Gökçek'ten Erdoğan itirafı

Melih Gökçek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kırgın mısınız?” sorusuna yanıt verdi...

Gökçek'ten Erdoğan itirafı
20 Şubat 2021 - 09:59
Haber Global'de Buket Aydın'ın Koltuk programına konuk olan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kırgın mısınız?” sorusuna "Katiyen hayır. Alınmaktan dolayı kırıldım ama Tayyip Bey'e karşı değil bu. Beni getiren de alan da o. Gayet doğal" cevabını verdi. 

Gökçek, Aydın'ın "Ego yapmıyorsunuz. 'Beni halk seçti' demiyorsunuz. Sonuçta sizi orada Ankaralıların oyuyla..." sözlerine de "Bizim kültürümüzde lider olarak kabul ettiğin insana bağlılık vardır. Dinden çıkmadığı sürece sözlerine uyma vardır. Ben Erdoğan'a inanıyorum" diye konuştu. 

Gökçek "Belediye başkanlığını bırakmak zorunda kalmak sizi hayal kırıklığına uğrattı mı?" sorusuna ise "Ona hayal kırıklığı demeyelim de 'Gönlün kırıldı mı?' diyelim. Elbette kırıldı. O konuyu hiç konuşmadım, şimdi de konuşmam ama gün gelir anlattığım zaman milletin yüzde yüz bana hak vereceğinden iğne ucu kadar şüphem yok. Bir gün anlatırım ve ben bu konuda Tayyip Bey'i suçlamıyorum" dedi.

"TWEET'LERİMİ GÖRDÜKLERİ ZAMAN O GÜN DENGELERİNİ KAYBEDİYORLAR"

İmamoğlu'nun kendisini engellemesiyle ilgili de konuşan Gökçek, "Gerek İstanbul Belediye Başkanı (Ekrem İmamoğlu) gerek Ankara Belediye Başkanı (Mansur Yavaş) benim bazı tweet'lerimi gördükleri zaman o gün dengelerini kaybediyorlar. İnanılmaz etki altında kalıyorlar. Ekrem Bey'in tweet'inin altına ben tweet atınca millet bir onu okuyor bir beni. Atmış olduğu tweet'in bir çoğu yok oluyor çünkü doğru söylemiyor. İnsanları aldatıyor. Belgesiyle koyduğum zaman karizma gidiyor. Karizma gidince tek çare onun ekranında gözükmemem. Korkusundan beni yasaklıyor" sözlerini dile getirdi. 

“CUMHURBAŞKANIMIZ AŞI OLUNCA BEN DE HEMEN OLDUM”

Koronavirüs aşısı ile ilgili de konuşan Gökçek, "Aşı olmayı düşünmüyordum ama Cumhurbaşkanımız olunca ben de hemen oldum" dedi. 

FETÖ KANALLARINA REKLAM

Öte yandan 17-25 Aralık’tan 3 ay sonra KHK ile kapatılan FETÖ’nün televizyon kanallarına belediye kasasından reklam veren Melih Gökçek’le ilgili suç duyurusu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verildiği açıklandı.

Terör örgütü FETÖ’ye mali kaynak sağlamak ve belediye imkanlarını terör örgütüne aktarmak suçlamasıyla hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulan Gökçek’in geçmişte Fethullah Gülen’e Türkçe olimpiyatları ve televizyonlarda yakarışlarının da olduğu kasetler savcılığa teslim edildiği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa etmek zorunda kalan Melih Gökçek hakkında bugüne kadar 120 suç dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilirken Gökçek’in en çok başını ağrıtacak dosya olan terör örgütü FETÖ’ye maddi kaynak sağlamak üzere KHK ile kapatılan televizyonlara reklam vermesiyle ilgili evraklar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Gökçek’in, kamuyu zarara uğratmak, terör örgütüne maddi kaynak sağlamak gibi suçlardan yargılanması isteniyor. Medyaradar'ın haberine göre, 2014 seçimlerinin hemen öncesinde seçim kampanyası döneminde yapımı devam eden ve bugün itibariyle Ankaralı’nın 750 milyon dolarını ANKAPARK’a yatıran Melih Gökçek bazı televizyonlara reklam verip, Ankapark’ın Ağustos’ta açılacağına dair reklamlar yayınlatmıştı.

Reklamların yayınlanmasından hemen sonra 17-25 Aralık’tan 3 ay sonra içinde KHK ile kapatılan  Samanyolu TV’ye 240.000 TL, Kanaltürk’e 81.000 TL, Samanyolu Haber’e 36.000 TL ve Bugün TV’ye 18.000 TL olmak üzere KDV hariç toplam 375.000 TL ödeme yapıldı. Ankapark ise reklamlarda iddia edildiği üzere 2015 Ağustos’unda açılmadı ancak 2019 seçimleri öncesinde apar topar bir açılışla AKP için bir şov oldu.
 
2014’ün rakamlarıyla ANKAPARK’ın bitmeyen inşaatı için 7 milyon liranın üzerinde bir bedel televizyonlara ödenirken Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gökçek’in AKP’nin milat olarak kabul ettiği 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’nün televizyon kanallarına reklam vererek kaynak aktardığı, kamunun zarara uğratıldığı, terör örgütüne destek verdiği gerekçeleriyle Melih Gökçek hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu biliniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum