Her devrin adamları...

Bir süredir Enver Yücel'i izlememiştim. Bu defa karşıma 5N 1K'da çıktı. Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplandırdı.

Her devrin adamları...
14 Eylül 2020 - 10:32
 

Benim beklediğim, okulların vaad edilen zamanda açılıp açılmayacağı sorusunun karşılığıydı.

Yücel, malum üç konudan birinin tekelini yönetiyor: Eğitim

Diğerlerini zaten biliyorsunuz; Sağlık Bakanı Koca ile Milli Eğitim Bakanı Selçuk...


Az daha unutuyordum, bir de Nihat Özdemir var. Çanakkale 18 Mart Köprüsü için ilk kazık çakılırken ihaleyi alan Güney Korelilerden hiç ses çıkmamıştı. İlk sözü alan Özdemir kapanışı da yapmıştı.

Liste uzun ama...

Hani arada milletin anasını seven müteahhitlerimiz de yok değil...

Bakın burada Kanal İstanbul'dan ara ihaleler almakla bilinen Hasan Kartal'ın söylediklerini saymıyorum. Yeni bir şeyler kaparsa şaşırmam, malum emir büyük yerden.

Bu listeyi çok çok uzatmak mümkün, ama çekiniyorum.

Hele Müyesser Yıldız'ın bir türlü serbest bırakılmadığını görünce gerçekten çok üzülüyorum. Fırsat bu fırsat, Müyesser kardeşime bir mucize beklediğimi itiraf etmeliyim.


Aldı başını gidiyor

Kovid 19 çığ gibi yayılmaya devam ediyor. Artık hesap kitap dahi yapılamıyor. Yayınlanan raporların tamamı inandırıcı değil.

Virüse yakalananlar arasına Sergen Yalçın ve kozmik oda fatihi Bülent Arınç ile eşi, annemin hemşehrisi, hatta adaşı Münevver hanımın da girmiş olması, "salgın kontrol altında" palavralarını boşa çıkarıyor.

Macron'a teşhis

Yunanistan'la kapışmak üzerine olan gerilim sanki dondu kaldı. Macron'un tezgahları da biraz gevşedi gibi. Bu zata en güzel yakıştırmayı Meclis Başkanı Mustafa Şentop yaptı:

"Bu adam ergenlik ızdırabı çekiyor"

Normaldir, üç çocuklu annesi yaşında bir kadınla evli.

Komik öneriler

Fatih Altaylı'nın bizzat yönettiği Teke Tek'de emekli tümgeneralin önerisi bana akıl dışı geldi. Deniz Kutluk'un teklifi, "Türk-Yunan ihtilafları 50 yıl süreyle dondurulsun" oldu. Ben bir hayli komik buldum, ya siz?..

İşsizlik ve ekonomi

Yüzde 13,4 olarak ilan edilen rakama finolar bile popolarıyla güler. Erdoğan'ın en başarısız olduğu alan istihdamdır. Bu açıklamaya artık iş bulmaktan ümidini kesmiş 3 milyon kişi dahil değil herhalde?..

Ekonomiyle ilgili en önemli eleştiriler de gazeteciler ve ekonomistlerden geliyor. Kürşat Zorlu'nun teşhisiyle, bu konuyu çözmenin tek yolu yabancı sermaye bulup getirmek.

Örnek muhtarımız

Bir önceki mahalle muhtarımız at yarışı yazıcısıydı. Seçim geldi dayandı. Çevreye, "Bunu değiştirelim" dedim. Birileri bir kuaförün adını verdi. Neticede kuaför seçildi... Kokusu sonra çıktı, iktidar yanlısı... En basit icraatını söyleyeyim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın biz 65 yaş üstülere yolladığı kolanyaları "karantina"ya aldı. Kolonyaların damlasını gören yok... Bakalım bir dahaki seçimde ne yapılacak?..

Günün Sözü

İnsanlar sevilmek için yaratıldılar, eşyalar ise kullanılmak için.

Dünyadaki kaosun nedeni eşyaların sevilmesi ve insanların kullanılmasındandır. Cemil Meriç

 

Kaynak Yeniçağ: Her devrin adamları - Burhan AYERİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum