Hidrolik Abkant

Metal şekillendirme imalat sanayide kullanılan pres yöntemlerinde sıklıkla kullanılan makinaların başında hidrolik abkant gelir. Katı metal maddeleri şekillendirmek için tonlarca güç uygulayan bu makinalar, yaygın olarak sac levhaların istenilen şekli alması için tercih edilir.

Hidrolik Abkant
22 Haziran 2022 - 21:49

 


Metal şekillendirme imalat sanayide kullanılan pres yöntemlerinde sıklıkla kullanılan makinaların başında hidrolik abkant gelir. Katı metal maddeleri şekillendirmek için tonlarca güç uygulayan bu makinalar, yaygın olarak sac levhaların istenilen şekli alması için tercih edilir. Teknolojinin gelişimi ile birlikte değişime uğrayan hidrolik abkant makinaları, CNC kontrol sistemleri sayesinde kusursuz hizmetler sunar. Makinaların üretici firmaları kendi tasarımlarına özgü özellikler tanımlayabilirler. Hidrolik abkant makinaları içerisinde bulunan presin bileşenleri, kullanıldığı metalin sertliği ve kalınlığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kişiler ancak ihtiyaçlarına uygun makine seçiminde yapılan işlemden verim alabilirler. Hidrolik abkant makine seçiminde alanında uzman ekip kadrosu ile hizmet veren MVD firmasından detaylı bilgi talebinde bulunulabilir.

Hidrolik Abkant Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Teknolojik bir cihaz olan hidrolik abkant kullanımı yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok detay vardır. Kullanımı son derece tehlikeli olan bu makinalar, mutlaka uzman ve eğitimini almış kişiler tarafından çalıştırılmalıdır. Makine aracılığı ile yapılacak şekil verme veya lazer işlemleri öncesinde kağıt üzerinde çizimler yapılmalı ve hata riski en aza düşürülmelidir. Öyle ki hidrolik abkant kullanımında yapılan en ufak hataların dönüşümü mümkün değildir. Makine üzerinde gerekli olan ayarların yapılması, makinayı kullanacak olan kişinin hem işini kolaylaştırır hem de doğru işlemlerin yapılmasını sağlar. Hidrolik abkant makine ve makine kullanımı için MVD firması tercih edilebilir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum