Hüsnü Mahalli yazdı ZAHO...

Tahran’da yapılan üçlü zirveden bir gün sonra Türkiye sınırından yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta Zaho’da bir saldırı gerçekleşmiş ve çoğu kadın ve çocuk 9 kişi ölmüş 17’si yaralanmıştı.

Hüsnü Mahalli yazdı ZAHO...
26 Temmuz 2022 - 10:48

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır. TSK’dan aldığımız bilgiye göre sivillere saldırı olmadı” dedi. Yandaş medyada bazıları ‘İran’ı suçlarken’ başkaları ‘PKK’nın işidir’ dedi. Irak’ta ise kıyamet kopuyor. İlk kez Iraklı tüm taraflar Türkiye karşıtı tavır aldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın talimatıyla Dışişleri Bakanlığı BM Güvenlik Konseyi’ne başvurarak Türkiye’yi şikayet etti. Bugün toplanması beklenen Konsey’in Türkiye karşıtı karar alacağı konuşuluyor. Özetle Irak’ın tümünde Türkiye karşıtı bir hava esiyor.

Bizim burada ise zavallı bazı tipler “Irak başta olmak üzere neredeyse bütün Arap dünyasında Türkiye karşıtı hava esiyor’ diyor. ‘Esiyor’ çünkü AKP yönetiminde Türkiye; Suriye, Libya ve Irak başta olmak üzere tüm bölgeyi perişan eden kanlı Arap Baharı’nda başrol oynamış ve oynuyor.

Bu ‘bahar’ süreci ise yalnızca batı destekli İsrail’e yaramıştır. Ama İsrail’e laf eden yok. Erdoğan bile terörist dediği ülkeyle barışmak zorunda kalıyor.

Bazılarına göre ‘Osmanlı’nın 400 yıl yönettiği Araplar Türkiye ve Türkleri sevmez’ ama Anadolu’yu işgal eden emperyalist ülkeler bu bazılarının baştacıdır. ‘Araplar Osmanlı’yı arkadan vurdu’ algı hastalığıyla tatmin olmaya çalışanlar her nedense İttihatçıların Araplardan çok daha önce Osmanlıyı çökerttiğini, istibdatçı Abdülhamit’i devirdiğini, ülkeyi savaşa soktuğunu, Vahdettin’in Arapları Osmanlı’ya karşı ayaklandıran İngilizlerle işbirliği yaptığını ve en son Mustafa Kemal’in gelip tüm bu pislikleri temizlediğini hatırlamak ve hatırlatmak istemezler.

Bazılarının ‘Osmanlı Türk değidir’ savı ise ayrı bir konu. Bu kişilerin derdi başka!

Dönelim Zaho olayına.

Irak Dışişleri Bakanlığı’nın BM başvurusunda “Türkiye şimdiye dek sınırlarımızı 22740 kez ihlal etti” deniyor.

Bu “ihlaller” Irak-İran savaşının son yıllarından itibaren başlamış ve öyle devam ediyor.

1991’de Çekiç Güç’ün Türkiye’ye gelip Zaho’da karargah kurduktan sonra Türkiye o bölgede iki üs kurdu. Bugün üs sayısının 15 civarında olduğu söyleniyor. 1990’lı yıllardan sonra TSK Irak’a yönelik yaklaşık 30 kez sınırötesi harekat düzenledi. Türk uçakları en az otuz yıldır Kuzey Irak’ı bombalıyor. Ankara; Barzaniciler, Sünniler, bazı Türkmen ve Şii kesimlerle kurduğu ilişkilerle İran’ın Irak’taki etkisini dengelemeye çalışıyor. Bu çabasında Türk inşaat şirketleri Irak’ta milyarlarca dolarlık iş yaptı ve yapıyor ve Ankara’nın Irak’a ihracatı sürekli artıyor.

‘Araplar Türkleri sevmez’ ama Saddam petrol boru hattını Suriye’ye değil Türkiye’ye döşemişti!

Sığ, kötü niyetle ve anlamsız saplantılarla Arap düşmanlığını körükleyenlerin bilmesi ve öğrenmesi gereken daha çok gerçek var. Bu düşmanlığın hiç kimseye yararı yok ve olamaz.

Tekrar Zaho’ya dönelim.

Ankara’nın Irak’la ilgili tüm hesaplarında PKK en önemli faktör. Tüm operasyonlarında PKK’nın Kandil ve çevresindeki varlığını hedef alan Ankara sonunda Kandil’i temizlemiş gibi görünüyor ama başına çok daha büyük bir bela almış oldu.

Sorunu Türkiye sınırları içinde çözemeyen Ankara PKK’nın Kandil’de güç kazanmasını sağlamış bu da yetmeyince herkesin terörist dediği PKK başka bir isimle bu kez Suriye’de ortaya çıkmıştır.

En ağır silahlarla donatılmış ve ABD başta olmak üzere batılı ülkelerin desteklediği on binlerce PYD/YPG militanı. Bu militanların lideri konumunda olan Salih Müslim, bir zamanlar Ankara’nın çok sevdiği adamdı.

Müthiş bir hesap kitap çuvallaması.

Yalnız Irak’da değil bölgenin her yerinde!

Araplar Türkleri sevmez” saçmalığıyla kendilerini avutanlar Türkiye’nin Suriye’de, Libya’da, Somali’de ve daha başka yerlerde ne işi var diye sorgulamaz ya da sorgulama cesaretini gösteremez.

Araplar Türkleri sevmez” sloganıyla kendilerini avutanlar Türklerin birbirlerini ne kadar sevip sevmediğine baksınlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir çok konuşmasında kendisine karşı olan muhalefet ve muhaliflere “vatan haini, terörist, işbirlikçi, şerefsiz, ajan, sürtük” dediğini anımsatarak Türk olan AKP iktidarına karşı darbe girişiminde bulunan Fetö’cuların da Türk olduğunu söyleyelim.

Tüm katmanlarıyla Türk toplumunun yaşadığı bunca ağır sorun varken birilerinin anlamsız ve saçma söylemlerle insanları farklı konulara yönlendirme saçmalığını tartışmak bile çok saçma.

Huyum kurusun yalana ve yalancılara hiç dayanamam.

YORUMLAR

  • 0 Yorum