Gerdek Gecesi Korkusu ve İlk Cinsel İlişki

"Evlilik söz konusu olduğunda bazı çiftler arasında stres sebebi olan durumlardan biri de gerdek gecesi ve ilk gece korkusudur.

Gerdek Gecesi Korkusu ve İlk Cinsel İlişki
26 Ocak 2020 - 10:37

 Gerdek gecesi ilk cinsel birleşmenin gerçekleşeceği geceye verilen isimdir. Peki gerdek gecesi korkusu neden olur? Gerdek gecesi yapılması gerekenler nelerdir?"



İnsanların en doğal dürtülerinden olan cinsellik ve cinsel birleşme söz konusu olduğunda akla gelen terimlerden biri gerdek gecesidir. Evlilik öncesinde cinsel birleşme yaşamayan çiftler için gerdek gecesi korkulan bir gece haline dönebilir. 

Gerdek Gecesi Nedir?

Dilimizde çitler arasında ilk cinsel birleşmenin gerçekleştiği evlilik gecesine gerdek gecesi denir ve cinsel birleşmeyle özdeşleşen bir gecedir. Zifaf gecesi olarak da bilinmektedir.

Gerdek Gecesi Korkusu Neden Olur?

Cinselliğin tabu olduğu görüldüğü kesimlerde cinsellikle ilgili yanlış kaynaklardan bilgi sahibi olmak, kulaktan dolma bilgiler ve asılsız örnekler sonucunda gerdek gecesi korkusu ya da daha doğru tabiriyle ilk gece korkusu yaşanabilir. Okunan, izlenen, dinlenen bilgiler sonucunda ciddi bir stres görülebilir. Bu strese evlenme, aileler, düğün, gelinlik vs telaşları girdiğinde ilk gece ile ilgili stres düzeyi iyice artmaktadır.

 Cinsellik canlıların en temel dürtüsü olduğu gibi insanlar için de bir dürtüdür. Aslında bu kadar doğal olan bir konunun ciddi kaygı bozukluğuna yol açacak hale gelmesinin temelinde bilgisizlik yatar. Peki ilk gece korkusu yaşamamak için neler yapılmalıdır? İlk gece korkusu olanlar nasıl bir yol izlemelidir?
7

Unutulmayacak Bir Deneyim İçin 6 Seks Tüyosu

Unutulmayacak Bir Deneyim İçin 6 Seks Tüyosu

YORUMLAR

  • 0 Yorum