Hakemlerle ilgili olumlu-olumsuz yorumda bulunanlara ceza gelecek

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'in ikini devresinde maç öncesi ve sonrasında hakemlerle ilgili yorumda bulunan yönetici, teknik direktör ve futbolculara ceza uygulayacaklarını söyledi.

Hakemlerle ilgili olumlu-olumsuz yorumda bulunanlara ceza gelecek
08 Aralık 2022 - 09:19

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yayıncı kuruluşta katıldığı programda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Büyükekşi, hakemlerin güvenilirliklerine karşı herhangi bir olumsuz algı oluşturulmaması gerektiğini belirterek, "Orta ve yan hakemlerimizden başlarsak, ben başarılı bir sezon olduğunu düşünüyorum. Ancak hata olmadı mı, yüzde 100 mü, tabii ki değil. Hakemler de insan. Dünyanın her yerinde hakem hataları oluyor. Premier Lig'de, La Liga'da, Bundesliga'da oluyor, Türkiye'de de oluyor" diye konuştu.

"Olumlu-olumsuz konuşanlara ceza getiriyoruz"

Mehmet Büyükekşi, hakemlerle ilgili devre arasında talimat değişikliği yapacaklarını vurgulayarak, "Hakemlerimizle ilgili maç öncesi ya da maç sonunda olumlu ya da olumsuz konuşan başkan, teknik direktör ya da futbolcu olursa onlara ceza uygulaması getiriyoruz. Bu hangi ligde olursa olsun. Artık bu kültürü değiştirmemiz lazım. Örneğimiz Premier Lig. Oyun hakem üzerinden değil, taktik üzerinden, futbol üzerinden değerlendirilsin. Yıllardır böyle yaptık hiçbir faydası olmadı" ifadelerini kullandı.

Bu sezon VAR'ın daha iyi bir şekilde uygulandığını anlatan Büyükekşi, hakem atamalarının da algoritmayla yapıldığını belirterek, "Süper Lig kulüplerimizle konuştuk. Ayın 21'inde gelecekler, MHK onların gözleri önünde hakem atamaları yapacak." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum