Hürriyet yazarı Sedat Ergin: İdlib'de Türk birliğinin karadan tek çıkış yolu sıkıntıya girdi

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, İdlib'de Türkiye'nin 9 numaralı gözlem noktasının bu hafta başında bağlantı yolları ve Cilvegözü sınır kapısına kadarki bölümünün bu hafta başına kadar muhalif grupların kontrolünde olduğu için ulaşım serbestisine sahipken TSK konvoyuna düzenlenen saldırının ardından tek çıkış yolunun sıkıntıya girdiğini söyledi.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin: İdlib'de Türk birliğinin karadan tek çıkış yolu sıkıntıya girdi
23 Ağustos 2019 - 09:38
Ergin, "Türkiye’nin bu askeri konvoyun gelişini önceden Rus tarafına bildirdiği dikkate alınırsa, bu hamleyi Rusya ve Suriye’nin ortak iradesinin durdurduğunu teslim etmemiz gerekir" dedi.

Ergin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Han Şeyhun bu hafta başına kadar muhalif grupların kontrolünde olduğu için M-5 otoyolu Türk tarafının kullanımına açıktı ve bu çerçevede (9) numaralı gözlem noktası bu stratejik yol üzerinden İdlib’in kuzeyine ve bağlantı yollarıyla Hatay’daki Cilvegözü sınır kapısına kadar tam bir ulaşım serbestisine sahipti.

Milli Savunma Bakanlığı’nın pazartesi günkü açıklamasına göre (9) numaralı gözlem noktası “ikmal yollarının kesilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı”. Bu nedenle, yine aynı açıklamaya göre, bu noktanın “güvenliğini sağlamak, ikmal yollarını açık bulundurmak ve taraflar arasındaki gerginliği azaltmak maksadıyla” pazartesi sabahı buraya kuvvet intikali başlatıldı.

Bu kuvvet intikali gerçekleştirilememiştir. Sabah saatlerinde M-5 üzerinden güneye doğru intikal ederken Han Şeyhun’a yaklaşmak üzere olan Türk askeri konvoyuna düzenlenen bir hava saldırısıyla Türkiye’nin bu hamlesi önlenmiştir"

Yazının devamı için tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum