Herkes nerede Fermi Paradoksu

Dünya dışı zeki uygarlıklar varsa neden gelip bizi ziyaret etmiyor veya uzaktan merhaba demiyorlar? Buna Fermi Paradoksu diyoruz.

 Herkes nerede Fermi Paradoksu
04 Aralık 2018 - 22:51 - Güncelleme: 05 Aralık 2018 - 10:46
Oxford Üniversitesi bünyesindeki İnsanlığın Geleceği Enstitüsü, ünlü Drake denklemini kullanarak uzayda zeki yaşam olasılığını yeniden hesapladı. Öyleyse herkes nerede?

FERMİ PARADOKSU VE TV YAYINLARI

Fizikçi Enrico Fermi, 60 yıl önce “Herkes nerede?” diye sordu ve bunun net cevabını bulamayınca Fermi Paradoksu doğdu; çünkü uzaylılar varsa onları çoktan bulmuş olmamız gerekiyordu. Bunun sebebi ise TV ve radyo yayınları:

Sonuçta insanlar 1936’dan beri televizyon izliyor, TV yayınları radyo sinyalleriyle iletiliyor ve bu sinyaller uzaya yayılıyor. Öyle ki insan uygarlığı, TV yayınları başladığından bu yana 82 ışık yılı çapında bir küre içerisinde varlığını duyurdu, olası uzaylılara “Hey biz insanız ve Dünya’da yaşıyoruz!” dedi.

Buna ek olarak 120 yıldır radyo yayını yapıyoruz ve radyo yayını sinyalleri de 120 ışık yılı çapındaki bir küreye yayılmış bulunuyor. Üstelik buruşuk galaksi yazısında anlattığım gibi, Samanyolu sandığımızdan iki kat büyük çıktı ve güncel tahminlere göre Dünya benzeri 40 milyar gezegen içeriyor.


İşte bu yüzden uzaylılar varsa onları çoktan bulmuş olmamız gerekiyordu. Hayata elverişli 40 milyar gezegende yüzlerce dünya dışı uygarlık ortaya çıkmış ve bize radyo sinyalleri göndermiş olmalıydı.


İlgili yazı: Uzay Milleti Asgardia Kuruldu ve Başkanını Seçti

Herkes-nerede-uzaylılar-ve-fermi-paradoksu
Samanyolu Galaksisi’nde dünya dışı zeka var mı?


 

FERMİ PARADOKSU BUDUR

Gerçekten de radyo sinyalleri varken dünya dışı uygarlıklar bulmak için onlara gitmemize gerek yok. Onların da ışıktan hızlı yolculuğu keşfederek yüzlerce ışık yılı uzaktan gelip bizi ziyaret etmesine gerek yok. Basit TV yayınları yaparak uzaya rastgele radyo sinyalleri göndermeleri yeterli.

Bunun için Dünya’yı hedeflemeleri de gerekmiyor. Radyo dalgaları uzaya 360 derece yayılıyor ve yoluna çıkan bütün gezegenlere ulaşıyor. Doğrusu Fermi Paradoksu uzaylılar neden yok sorusunu yanıtlamamızı oldukça zorlaştırıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum