Gezegen 9 Var Mı? Yok Mu?

Gökbilimciler tarafından varlığı konusunda birçok iddialar bulunan Gezegen 9’a dair tartışmalar sürüyor. Arkasında ne gibi sırlar bulunduğunun bilinmediği gezegene dair birçok iddia gündemde. Henüz tam olarak keşfedilemeyen dünyanın var olduğu konusunda gökbilimciler ısrarcı.

Gezegen 9 Var Mı? Yok Mu?
03 Haziran 2018 - 12:29
Neptün’ün ilerisinde olan Gezegen 9 eliptik bir yörüngede Güneş’ten 10 kat uzakta Pluto’ya 400 ile 1500 astronomik birime yakın mesafede seyrediyor.

Gezegen 9’a dair tartışmalar bilim dünyasında sürüyor. Bazı bilim insanları gezegenin bulunmadığı yönünde bilgilendirme yaparken, bazıları da gezegenin Neptün’ün kütlesine sahip olduğunu, eliptik bir yörüngede Güneş’ten 10 kat uzakta Pluto’ya 400 ile 1500 astronomik birime yakın mesafede seyrettiğini iddia ediyor.

gezegen-9-var-mi-yok-mu

Caltech bilim insanları dünyadan büyük olan bu gezegenin, yerçekiminin bulunmadığını ve buzul bir dünya olduğunu, güneşin çevresinde döndüğünü söylüyor. USCS’li bir gökbilimci olan GregLaughlin, gezegene% 68.3 olasılık şansı verdi.Laughlin, “Muhtemelen gezegen var. Ancak bu büyük bir olasılık değil. Havaya para atmak gibi bu” yorumunda bulunuyor.

Öte yandan, Caltech’teki araştırmacılardan biri olan Konstantin Batygin, bu yabancı dünyanın orada olduğuna dair% 83’lük bir olasılık olduğunu öne sürüyor. “Ben Greg’den biraz daha gerçekçiyim” diyor. Diğer araştırmacılarsa emin değil.

Pluto’ya bir uzay aracı gönderen Yeni Ufuklar misyonunun araştırmacısı Alan Stern, “Bu konuda çok fazla tahminolduğunu ve şimdiye kadar tümünün yanlış olduğunu gördüğüm için ciddi şüphelerim var” dedi.

gezegen-9-var-mi-yok-mu1

Neptün’ün yörüngesinin ilerisinde büyük ve yabancı bir dünya olup olmadığı şu anda gizemini koruyor. Ancak yeni bir çalışma, gizemli dünyanın-varolması halinde- güneşimiz tarafından yakalanmadığını, ancak güneş sistemimizdeki diğer gezegenlerin yakınında oluştuğunu ve eninde sonunda güneş tarafından sürüldüğünü iddia etti. Birleşik Krallık’taki Sheffield Üniversitesi’nden gökbilimciler ve ETH Zürich, kendi yıldızımız tarafından kayan bir gezegenin (FFLOP) yakalanması da dahil olmak üzere çeşitli senaryoların simülasyonlarını gerçekleştirdi. Gökbilimciler Gezegen 9’un varlığını dile getirdiğinden beri süren tartışmalar cevaplardan çok daha fazla soru yarattı. Gezegenin varolduğunu söyleyen ilk gök bilimciler, gezegen 9’un orada olduğundan neredeyse emindiler. 2016 yılında yapılan bir çalışmayla gezegen 9’un olmama ihtimali ortaya kondu. Temmuz 2016’da ise başka bir grup araştırmacı Gezegen 9’un varlığını ortaya koyan bir dizi araştırma yayınladı. Yapılan son çalışmalar Gezegen 9’un orada olduğuna yetecek delili ortaya koyar niteliğe sahip.

Kaynak: https://www.ancient-code.com/mystery-behind-planet-nine-deepens-astronomers-make-new-discovery/

YORUMLAR

  • 0 Yorum