Halkın bu derdine Haydar Dümen cevap veriyor

İşte Haydar Dümen'in hayranlarından gelen sorulara verdiği yanıtlar.Posta gazetesi yazarı hergün ceşitli nasihatler veriyor

Halkın bu derdine Haydar Dümen cevap veriyor
13 Ocak 2020 - 10:27


Hiç ilişkiye girmedim

26 yaşındayım. Şimdiye kadar ilişkiye girmedim. İsteseydim birçok kadınla birlikte olurdum ama temiz kalmak istedim. İki haftada bir mastürbasyon yapıyorum. Evlendiğimde isteksizlik yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir. 14-15 yaşından bu yana yani 10 yıldan fazla, sayısı az da olsa cinselliğin mastürbasyona programlanmış. Bunu aşman kolay değil. Zamanı gelince karşı cinse yönelmek ruhsal sağlık için önemli. Her şey zamanında ve yerinde olsa, doğanın kurallarına ters düşmeyiz. Bu yaştan sonra senin hemen ilk adımı atman ve mümkünse evlenmen gerekir. Çünkü evlilikte eşine alışana kadar belki bir zaman dilimine de ihtiyacın olabilir.

 







 



 

Zevk alamıyorum

30 yaşında, yeni evli kadınım. Cinsel ilişkiden zevk alamıyorum ama eşimi kandırıyorum. Onu kandırmaktan çok sıkıldım. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinde erken boşalma yoksa sorun çözülecektir. Eşinle ilgili hiç bilgi yok. Usta mı? Estetiğe, romantizme ne kadar önem veriyor? Eşinin kendini cinsel yönden istenir bir duruma getirmesi şart. Senin bazı özelliklerini keşfetmesi ve fantezileri dengeli kullanmanız gerekir. Bu konuda kadınlar biraz hedefe geç ulaşıyor. Ama kafaya takarsan yolun daha da zorlaşır. Bu arada senin de eşine yardımcı olman iyi olur. Onu keşfet, nelerden hoşlanıyor öğrenmeye çalış. El ele verirseniz işleri yoluna koyarsınız.

 






 



 

Büyütebilir miyim?

23 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 11 santim. Kendime güvenimi kaybetmek üzereyim. Bir kızı seviyorum ama evlenmek istemiyorum. Cinsel organımı ameliyatla büyütebilir miyim veya bu halde evlenirsem bir sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın normal. Bütün klasik kitaplar böyle yazar. Kadının vajinası 8 santimdir. Kiloluysan ve kasıklarında yağ birikimi varsa bu yağlar, penisi 1-2 santim yuttuğundan görüntü daha küçükmüş imajı verir. Eğer öyleyse o bölgedeki yağları eritmeye bak. Değilse, sevdiğinle göğsünü gere gere, rahatça evlen.

 






 



 

Başaramadım

19 yaşındayım. Birkaç gün önce bir kadına gittik. Arkadaşım 15 dakikada çıktı, ben ise 30 dakika geçmesine rağmen başarılı olamadım. Biraz alkol vardı, ondan mı? Ya da kadının isteksiz olmasından olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, her ikisi de olabilir. Bu gibi durumlar için ortam uygun değil. Erken boşalma yaşamayacaksın gibi bir haber veriyorsun adeta. İleride bu da senin lehine olur. Şimdilik söylediklerinden anlamlı bir yorum çıkaramıyorum. Sen keyfine bak.

 






 



 

Büyütücü işe yarar mı?

20 yaşındayım, 1.66 boyundayım. Kilom 75. Penisim 11 santim. Sizce ne yapmam lazım? Piyasadaki ilaçlardan kullansam faydası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle hiçbir ilacın faydası yok. Bunu herkes beynine kazısın. 11 santim penis için yapılacak bir şey yok. İyidir ve eşini mutlu eder. Ama yavrum biraz kilon var. Hele bu yaşta. Kasık yağların penisin boyunu 1-2 santim örtüyor olabilir. Kilo alma, hiçbir sorunun yok. Kulaktan dolma zırvalıklara da kanma.

 






 



 

Gecede 3-4 çok mu?

23 yaşındayım. Bir gecede 3-4 kez yapıyorum. Sonra 2 haftaya yakın bir süre yapmıyorum. Bunun zararı var mıdır? Haftaya mı yaymak gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, yararı da, zararı da yok. Ara veriyorsan ver. Ama başladığında da skoru yukarılara vurma. Bir düzen kurarsan çok daha iyi olur. O kadar ara verme. Böylece sistem çalışmaya devam etsin.

 






 



 

Zevk alamıyorum

19 yaşındayım. Penisimde tam sertleşme olmuyordu. Doktor hap önerdi. Onu kullandığım 3-4 gün etkisini gördüm. Sonra da kullanmaya devam ettim ama boşalamıyorum. İçimden seks yapmak gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kullandığın ilaç hormonlu bir preparattı. Hekim sana bunu gerek gördüyse işe o açıdan bakalım. Hem hormonal düzeyin ölçülsün hem de testislere bakılsın. Bunun yetkili hekimi de üroloji uzmanlarıdır. Bunları yaptır ki benim de gözüm arkada kalmasın.

 






 



 

Cinsel hayatım berbat

30 yaşında, 15 yıllık evli kadınım. 15 yaşında bir kızım var. Eşim sadece kendini düşünüyor, ilişkide kendini tatmin ediyor, beni yarıda bırakıyor. Ayda bir kez ilişkiye giriyoruz. Onda da tatmin olmuyorum. Artık cinsellikten soğudum. Ben eşimi ve aile yaşantımı nasıl düzeltirim?

CEVAP

Sevgili okurum, 15 yaşında ayağın takılmış ve bir kayaya toslamışsın. 15 yaşındaki kızına dikkat et. Öyle erkenden evlendirme. Kızının üzerine disiplin kur ama boğma. Ona da şöyle ya da böyle örnek olma. Çünkü evlilikten soğur. Sana yapacağımız büyük bir yardım yok. Sorun eşinden kaynaklanıyor. O da oralı değil. Oysa ikinizin el ele tutuşup bir uzmana gitmeniz gerekiyor. Daha önünüzde 50-60 yıl var. Bazı sorunlar kolay çözülmüyor öyle.

 






 



 

Biri beni zorluyor

18 yaşındayım. Cinsellikten zevk aldığım için mastürbasyon yapar bazen de geneleve giderdim. Şimdi kendimi mecbur hissettiğim için yapıyorum. Sizin düşünceniz nedir?

CEVAP

Değerli okurum, aklın bedeninden daha ileride. Ruhun artık tabakta yemek yerine örtülü bir masada hem gözü hem mideyi hem ruhunu doyuracak sofra istiyor. Ama açlık tavana vurunca, peynir-ekmek bile olur diyorsun. Tabii mastürbasyon ve genelev de yetmiyor. Onları da aşmışsın. Ama istediğin dünyayı yakalamak zor. Bu yolda yürümene devam et. Bir geçiş dönemi hazırla kendine. Hayat sana bazı olanaklar tanıyacaktır.

 





BÖYLE SORU YOK!

BÖYLE SORU YOK!



 

Her gün ilişki istiyorum

18 yaşında kızım. Her gün ilişkiye girmek istiyorum. Bu sizce normal mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, acaba sen kendini ne sanıyorsun? Şöyle bir kendine bak. Aileni, çevreni, kardeşlerini düşün. Aynaya bak, gerçekleri gör. Sonra geleceğini düşün. Genç kızlığa yeni adımlarını atmışsın. Kendi mesleğini eline aldığını sanmıyorum. Sorumluluğun var, ailene, çevrene ve ülkene. Önce üretken ol, cinsellik yıllarca hep yanında. Ne olursa olsun, evlilikte bile her gün ilişki tutkun senin kuyunu kazar. Hemen bir okul bul. Sonra iş, evlilik ardından cinsellik. Açlığını ilim ve bilimle yatıştır. Bugünler hızlı geçecek. Bir süre, mesela 4 yıl böyle idare et. Takıldığın noktada yine bana yaz.

 





GÜNÜN SORULARI

GÜNÜN SORULARI



 

Sevgilim şeker hastası

30 yaşında kadınım. Sevgilim 44 yaşında ve şeker hastası. Onu çok seviyorum. Sertleşme olmuyor. Doktor iğne verdi, yetmedi. Onu aldatmayı düşünmedim. Ama hayal kuruyorum. Doktor "İğne olmazsa protez takalım" dedi. Yardım edin.

Sevgili okurum, geçmiş olsun. Bir yanda karşılıklı tutku düzeyinde aşk, öte yanda cinsel konuda hekim arkadaşımızın teşhisi gibi bir gerçek. Bir de ateşli bir kadın. Çare: Protez. Ağzımızda dişimiz yoksa protez takar, yemek yeriz. Bu da aynen öyle. Onu aldatmaya kalkma. Sende bir durum olsa eminim sevgilin terk etmeyi aklından geçirmezdi. Nerede kaldı kadınlarımızın vefası, vicdanı. Kızım, erkek arkadaşına yardım et.

 






 



 

Bir dakika sürmüyor

26 yaşındayım, erken boşalıyorum. İki kez üroloğa gittim, antidepresan verip yolluyorlar. Ömür boyu antidepresan mı kullanacağım?

Değerli okurum, kesinlikle bir uzman psikoloğa gidip yardım alman gerekecek. Çünkü altta yatan sebep vardır. O açığa çıksın ki antidepresan kullanmak zorunda kalma. Eğer devamlı partnerin olursa tedavi süresi de kısalır. Mastürbasyon yapıyorsan onu da azalt. Kadına transfer ol ki erken boşalma oldu bittiye gelmesin. Şimdilik durumu böyle idare et, sonra yine görüşürüz.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanı insan yapan kendisidir. H. D.

YORUMLAR

  • 0 Yorum