HaberTürk yazarı Yılman'ndan Pervin Buldan'a

Eşinizin katlinde Akşener’in parmağı olduğunu düşünüyorsanız 2015’te nasıl böyle övgü dolu bir konuşma yaptınız?

HaberTürk yazarı Yılman'ndan Pervin Buldan'a
25 Ocak 2023 - 20:12

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a, "Eşiniz Savaş Buldan’ın katlinde Meral Akşener’in parmağı olduğunu düşünüyorsanız 2015’te nasıl böyle övgü dolu bir konuşma yaptınız Akşener ile ilgili?" sorusunu yöneltti. 

Yılman yazısında, "Akşener hafta sonu görüşmemizde HDP'lilerin iktidarı bırakıp kendisini ve partisini hedef tahtasına koymasından, Susurluk göndermesi yapmasından ve dahası Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan’ın katledilmesinde parmağı olduğunun ima edilmesinden dolayı çok üzgün olduğunu ve Savaş Buldan'ın yargısız infazla kurban edildiği dönemde İçişleri Bakanı değil, akademisyen olduğunun altını çizip; “Sizden ricam 2015’te seçimler öncesinde TBMM'nin kapanış toplantısında Pervin Buldan'ın ‘Meclisi adil yönettiği gerekçesiyle Akşener'e teşekkür ettiği konuşmayı bulun" demesi üzerine bakındım geçmişe. Ve şoka girdim." değerlendirmesini yaptı.

Yılman şunları kaydetti:

"Çünkü 2015’te Akşener’in veda konuşması üzerine Buldan’ın söyledikleri, kullandığı ifadeler çok çok farklı.  Diyor ki Sayın Buldan; "Tarafsız ve bağımsız duruşunuzdan büyük güç aldığımızı, bu tutumunuzla örnek başkanvekili olduğunuzu gösterdiniz. Sizinle çalışmak bize güç vermiştir. Önümüzdeki dönem sizi tekrar burada görmek istiyoruz" Harfi harfine paylaşıyorum o tutanakları aşağıda ve izninizle HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a soruyorum; “Eşiniz Savaş Buldan’ın katlinde Meral Akşener’in parmağı olduğunu düşünüyorsanız 2015’te nasıl böyle övgü dolu bir konuşma yaptınız Akşener ile ilgili? Ne oldu Sayın Buldan? 1994 yılında katledilen eşinizin sorumlusu olarak şimdi mi farkına vardınız Akşener olduğunun? Elbette değil! 2015 yılında da biliyordunuz herhalde o katlin sorumlusu kim! Ee o halde bu günlerde bu tavır, bu açıklamalar ne için?"

Yılman'ın yazısında belirttiği tutanağı okumak için tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum