Çalışkan (24), tedavisinin ardından avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yüzünde yaralar oluşan Çalışkan, “Amacım gençleşmek değil, sadece yüzümü nemlendirmekti” dedi.

'Gençlik aşısı' yaptırdı, bakın ne oldu
24 Ekim 2020 - 11:42
<p>Konak ilçesindeki bir güzellik merkezi ile sosyal medya hesabından iletişim kuran Seline Ferah Çalışkan, ‘gençlik aşısı ‘adı altında yüzünü nemlendirmek için yapılan uygulama sonucu hastanelik oldu.</p><p>Yüzünde çok sayıda yara oluşan genç kadın, tedavisinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu.</p><p><strong>‘CİLDİNİ NEMLENDİRMEK İSTEDİ’</strong></p><p>Başından geçen talihsiz olayı anlatan Çalışkan, “Yaz döneminde yoğun bir tempoda geçirdim, cildimin yorulduğunu düşündüm.</p><p>İzmir’de 2,5 hafta önce bir güzellik merkezine gittim. Cildimin nem kazanması için ‘gençlik aşısı’ denilen bir işlem yapabileceklerini söylediler. Kabul ettim. Ama yan etkilerini hiçbir şekilde söylemediler. Astım hastası olduğumu ve alerjimin olduğunu belirtim. Ancak, sıkıntı olmayacağını söylediler. Gençlik aşısını yaptırdığım günün gecesinde fenalaştım, hastaneye kaldırıldım” dedi.</p><p>Uygulama sonrasında yüzünün şiştiğini ifade eden Çalışkan, “Yüzüm komple şişti, nefesim daraldı. Uzunca bir süre nefes alamadım. Tüm gece hastanede kaldım. Sonrasında ise doktor doktor gezdim. Halen de tedavi görüyorum. Antibiyotik kullanıp, kortizon alıyorum. Doktorlar kontrol etti, boynumda kistler olduğunu söyledi. Bunların geçmesinin aylar sürebileceği veya hiç geçmeyebileceğini belirttiler. Yaşadıklarımdan sonra suç duyurusunda bulunduk. Avukatım konuyu takip ediyor” diye konuştu.</p>

2<p>Gittiği güzellik merkezini önceden bilmediğini belirten Çalışkan, “Sadece sosyal medya hesaplarından görüştüm. Sonrasında gidip, bilgi aldım. Ardından bir arkadaşıma danıştım o da tavsiye de bulundu. Bunun üzerine iyi olacağını düşünerek yüzüm için ‘gençlik aşısı’ adı altında bir uygulama yaptırdım ama sonuç iyi olmadı.</p><p>Çünkü her kadın güzel olmak ister, her kadın güzel olmayı da hak ediyor. Ben 24 yaşındayım, gençleşmek için değil, bu uygulamayı yüzümü nemlendirmesi için yaptırdım ancak başıma böyle bir şey geldi” diye konuştu.</p><p><strong>SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR</strong></p><p>Genç Kadının Avukatı Bahar Yıldırım ise şöyle konuştu:</p><p>“Hukuki süreç ile araştırmalar başlayacaktır. Kadın haklarının korunması için güzellik uğruna daha fazla kadının mağdur edilmesini istemiyoruz. Seline Hanım'ın başına gelen bu talihsiz olayın tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Amacımız Seline Hanım'ın mağduriyetinin bir nebze de olsa giderilmesi, hafifletilmesidir.</p><p>Tabii ki bu sürecin takipçisi olacağız sonuna kadar, aynı zamanda toplum bilincinin de artmasını istiyoruz. Müvekkilime gençlik aşısı denilerek bu işlem yapılmış. Uygulamanın adı her ne kadar gençlik aşısı olsa da yani bunu gençleştirmek için değil, müvekkilim cildini tazelemek için yaptırmış, karşı taraf bu şekilde bir öneride bulunmuş. Cildinin nemlenmesini istiyor. Karşı tarafın bununla ilgili bilgisi var, bu işlemi müvekkilime önermişler. Burada amaç gençleşmek değildir. Zaten 24 yaşındadır müvekkilim inşallah elde edeceğimiz sonuç örnek olur, toplumuza iyi bir netice elde etmeyi bekliyoruz. Karşı tarafın bir kusuru varsa cezalandırılmasını istiyoruz. Kim haklı kim haksız dava sürecinde belli olacaktır. Yargı sürecinin sonuçlanmasını bekleyeceğiz." data-lzled="true" data-src="/Archive/2020/10/23/170436893-231020201554557449641.jpg" src="https://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2020/10/23/170436893-231020201554557449641.jpg" />

3
Gittiği güzellik merkezini önceden bilmediğini belirten Çalışkan, “Sadece sosyal medya hesaplarından görüştüm. Sonrasında gidip, bilgi aldım. Ardından bir arkadaşıma danıştım o da tavsiye de bulundu. Bunun üzerine iyi olacağını düşünerek yüzüm için ‘gençlik aşısı’ adı altında bir uygulama yaptırdım ama sonuç iyi olmadı.

Çünkü her kadın güzel olmak ister, her kadın güzel olmayı da hak ediyor. Ben 24 yaşındayım, gençleşmek için değil, bu uygulamayı yüzümü nemlendirmesi için yaptırdım ancak başıma böyle bir şey geldi” diye konuştu.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Genç Kadının Avukatı Bahar Yıldırım ise şöyle konuştu:

“Hukuki süreç ile araştırmalar başlayacaktır. Kadın haklarının korunması için güzellik uğruna daha fazla kadının mağdur edilmesini istemiyoruz. Seline Hanım'ın başına gelen bu talihsiz olayın tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Amacımız Seline Hanım'ın mağduriyetinin bir nebze de olsa giderilmesi, hafifletilmesidir.

Tabii ki bu sürecin takipçisi olacağız sonuna kadar, aynı zamanda toplum bilincinin de artmasını istiyoruz. Müvekkilime gençlik aşısı denilerek bu işlem yapılmış. Uygulamanın adı her ne kadar gençlik aşısı olsa da yani bunu gençleştirmek için değil, müvekkilim cildini tazelemek için yaptırmış, karşı taraf bu şekilde bir öneride bulunmuş. Cildinin nemlenmesini istiyor. Karşı tarafın bununla ilgili bilgisi var, bu işlemi müvekkilime önermişler. Burada amaç gençleşmek değildir. Zaten 24 yaşındadır müvekkilim inşallah elde edeceğimiz sonuç örnek olur, toplumuza iyi bir netice elde etmeyi bekliyoruz. Karşı tarafın bir kusuru varsa cezalandırılmasını istiyoruz. Kim haklı kim haksız dava sürecinde belli olacaktır. Yargı sürecinin sonuçlanmasını bekleyeceğiz."

4

DOKTOR VE SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZETİMİNDE YAPILMALI

Uzman Ülker Delihıdırlıgil de ‘gençlik aşısı’ olarak tabir edilen uygulamanın güzellik merkezlerinde değil, genellikle kliniklerde doktor veya sağlık çalışanları gözetiminde yapılması gerektiğini söyledi. Delihıdırlıgil, “Gençlik aşışı dediğimiz olay, kişilerin cilt yapısını güçlendirmek ve daha aydınlık ve parlak görünmesini sağlayan ve mezoterapi tekniği ile yapılan bir işlemdir. Birçok firmanın kendi içerisinde kendi formasyonu ile ürettiği hazır serumları alıyoruz. Uygulama ise 15 gün aralıklarla kişinin cildine, minik iğnelerle mezoterapi tekniği ile uyguluyoruz.

İlk yarım saatte hafif bir yanma meydana geliyor, kan dolaşımı hızlandığı için. Sonrasında ise ertesi gün ciltteki aydınlanmayı ve toparlamayı, kişi fark ediyor. Her gün bunun üzerine koyarak devam edilen bir uygulamadır. Bu uygulama tamamen risksiz bir uygulama, en çok sevdiğimiz ve uyguladığımız tekniklerden biridir. Yapılan ve firmaların geliştirdiği bütün serumların formasyonlarının içerisine saf biyonik asit var. Bazı firmalarda amine asitler eklenebiliyor. Bunlar hazır formülasyonlar olduğu için, vücudun tanıdığı enzimler olduğu için herhangi bir alerjik riski çok da mümkün değil.

Çünkü bu uygulamada kullanılan madde vücudun tanıdığı bir uygulama, eğer farklı bir alerjik reaksiyon gerçekleştiyse, farklı bir serum uygulanmıştır cilt altına diye düşünüyorum” dedi.

CUMHURİYET

Konak ilçesindeki bir güzellik merkezi ile sosyal medya hesabından iletişim kuran Seline Ferah Çalışkan, ‘gençlik aşısı ‘adı altında yüzünü nemlendirmek için yapılan uygulama sonucu hastanelik oldu.

Yüzünde çok sayıda yara oluşan genç kadın, tedavisinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘CİLDİNİ NEMLENDİRMEK İSTEDİ’

Başından geçen talihsiz olayı anlatan Çalışkan, “Yaz döneminde yoğun bir tempoda geçirdim, cildimin yorulduğunu düşündüm.

İzmir’de 2,5 hafta önce bir güzellik merkezine gittim. Cildimin nem kazanması için ‘gençlik aşısı’ denilen bir işlem yapabileceklerini söylediler. Kabul ettim. Ama yan etkilerini hiçbir şekilde söylemediler. Astım hastası olduğumu ve alerjimin olduğunu belirtim. Ancak, sıkıntı olmayacağını söylediler. Gençlik aşısını yaptırdığım günün gecesinde fenalaştım, hastaneye kaldırıldım” dedi.

Uygulama sonrasında yüzünün şiştiğini ifade eden Çalışkan, “Yüzüm komple şişti, nefesim daraldı. Uzunca bir süre nefes alamadım. Tüm gece hastanede kaldım. Sonrasında ise doktor doktor gezdim. Halen de tedavi görüyorum. Antibiyotik kullanıp, kortizon alıyorum. Doktorlar kontrol etti, boynumda kistler olduğunu söyledi. Bunların geçmesinin aylar sürebileceği veya hiç geçmeyebileceğini belirttiler. Yaşadıklarımdan sonra suç duyurusunda bulunduk. Avukatım konuyu takip ediyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum