Google'dan hologramlı sohbet adımı: Starline

Geçtiğimiz günlerde Mark Zuckerberg, avatarlarla toplantıların yapılabileceğini duyurduktan sonra benzer bir adım da Google’dan geldi. Google, gerçekçi avatarlarla 3D görüntülü görüşmeleri projesi olan Starline’ı test etmeye başladı.

Google'dan hologramlı sohbet adımı: Starline
16 Ekim 2022 - 09:33 - Güncelleme: 17 Ekim 2022 - 08:24

 Corona virüsü salgınıyla beraber değişen çalışma hayatı teknolojinin gelişimini de etkiliyor. Geçen yıl Google, yorucu görüntülü aramaları çok daha gerçekçi deneyimlerle değiştirmeyi umarak “Project Starline”ı tanıtmıştı.

Starline ile Google görüşmeleri, holografik bir sohbete dönüştürmeyi hedefliyor. Bir süredir şirket kendi ofislerindeki testlerden sonra, çalışanların küresel olarak iş arkadaşlarıyla bağlantı kurması için Starline’ı gerçek iş yerlerine götürmeye hazır olduğunu söylüyor.

 

Google, projenin bazı ofislerde uygulanmaya başlandığı da belirtiliyor. Ancak programın ne zaman ticari kullanıma hazır olacağı konusunda henüz bir bilgi verilmiyor.

Starline, VR (sanal gerçeklik) konferanslarına farklı bir yaklaşım getirirken, Meta dahil diğer şirketler de avatarları çeşitlendirmek ve yüz ifadelerini aktarmak için göz takip cihazları ve kameralar geliştirmek üzerinde çalışıyor.

Project Starline’ı test edebilenler, deneyimi inanılmaz derecede gerçekçi ve ilk aşamalarında bile etkileyici bir teknoloji olarak tanımladılar.

 

Ancak, Starline’ın çok havalı bir teknoloji demosu olmanın ötesinde, nihayetinde ofis çalışanlarının – daha az tüketicinin – günlük yaşamlarının bir parçası haline gelecek bir teknolojiye karşı ne ölçüde var olacağı hakkında sorular vardı. Google’ın teknolojiyi gerçekten ticarileştirmek için bir planı olup olmadığı, bu arama kabinlerinin işletmelere satın alma ve bakım maliyetinin ne kadar olacağı ve Zoom ve Google Meet’in “yeterince iyi” kabul edildiği bir dünyada teknolojiye yeterli talebin olup olmadığı belirsiz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum