Havaalanın da bir gofret 56 TL...

Diyanet'in ekonomi fetvasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyanet söz konusu fetvada "Fiyatları Allah belirler" demişti.

Havaalanın da bir gofret  56 TL...
08 Ağustos 2022 - 09:29

Diyanetin Din İşleri Yüksek Kurulu, 'Ticarette kâr haddi var mı' sorusu üzerine verdiği cevapta, "Şüphe yok ki fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren, rızıklandıran ancak Allah’tır" dedi.

Ancak fetvada yer verilen bir hadis dikkat çekti. İlgili hadis şöyle: “Konuyla ilgili olarak Allah resulü, fiyatlar artmaya başladığında kendisinden bu duruma müdahale etmesi istendiğinde şöyle buyurmuştur, ‘Şüphe yok ki fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren, rızıklandıran ancak Allah’tır. Ben sizden herhangi birinin malına ve canına yapmış olduğum bir haksızlık sebebiyle o kimsenin hakkını benden ister olduğu halde, Rabbime kavuşmak istemem.’”

"KAMU OTORİTESİNİN FİYATLARA MÜDAHALE ETME YETKİSİ VAR"

Öte yandan fetvada, piyasada suiistimaller olduğu, karaborsacıların devreye girerek halkı mağdur ettikleri, özellikle halkın zaruri ihtiyaçları sayılabilecek mallarda aşırı fiyat artışları yaşandığı durumlarda, kamu otoritesinin fiyatlara müdahale etme yetkisinin olduğu vurgulandı.

Söz konusu fetvanın kamuoyunda gündem olmasının ardından, sosyal medyada Diyanet'e tepkiler yağdı.Bir sosyal medya kullanıcısı da havalimanındaki fiyatlara sitem ederek Diyanet'in ekonomi fetvasına göndermede bulundu.

Havalimanlarındaki restoranlar fahiş fiyatlarla dikkat çekerken, yeni zam da marketlerden geldi. İstanbul Havalimanı'ndan paylaşılan fotoğrafta gofretin 56 TL'ye satılması sosyal medyanın gündemine oturdu.

Peş peşe gelen zamlar vatandaşın belini bükerken İstanbul Havalimanı'ndan paylaşılan fotoğraf, sosyal medyada gündem oldu.

Bir sosyal medya kullanıcısının, havalimanının market  bölümünde çektiği fotoğrafta yer alan gofretin fahiş fiyatı, sosyal medyada tartışma yarattı. 56 TL'den satıldığı öne sürülen gofretin yaklaşık 15 kat pahalı olması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

"BURAYI İŞLETENLER ATEİST Mİ?"

Sosyal medyada yapılan paylaşımda, "İstanbul Havalimanı'nda gofret 56 TL Su 28 TL. Fiyatları Allah belirliyor demiştiniz, burayı işletenler ateist mi?" denildi. 

Sosyal medya kullanıcısı, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun fiyat artışlarının yaşandığı süreçte, “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusuna verdiği yanıtta “Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah’tır” hadisine işaret edilmesi dikkat çekmesine gönderme yaptı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum