Haydar Dümen cevaplamış

Haydar Dümen 27 Nisan 2019 tarihli Posta gazetesi yazısında okurlarından gelen soruları cevapladı. Takipçilerinden gelen birbirinden ilginç soruları bakın Haydar Dümen nasıl yanıtladı! İşte Haydar Dümen'in hayranlarından gelen sorulara verdiği yanıtlar...

Haydar Dümen cevaplamış
27 Nisan 2019 - 12:31 - Güncelleme: 28 Nisan 2019 - 11:17


BÖYLE SORU YOK!



 

Ya sertleşme olmazsa?

42 yaşındayım, bir kadınla birlikte olmadım. Çünkü korkuyorum. Yakında görücü usulü evleneceğim. İlk gece beni ürkütüyor. Ya sertleşme olmazsa?

CEVAP

Değerli okurum, geçmiş olsun. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş gibi bir şey bu. 15 yaşından 25 yaşına gelene kadar hep ananın dizi dibinde mi uyudun? Neden şöyle bir dokunup halini hatırını sormadın? İlk gece sertleşme olmayabilir. Panikleme, bizler onu hallederiz. Ama ilk geceden sonra her şey ne kadar yolunda gider onu bilemiyorum. Üstelik eşini de düşünmek zorundayız. 'İki çıplak bir hamama yakışır' diye bir laf var. Anlayacağın, 1 ayın sonunda düzelme olmazsa hemen uzman yardımına ihtiyacın olacak.

 






GÜNÜN SORULARI

GÜNÜN SORULARI



 

Kız küçük buluyor

19 yaşındayım. Penisim 18 santim ama kız arkadaşım küçük olduğunu söylüyor. Siz "15-16 ideal" diyorsunuz. Ne yapayım?

Ne yapalım okurum? Benim bildiğim bu kadar. Dünya hekimleri bu ölçüyü söylemişler. Çünkü vajina 8 santim. Kız arkadaşının vajinasında duyarsızlık var. Cinsel psikolojisi ise içeriden kaynıyor, dışarıdan fokurduyor cinsinden. O ileride kendi derdine yansın, sen penisinin sadece gururunu yaşarsın. Kadının alacağı sonuç seni bağlamaz. Çünkü kadınların yüzde 40'ında orgazm güçlüğü var. Onlar da bunu kendilerine değil, daha kolay olan cinsel organ boyuna atfederler, delikanlıları bunalıma sokarlar.

 





Neden kan gelmedi?

Neden kan gelmedi?



 

Sevgilimle birçok kez ilişkiye girdik. Ama benden kan gelmedi. Sevgilim "Sen kız değilsin" deyip beni terk etti. Bana yardım eder misiniz?

Sevgili yavrum, kimliğinin tümünü ufacık bir zara bağlayıp zarı değerli tutan erkek iyi ki çekip gitmiş. Yoksa hayat boyu ensende boza pişirirdi. Kadınların yüzde 30 kadarında zar esnek. Dahası tekniğe ve usulüne uygun ilişkilerde de kanamama olayı yüzde 50'lerde. Kızlık zarı bakımından kızsın. Tıbbi ve sosyal değerlendirmede kadınsın. Kimliğine sahip çık.

 





Evlenirsek ne olur?

Evlenirsek ne olur?



 

24 yaşında kadınım, sevgilimse 33 yaşında. Sevecen, romantik ve tecrübeli biri. Birleşme sırasında hiç zevk almıyor ve orgazm olamıyorum. Üzülmesin diye bunu ona belli etmiyorum. O erken boşalıyor. Evlenirsek ne olacak?

CEVAP

Sevgili okurum, her şey erkeğin erken boşalmasıyla ilgili ise onu tedavi ederiz. Deneyimli sevgilin birçok kadınla birlikte olmuş. Ustalığını anlayamadım. Bu kadar çabukluğa ustalık denmez, eli çabuk denir. Sana gelince; sevdiğin, hoş sohbet ve beğendiğin biri. Belki ilk deneyimin olduğundan karmaşık bir ruh halin var. Ne yapacağını bilemem. Evlenmeden ilişkini bu koşullarda biraz sürdür. Olan olmuş bir kere. Kendini ve onu iyi tanı.

 





Hiç ilişkim olmadı

Hiç ilişkim olmadı



 

24 yaşındayım. Penisim çok kısa; 5-6 santim. Bir de meni gelmiyor. Ailem beni evlendirmek istiyor, çok zor durumdayım. Çok ufak tefek biriyim. Kafayı yemek üzereyim. Hiçbir kadınla beraber olmadım. Ne olur beni aydınlatın

CEVAP

Değerli okurum, hormonal sistem sorunundan söz ediyorsun. Anlamak için kandaki testosteronun ölçümü yapılmalı. Ayrıca kesinlikle endokrinoloji uzmanına görünmelisin. Yapılacak tedaviye fazla geç kalmamanı öneririm. Şimdilik kadınlarla cinsel ilişkiyi düşünme. Cinsel yapın ve koordinatların ortaya çıksın çözüm ararız.

 





Orgazm olamıyorum

Orgazm olamıyorum



 

3 yıldır evli kadınım. Bir çocuğum var. Eşimi seviyorum ama ilişkide bir şey hissetmiyorum. Bu konuyu eşimden saklıyorum. Kocam çok sık ilişkiye girmek istiyor. Ben ise onu kaybetmek istemediğim için reddetmiyorum. Bu konuyu eşimle paylaşayım mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınların yüzde 50'si orgazm zorluğu yaşıyor. Eşinin cinsel birleşme sayısının çokluğu bir ihtimal erken boşalmadan kaynaklanıyordur. Senin 3 yıldır sorununu onunla paylaşmamam yani orgazm olmadığın halde olmuş gibi göstermen, rol yapman seni yorar ve aşağılık kompleksine iter. Zaman lehine işleyecek. Burada eşinin ustalığına gerek var. Ama fantezileri kullanmayı öğreneceksiniz.

 





Nasıl büyütürüm?

Nasıl büyütürüm?



 

Penisim en fazla 6 santim oluyor. Kimseye söyleyemiyorum. Sorunumu halletmenin bir yol var mı? Nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sen büyütemezsin. Bu konuyla ilgili önce üroloji ve endokrinoloji (hormon bilimci) uzmanına gitmen gerekiyor. Çünkü cinsel organ operasyonla büyür. Bunun için de aileni arkanı alman gerekir. Tek başına üstesinden gelemezsin. Vakum, pompa, iğneler veya haplarla büyümez.

 





Kızı mutlu edemiyorum

Kızı mutlu edemiyorum



 

Cinsel organım çok küçük, bundan rahatsızım. Kız arkadaşım hiç mutlu olmuyor. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, bilmece gibi soru soruyorsun. Yani kız arkadaşınla cinsel birleşme mi yapıyorsun? Öyleyse bunu açık açık yaz. Kız arkadaşın bakarak mı mutlu olmuyor, dokunarak mı? Diyelim ki cinsel birleşme yapıyorsunuz. İyi ama kızların çoğu vajinal orgazmı bilmez. Ve bunun da oranı kadınlar dahil yüzde 50'ye varır. Kız arkadaşın kolayını bulmuş. Kendinde bir sorun aramıyor. "Seninki küçük" deyip işin içinden çıkıyor. Ben derdin olmadığını düşünüyorum.

 





Adeti gecikti

Adeti gecikti



 

20 yaşındayım. Kız arkadaşım da 19 yaşında. Onunla ilişkiye giriyorum ama boşalmıyorum. Sadece zevk suyu geliyor. Kız arkadaşımla 4 aydır beraberiz. Kızın adeti 1 ay kadar gecikti. İlişkimizle ilgisi olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, gebelikle ilgisi elbette söz konusu. Hemen gebelik testi yaptırın. Zamanı uzatmayın.

 





Başıma ağrı giriyor

Başıma ağrı giriyor



 

18 yaşındayım. Çok sık mastürbasyon yapar oldum ama yapmak istemiyorum. Mastürbasyondan sonra başıma ağrı giriyor. Ne olur öneride bulunun.

CEVAP

Değerli okurum, gösterecek yol çok. Ama gider misin gerçekten bilemem. Arzun gelince odadan çık. Sokakta dolaş bir bu. İkincisi arkadaşlarına telefon et, dersleri konuş. Biraz toplum sorunlarını tartış. Üçüncüsü belki sakinleştirici ilaçların yararı olur. Ya da hemen soğuk duş al. Bunun gibi aklıma gelmeyen ama senin bulabileceğin özel yöntemler olabilir. Bak daha elini, parmaklarını ısır demiyorum.

 





Kızlığı bozulmuş mudur?

Kızlığı bozulmuş mudur?



 

Sevgilimle cinsel ilişkiye giriyorum ama tam birleşme sağlayamıyorum. Acaba kız arkadaşımın kızlığı bozulmuş mudur? Bozulmamışsa ileride sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, kan gelmemişse kızlık zarı esnektir. Kızlık zarı sınırını aşmışsın. Gerisi size kalmış.

 





Prezervatif çıkmadı

Prezervatif çıkmadı



 

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Kız "Kondomsuz olmaz" dedi. İlişkiye girdik ama kondom kızın vajinasında kaldı. İdrar yaparken yanıyormuş. Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, kondom çıkmamışsa kız arkadaşın eliyle tutup çıkarsın. Bir şey olmaz korkmasın. İdrar yaparken yanması iltihaba bağlı. Bir idrar tahlili öyle olup olmadığını gösterir. Eğer öyleyse antibiyotik alması gerekir. Bana göre bir kadın doğum uzmanına giderse her iki sorun birden çözülür.

 





Çok kan geldi

Çok kan geldi



 

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama benden bayağı kan geldi. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Galiba sevgili okurum, bozuldu.

 





GÜNÜN SÖZÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum