Hatay Havalimanı'nda ağır hasar... Devlet hastaneleri yıkıldı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay Havalimanı pisti ağır hasar aldı.

Hatay Havalimanı'nda ağır hasar... Devlet hastaneleri yıkıldı
06 Şubat 2023 - 15:22 - Güncelleme: 07 Şubat 2023 - 12:31

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Hatay Havalimanı'nın pisti ağır hasar aldı.

İskenderun ve Antakya'daki devlet hastanelerinin ve polisevlerinin yıkıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Hatay Havalimanı şu anda uçuşa kapalı, Maraş ve Antep'i de sivil uçuşlara kapatmış durumdayız" dedi.

Fuat Oktay, İskenderun Devlet Hastanesi'nin yıkıldığını ifade ederken Vali Rahmi Doğan, Antakya'da Devlet Hastanesi ile polisevinin yıkıldığını belirtti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan şunları söyledi:

"Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var."

YER YER ÇÖKMELER VAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem nedeniyle İskenderun Limanı'nda rıhtımda yer yer çökmeler olduğunun tespit edildiğini, diğer limanlarda operasyonların devam ettiğini bildirdi.

Genel Müdürlüğün Twitter hesabından yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında kıyı tesislerindeki hasar tespitinde İskenderun Limanı rıhtımında yer yer çökmeler olduğunun belirlendiği ifade edildi.
Açıklamada, diğer limanlarda olumsuz bir durum yaşanmadığı, İskenderun Limanı hariç diğer limanlarda operasyonların devam ettiği kaydedildi.

KATOLİK KİLİSESİ YIKILDI 

Deprem nedeniyle Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Latin Katolik Kilisesi yıkıldı.

Hataylı vatandaş bu notla paylaştı:

"Herkes üşüyor, yardım gelmiyor. İnsanlar ağlıyor, yardım bekliyor"  HATAY BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile telefonda görüştü, ildeki duruma ilişkin bilgi aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum