Hürriyet Ankara'da Hande Fırat operasyonu!

5 yeni ismi kadroya kattı! Demirören Grubu bünyesindeki Hürriyet gazetesi, 5 yeni ismi Ankara Büro’ya dahil etti.

Hürriyet Ankara'da Hande Fırat operasyonu!
04 Ağustos 2022 - 10:32

Demirören Grubu bünyesindeki Hürriyet gazetesinden 5 transfer haberi geldi. Ebru KaratosunSelçuk BökeEkin DoğruyuseverOrhan Kemal Erkılıç ve Seda Tolmaç gazetenin Ankara Büro’daki ekibine dahil oldu.

Yaklaşık 5 yıl yargı muhabirliği ve son 2 yıldır da Cumhurbaşkanlığı - AK Parti muhabirliği yapan Ebru KaratosunCumhurbaşkanlığı - AK Parti muhabirliğini Hürriyet’te sürdürecek. 

EBRU KARATOSUN KİMDİR?

5 Ağustos 1993 yılında Ankara’da doğan Ebru Karatosun, Gazi Üniversitesi’nden mezun oldu. Mesleğe Kon Tv Ankara Bürosu’nda başlayan Karatosun, yaklaşık 8 yıldır çalıştığı Türkiye Gazetesi’nde birçok perde arkası habere imza attı.

Yine, yaklaşık 5 yıldır Ankara’da diplomasinin nabzını tutan Selçuk Böke de Hürriyet ailesine katılan isimlerden. Böke, Hürriyet Gazetesi’nde diplomasi ve savunma alanına bakacak.

SELÇUK BÖKE KİMDİR?

1 Eylül 1991 yılında Ankara’da doğan Selçuk Böke, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra mesleğe İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara Bürosu’nda başladı. Burada yaklaşık 1 yıl çalışan Böke, daha sonra Türkiye Gazetesi’ne geçti. Selçuk Böke, Türkiye Gazetesi’nde ise yaklaşık 5 yıl boyunca Diplomasi ve Savunma Muhabiri olarak görev yaptı.

ANKARA EKİNE ÜÇ İSİM TRANSFER OLDU

Hürriyet’in Ankara eki de yeni dönemde kadrosuna yeni isimleri dahil etti. Orhan Kemal Erkılıç editör, Seda Tolmaç ve Ekin Doğruyusever de muhabir olarak Hürriyet Ankara’ya katıldı.

 

ORHAN KEMAL ERKILIÇ KİMDİR?

19 yıl ulusal medyada görev aldı. Kent gazeteciliğinin her alanında önemli haber ve röportajlara imza attı. TV ekranlarında ve radyolarda kendi programlarını hazırlayıp-sundu. 2021 yılı ağustos ayında ANKHABER Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Orhan Kemal Erkılıç, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’nde de yöneticilik yapıyor. Pandemi günlerini farklı öykülerle anlatan Virüst Ömer isimli kitabı bulunmakta.

 

SEDA TOLMAÇ KİMDİR?

19 Kasım 1994’de İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Antalya’da tamamlayan Seda Tolmaç, 2017 yılında Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında okulun uygulama birimi olan Gazi Fotoğraf Stüdyosu’nda aktif olarak görev aldı. Mezun olduğu  yıl Ankara’da yayın yapan Ticari Hayat Gazetesi’nde muhabir olarak mesleğe başladı, beş yıl boyunca ekonomi, yaşam ve kente dair birçok özel habere imza attı.

 

EKİN DOĞRUYUSEVER KİMDİR?

16 Eylül 1991 yılında Ankara’da doğan Ekin Doğruyusever, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde yan dal yaptı. Mezun olduktan sonra mesleğe Ankara yerel basınında başlayan Ekin Doğruyusever, Güçlü Anadolu Gazetesi’nde 4 yıla yakın muhabirlik yaptı. Doğruyusever, daha sonra Yeni Journal İnternet Haber Sitesi’nde muhabirlik ve köşe yazarlığı görevini üstlendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum