Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın halası ilk kez konuştu ve yeğeninin bilinmeyen yönlerini anlattı. Erkan'ın hakkında özel hayatı ve malvarlığıyla ilgili haberleri önemsemediğini ve bunlardan rahatsız olduğunu belirten hala Şebnem Gemici. Erkan'ın eşile ilgili de ilk kez bilgi verdi. Erkan’ın eşi, kendisi gibi Boğaziçi Üniversitesi mezunu endüstri mühendisiymiş, ABD’de önemli bir firmada CEO olarak çalışıyormuş, eşi ve oğlunu görmek için zaman zaman Türkiye’ye geliyormuş.

Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı!
13 Ocak 2024 - 10:24

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın İstanbul’daki kira artışı nedeniyle annesinin yanına taşınmak zorunda kaldığı yolundaki açıklamaları tartışılmaya devam ediliyor. MB Başkanı Erkan'ın o haberlerden rahatsız olduğu ortaya çıktı. Halası ve kuzeni Gaye Erkan'ın rahatsızlığını ve aile hayatıyla ilgili bilinmezleri anlattı.


 
Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı! Halası tek tek anlattı - Sayfa 2

Ek ödemeler hariç brüt 161 bin lira maaşı bulunan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Ahmet Hakan’a verdiği röportajda İstanbul’daki kira fiyatlarından şikayetçi olmuş, “Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” cevabı vermişti.



 
Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı! Halası tek tek anlattı - Sayfa 3

Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın 1952 Helsinki Olimpiyatları Serbest stil 52 kilo şampiyonu Hasan Gemici’nin oğlu Bülent Gemici’nin eşi, emlak danışmanı ve uzmanı olan halası Şebnem Gemici ve kuzeni Senem Gemici konuştu. Bizim Yaka Gazetesinden Galip Ataman'ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

 
Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı! Halası tek tek anlattı - Sayfa 4

Şahsıyla ilgili haberleri önemsemiyor
Halası Şebnem Hanım yeğenini anlatırken söze, “Gaye gazetelerdeki şahsıyla ilgili özel eleştirileri, yorumları hiç umursamıyor. Para politikasını en iyi nasıl yöneteceğini, enflasyonu en kısa zamanda nasıl aşağı çekeceğinin düşünüyor. İşine odaklanmış, 7/24 özveriyle çalışıyor” diyerek başladı.


 
Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı! Halası tek tek anlattı - Sayfa 5

Geleneklere önem verdiği için Hafize adını...
Yeğeninin geleneklere, örf ve adetlere bağlı olduğunu, değerlere önem verdiğini, Hafize adını gururla taşıdığını söyleyen Şebnem Hanım Ankara’daki ilk günlerini anlatırken şunları söyledi:


 
Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı! Halası tek tek anlattı - Sayfa 6

“Gaye Hanım, Merkez Bankası Başkanı olarak Türkiye’ye geldiğinde Ankara’da en lüks sitelerde kalabilir, biricik oğlu Aslan’a bakıcılar tutabilirdi. Ama o devletin kasasından para çıkmaması, tasarrufa önem verdiği için Ankara’da yaşayan teyzesi Meral Hanımın evinde kalmayı tercih etti. Biricik oğlu Aslan’ı teyzesi ve zaman zaman İstanbul’dan gelen annesine emanet etti."



 
Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı! Halası tek tek anlattı - Sayfa 7


Kuzeni Hafize Gaye'yi anlatıyor
Emlak danışmanlığı yapan Şebnem Gemici’ye, TC Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın en çok tartışılan “Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Manhattan’da konut kira fiyatları ortalama 5-6 bin dolar civarında. Yani TL cinsinden 150 bin TL civarında. Manhattan’da ortalama maaş ise aylık 7 bin dolar. Yani maaşın yarısından fazlası kiraya gidiyor” sözünü hatırlattım.


 
Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı! Halası tek tek anlattı - Sayfa 8

Cevabı, “Emlak danışmanı ve uzmanı olarak yeğenimin açıklamalarına katılıyorum. ABD’de herkesin bir evi olduğuna alışık olduğundan İstanbul’da ev sahibi olma ve kira fiyatlarını yadırgaması normaldir. Merkez Bankasının İstanbul’a taşınmasıyla ev kiralarının yüksek olduğunu görünce ev kiralayarak bankanın giderlerini arttırmak yerine İstanbul’da doğup büyüdüğü annesinin evinde kalıyor” oldu.


 
Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı! Halası tek tek anlattı - Sayfa 9

Gaye Erkan'ın eşi Boğaziçi mezunu ve ABD'de CEO
Şebnem Hanımın anlattıklarından, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın eşinin kendisi gibi Boğaziçi Üniversitesi mezunu endüstri mühendisi olduğunu, ABD’de önemli bir firmada CEO olarak çalıştığını, eşi ve oğlunu görmek için zaman zaman Türkiye’ye geldiğini öğrendik.


 
Hafize Gaye Erkan'ın bilinmeyen yönleri ortaya çıktı! Halası tek tek anlattı - Sayfa 10

YORUMLAR

  • 0 Yorum