Gizemli virüs dünyayı ayağa kaldırdı! 2024'te pandemi endişesi

Japonya'da bilim insanlarının nedenini henüz çözemediği gizemli bir virüs hızla yayılıyor. Virüsün dünya çapında yeni bir pandemiye yol açmasından endişe ediliyor.

Gizemli virüs dünyayı ayağa kaldırdı! 2024'te pandemi endişesi
17 Mart 2024 - 11:54 - Güncelleme: 18 Mart 2024 - 09:17

Japonya'da bilim insanlarının nedenini henüz çözemediği gizemli bir virüs hızla yayılıyor. Virüsün dünya çapında yeni bir pandemiye yol açmasından endişe ediliyor. Son derece bulaşıcı bakteriler, bazı durumlarda özellikle 30 yaşın üzerindeki yetişkinlerde ciddi hastalıklara, sağlık sorunlarına ve hatta ölüme neden olabiliyor.

Dünya diken üstünde. Gizemli virüsün 2024 yılındaki vaka sayısının, geçen yılın rekor seviyesini aşması bekleniyor. Ekonomim'in haberine göre, Streptokokal toksik şok sendromu olarak adlandırılan bu virüs, steptokok enfeksiyonunun en şiddetli ve ölümcül formu olarak biliniyor.

'BİRÇOK BİLİNMEYEN VAR!'

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIID) tarafından yapılan açıklamada, "Streptokokun şiddetli ve ani formalarının arasındaki mekanizmalar hakkında hala birçok bilinmeyen var ve şu an bunları açıklayabilecek aşamada değiliz" denildi.

Enstitü tarafından paylaşılan geçici rakamlara göre, geçen yıl 941 vaka kaydedildi. 2024'ün ilk iki ayında ise 378 vaka tespit edildi ve Japonya'nın 47 vilayetinden ikisi dışında tamamında enfeksiyon görüldüğü belirtildi.

Japon yerel medyasına göre, Temmuz ve Aralık 2023 tarihleri arasında enfekte olan 50 yaş altı 65 kişiden yaklaşık üçte biri hayatını kaybetti.

Vakaların çoğunun "Streptococcus pyogenes" adı verilen bir bakteriden kaynaklandığı düşünülüyor. Daha yaygın olarak "strep A" olarak bilinen bu bakteri, özellikle çocuklarda boğaz ağrısına neden olabiliyor ve birçok insan bu hastalığı kaynağını bilmeden atlatabiliyor.

30 YAŞIN ÜZERİNDEKİ YETİŞKİNLERDE...

Ancak, son derece bulaşıcı olan bu bakteriler, bazı durumlarda, özellikle 30 yaşın üzerindeki yetişkinlerde ciddi hastalıklara, sağlık sorunlarına ve hatta ölüme neden olabiliyor. Daha yaygın olarak "strep A" olarak bilinen bu bakteri, özellikle çocuklarda boğaz ağrısına neden olabiliyor

Vakaların yaklaşık yüzde 30'u ölümcül olarak kayıtlara geçti. Uzmanlar vatandaşlara mecbur kalmadıkça kalabalık yerlere girmemesi ve maske takması konusunda uyarmaya devam ediyor.

 

İLGİLİ HABERLER

YORUMLAR

  • 0 Yorum